Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Дунав-всичко за и по реката
Модератор: sapuna
- GODzillata
- и господ не е толокова добър
Re: Дунав-всичко за и по реката
Речния човек написа: Здравей,
Имам следният въпрос: с тази примамка (силиконовата играчка на Танзили) играеш ли активно с линията в ръка нагоре-надолу или ти стои статично? Освен това соме,други рибки и посягания имаш ли с нея?
Прилича ми на примамка единствено за активни риби,а такива се срещат по-рядко,та се чудя дали си струва паричките?
30 кинта струва откопода, който същевременно е и тежест.
Според мен, би имало ефект от него на язовир, докато в течението на Дунава си нямам идея к'во всъщност се случва под водата, дали въобще "пипалата" се отварят при игра нагоре-надолу, или пък натиснати от течението си стоят спескани....

Случвало се и друг път да причуква на пръчката с тоя октопод....куката обаче е по-скоро морска - дебела е и е по-добре да се смени, ама ме мързи.

В заключение, ако някой ден си затрия тази примамка - не бих си я купил отново.
На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

За малките шаранчета и по ломско е така ловят се безогледно и кой колкото може-инфо от мойте агенти по този район.Миналата година се ловяха щучки по 35 см-писалчета сега що ги няма
Ми изловиха се-догодина и шаранчета по кило на най си
Цяло лято чакам един излет за там и греда за сега 

Риболовци.
-
- ще става разбирач
GODzillata написа:...
30 кинта струва откопода, който същевременно е и тежест.
Според мен, би имало ефект от него на язовир, докато в течението на Дунава си нямам идея к'во всъщност се случва под водата, дали въобще "пипалата" се отварят при игра нагоре-надолу, или пък натиснати от течението си стоят спескани....![]()
Случвало се и друг път да причуква на пръчката с тоя октопод....куката обаче е по-скоро морска - дебела е и е по-добре да се смени, ама ме мързи.![]()
![]()
В заключение, ако някой ден си затрия тази примамка - не бих си я купил отново.
Купих си я.Продавачът много се зарадва,щото от две години я гледам,че прашясва на рафта.

Гледах клипчета на Танзили (мислителя на тази играчка) и пича много енергично (да не кажа агресивно) сецка въдицата с примамката!? Според мен ,това е по-разумно само за активни,агресивни риби,а тия не ги срещам често.

Та явно трябва повечко време на вода ,но пусто като не им вярвам..

Благодаря за коментара.Пожелавам хубави рибки на въдицата още преди края на тазгодишния сомски сезон!

-
- новобранец
- Обратна връзка:
островът е много непроходим ако нямаш подходящ автомобил по добре забрави-иначе последните няколко дни от там са плачевни-просто едно голямо нищоMIR4EV написа:Младенов_78 написа:Някой знае ли при това ниско ниво дали може да се иде с кола на остров Орех срещу Лесковец.
И дали си заслужава изобщо тая операция да търся шаран и амур там.
Поздрави

-
- новобранец
- Обратна връзка:
Колега,островът си се казва Ореха,Есперанто е друг остров,на запад от този.men4o написа:островът е много непроходим ако нямаш подходящ автомобил по добре забрави-иначе последните няколко дни от там са плачевни-просто едно голямо нищоMIR4EV написа:Младенов_78 написа:Някой знае ли при това ниско ниво дали може да се иде с кола на остров Орех срещу Лесковец.
И дали си заслужава изобщо тая операция да търся шаран и амур там.
Поздравиостровът се нарича Есперанто
[/quo
- MIR4EV
- ще става разбирач
колега на 34г съм и селото ми е Остров-ТАМ ТАКЪВ ОСТРОВ-ОРЕХ НЯМА
-има канали който сами по себеси образуват два острова но главният е есперанто 

- GODzillata
- и господ не е толокова добър
На всяко жило слагам по един блатен червей да се мандахерца, а върху него (пак на всяко жило) слагам и по едно попово прасе....получава се мешана скара, тъкмо к'вато мустачко обича.Речния човек написа:...
...На други клипчета пък ,някакъв немец слагаше на куката по един голям торен червек на всяко жило и повдигаше бавно и с малка амплитуда и ловеше успешно на река.
...

Наслука с новата примамка и скоро да се похвалиш!

На риба - като на война! Fish'n'chicks!

- io6kata
- вече хвърля и на тежко
Леко полеко рибата тръгва онзи ден имах път към Оряхово и се отбих до едни хора, които стоят цяло лято под моето място.От 22.07 неса имали пипане до преди няколко дни когато са хванали два амура 15 и 13 килограма
Два месеца без удар......
бая нервички трябва да има човек за такова нещо.
А аз пък сега се връщам след 5-дневен риболов по Дунава и такова класическо капо не съм правил от години

А аз пък сега се връщам след 5-дневен риболов по Дунава и такова класическо капо не съм правил от години

- trepachoo
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Аз бях 4 дни на Байкал- 60 килца царевичка изсипахме и само на косми,ама .... чушки 

голям купон дунав пресъхва и царевицата покълва няма нужда от захранка 

- trepachoo
- ще става разбирач
- Обратна връзка:

-
- разбира нещата
Според мен докато нивото не започне да се покачва риба няма да има. 

Приятел е този, който като му кажеш "Копеле, убих човек", а той да ти каже "Къде ще копаем?".
- Whassup
- ще става разбирач
На този момент рибите ги има, няма къде да отидат, но просто има много по-редки кълванета от обикновено.
-
- ще става разбирач
Мой колега вчера замина около Оряхово и днес сутринта ме изненада с инфо за амур 20+
Така че си е на късмет.На място което не е хранено и само със едно вечерно захранване с царевица на сутринта 2 удара и един изваден.
Така че си е на късмет.На място което не е хранено и само със едно вечерно захранване с царевица на сутринта 2 удара и един изваден.
Колекционирам лампови радиоприемници