Дунав-всичко за и по реката

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
GODzillata
и господ не е толокова добър

Re: Дунав-всичко за и по реката

Мнение от GODzillata »

Речния човек написа: Здравей,

Имам следният въпрос: с тази примамка (силиконовата играчка на Танзили) играеш ли активно с линията в ръка нагоре-надолу или ти стои статично? Освен това соме,други рибки и посягания имаш ли с нея?
Прилича ми на примамка единствено за активни риби,а такива се срещат по-рядко,та се чудя дали си струва паричките? :roll:

30 кинта струва откопода, който същевременно е и тежест.
Според мен, би имало ефект от него на язовир, докато в течението на Дунава си нямам идея к'во всъщност се случва под водата, дали въобще "пипалата" се отварят при игра нагоре-надолу, или пък натиснати от течението си стоят спескани.... :roll:

Случвало се и друг път да причуква на пръчката с тоя октопод....куката обаче е по-скоро морска - дебела е и е по-добре да се смени, ама ме мързи. :oops: :lol:

В заключение, ако някой ден си затрия тази примамка - не бих си я купил отново.
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
lusienn

Мнение от lusienn »

За малките шаранчета и по ломско е така ловят се безогледно и кой колкото може-инфо от мойте агенти по този район.Миналата година се ловяха щучки по 35 см-писалчета сега що ги няма :mrgreen: Ми изловиха се-догодина и шаранчета по кило на най си :mrgreen: Цяло лято чакам един излет за там и греда за сега :arrow:
:D Мир любов и щастие за всички

Риболовци.
Речния човек
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Речния човек »

GODzillata написа:...
30 кинта струва откопода, който същевременно е и тежест.
Според мен, би имало ефект от него на язовир, докато в течението на Дунава си нямам идея к'во всъщност се случва под водата, дали въобще "пипалата" се отварят при игра нагоре-надолу, или пък натиснати от течението си стоят спескани.... :roll:

Случвало се и друг път да причуква на пръчката с тоя октопод....куката обаче е по-скоро морска - дебела е и е по-добре да се смени, ама ме мързи. :oops: :lol:

В заключение, ако някой ден си затрия тази примамка - не бих си я купил отново.

Купих си я.Продавачът много се зарадва,щото от две години я гледам,че прашясва на рафта. :lol: :roll:

Гледах клипчета на Танзили (мислителя на тази играчка) и пича много енергично (да не кажа агресивно) сецка въдицата с примамката!? Според мен ,това е по-разумно само за активни,агресивни риби,а тия не ги срещам често. :) На други клипчета пък ,някакъв немец слагаше на куката по един голям торен червек на всяко жило и повдигаше бавно и с малка амплитуда и ловеше успешно на река.
Та явно трябва повечко време на вода ,но пусто като не им вярвам.. :roll:

Благодаря за коментара.Пожелавам хубави рибки на въдицата още преди края на тазгодишния сомски сезон! :smt117
men4o
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от men4o »

MIR4EV написа:
Младенов_78 написа:Някой знае ли при това ниско ниво дали може да се иде с кола на остров Орех срещу Лесковец.
И дали си заслужава изобщо тая операция да търся шаран и амур там.
Поздрави
островът е много непроходим ако нямаш подходящ автомобил по добре забрави-иначе последните няколко дни от там са плачевни-просто едно голямо нищо :!:островът се нарича Есперанто :wink:[/quo
men4o
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от men4o »

men4o написа:
MIR4EV написа:
Младенов_78 написа:Някой знае ли при това ниско ниво дали може да се иде с кола на остров Орех срещу Лесковец.
И дали си заслужава изобщо тая операция да търся шаран и амур там.
Поздрави
островът е много непроходим ако нямаш подходящ автомобил по добре забрави-иначе последните няколко дни от там са плачевни-просто едно голямо нищо :!:островът се нарича Есперанто :wink:[/quo
Колега,островът си се казва Ореха,Есперанто е друг остров,на запад от този.
Аватар
MIR4EV
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от MIR4EV »

колега на 34г съм и селото ми е Остров-ТАМ ТАКЪВ ОСТРОВ-ОРЕХ НЯМА :!: -има канали който сами по себеси образуват два острова но главният е есперанто :!:
Аватар
GODzillata

Мнение от GODzillata »

Речния човек написа:...
...На други клипчета пък ,някакъв немец слагаше на куката по един голям торен червек на всяко жило и повдигаше бавно и с малка амплитуда и ловеше успешно на река.
...
На всяко жило слагам по един блатен червей да се мандахерца, а върху него (пак на всяко жило) слагам и по едно попово прасе....получава се мешана скара, тъкмо к'вато мустачко обича. :wink:

Наслука с новата примамка и скоро да се похвалиш! :D :drinkers:
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
Аватар
io6kata
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от io6kata »

Леко полеко рибата тръгва онзи ден имах път към Оряхово и се отбих до едни хора, които стоят цяло лято под моето място.От 22.07 неса имали пипане до преди няколко дни когато са хванали два амура 15 и 13 килограма
Аватар
pe6o
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от pe6o »

Два месеца без удар...... :shock: бая нервички трябва да има човек за такова нещо.
А аз пък сега се връщам след 5-дневен риболов по Дунава и такова класическо капо не съм правил от години :lol:
Аватар
trepachoo
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от trepachoo »

Аз бях 4 дни на Байкал- 60 килца царевичка изсипахме и само на косми,ама .... чушки :cry:
frunto
новобранец
новобранец

Мнение от frunto »

голям купон дунав пресъхва и царевицата покълва няма нужда от захранка :D
Аватар
trepachoo
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от trepachoo »

:lol: хаха верно е покълнала май.... :lol:
Shankulov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Shankulov »

Според мен докато нивото не започне да се покачва риба няма да има. :?
Приятел е този, който като му кажеш "Копеле, убих човек", а той да ти каже "Къде ще копаем?".
Аватар
Whassup
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Whassup »

На този момент рибите ги има, няма къде да отидат, но просто има много по-редки кълванета от обикновено.
Младенов_78
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Младенов_78 »

Мой колега вчера замина около Оряхово и днес сутринта ме изненада с инфо за амур 20+
Така че си е на късмет.На място което не е хранено и само със едно вечерно захранване с царевица на сутринта 2 удара и един изваден.
Колекционирам лампови радиоприемници
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”