ГЛЕДАМ И НЕ ВЯРВАМ НА УШИТЕ СИ

Модератори: bobopeli, sapuna

Аватар
naskobo
сериозен играч
сериозен играч

ГЛЕДАМ И НЕ ВЯРВАМ НА УШИТЕ СИ

Мнение от naskobo »

В единствения почивен ден миналата седмица -неделя, 18 септ., към 11 часа семейно запрашваме към Макоцево. Целата е кратък пикник-децата и жената да пояздят, а аз съм твърдо решен да хвана един шаран на платеното , ‘щото тази година съм капо откъм шарана :? .

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Ако можех да избирам, не бих ходил на платено, но тук всеки от нашето семейство си намира занимание и е доволен.За Макоцево писах в предишния си репортаж http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=135&t=52672, когато пак бях тръгнал за шаран , а случих на щука над кило.Тогава арендаторът се учуди, че има такава щука, според него трябвало да са останали не повече от десетина парчета по около 0.5 кг.
Нещо взе да ми харесва това място- няма много хора, риба също :lol: . Политиката на арендатора е да доближи клиентите до естествените условия и при много късмет може и да изпълниш нормата от 3кг :)

Изображение

И така докато жена ми и сина яздят, аз оставам с малката , зареждам фидера с хранилка метод (протеинова паста и отгоре захранка наТрапер); повод 20 см. , с утежнение по средата; с две ароматизирани зърна царевица и пуканка на косъм. Хвърлям в заливчето отсреща, захранвам допълнително с Трапер и чакам…чакам-нищо.

Изображение

Отидох да взема огънче от колега в дъното на гьола и в същия момент той закова на плувка един много борбен и красив люспест шаран около 2кг.
Вече е един часа по обяд, нямам големи надежди, но презареждам фидера и след малко -плахо потреперване , засечка, тежест като за килограмова риба, която се откачи след 4-5 метра диаграми по гьола.Докато зареждам oтново , едно 20 сантиметрово кленче панически изскочи от водата ... :wink:

Изображение

Веднага разпъвам спининга, слагам един от любимите ми воблери на Рапала, на който имам удари от костурчета колкото воблера, до яки клендаци и хубави щуки.

Изображение

Водя примамката с бавно, неравномерно темпо с чести и продължителни спирания и кратки придърпвания. На около десетото хвърляне на 3-4 метра от брега- зверски удар и писък на аванса. Държа пръчката под ъгъл 70 градуса нагоре, съжалявам , че не сложих щукарски повод, очаквам прегризването на плетеняка и бавно затягам аванса докато дългото(видя ми се над метър) тяло на щуката бавно се успокои и успях да я мушна в кепа. Е, не беше над метър, но адреналина и водата усилват размерите :roll: . Щуката е 80 см.,малко над 4кг, заедно със съдържанието на стомаха, за което ще стане дума по-долу :vom: Победоносно измъкнах кепа на сушата и докато кажа "НЕ !" на порива на малката да бръкне в устата на щуката, тя изскочи от кепа и с две акробатични премятания се приводни в гьола. По необясними причини, остана в плитчината, където тихо я приближих и я ковнах зад хрилете – беше се откачила от воблера, който жълто/червенееше в кепа :P ..Късмет! :P :P

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Всъщност най-учуден от улова ми остана арендаторът, който сподели, че пролетта е източвал водата за да се отърве от щуките ( къде ли се мушнала тази) и въобще не е предполагал, че има такъв екземпляр вътре. :shock:Корема на щуката беше яко издут, а от гърлото й се подаваше края на рибешка опашка.Предположих, че се е хранила активно и се е наблъскала със ситнеж, който изобилства в гьола.

Но това което извадих от нея вкъщи :shock: :o :roll:

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

ГЛЕДАМ И НЕ ВЯРВАМ НА ОЧИТЕ СИ ! Приятелите на които се обадих да се изфукам- те слушат и не вярват на ушите си, та за това пускам тема с доказателства :lol: !
Последно промяна от naskobo на Пон Сеп 19, 2011 2:28 pm, променено общо 2 пъти.
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
Аватар
svilen_sa6kov
разбира нещата
разбира нещата

Re: ГЛЕДАМ И НЕ ВЯРВАМ НА УШИТЕ СИ

Мнение от svilen_sa6kov »

:prayer: :prayer: :prayer: Егати дзверо къв каракудяк е налапал. Прекрасен улов. Браво.
По- добре детето с въдица в ръката :fishing3: , отколкото пред видеоиграта :finga: .
stich
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от stich »

Представи си к`ва лакомия е.
Да се е натъпкала с тоя караконджул и пак да гони!
Поздравления!
Изображение
dobrin_dinev
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dobrin_dinev »

:shock: :shock: :shock: Ей това се казва 2 в 1! :lol: Поздравления!!! :D
Аватар
pmzk-
новобранец
новобранец

Мнение от pmzk- »

:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Аватар
danev69
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от danev69 »

:smt023 :smt023 :smt023 Поздрави за слуката,колега. Това е министерска щука :D ,не стига ,че е преяла,ами и иска още.
човек е толкова голям,колкото са големи мечтите му
playback
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от playback »

по-странното е защо след като се е наяла така царски, пак е тръгнала да гони воблера :roll: :?:
Аватар
dedeff
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от dedeff »

Екстра крокодил,браво колега,а и е имало емоция край изваждането му.Поздрави.
Без жени можем,без риболов не можем!
Аватар
Ачо ♣
учете се от него
учете се от него

Мнение от Ачо ♣ »

Поздравления,колега!Чудесна слука! :smt023
п.п
playback написа:по-странното е защо след като се е наяла така царски, пак е тръгнала да гони воблера :roll: :?:
Нищо странно няма-лакомията винаги води до показаните от колегата резултати!Затова има българска поговорка-"Лаком г*з,кръв с*ре !!! :lol:
Последно промяна от Ачо ♣ на Пон Сеп 19, 2011 1:36 pm, променено общо 2 пъти.
Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

На това от движение се вика "Наздраве-да не е последна":drinkers:,а в допълнение "Ба си ламята":shock:
Аватар
Sc00by
фен клуб-скобар

Мнение от Sc00by »

:shock: :shock: с 1 мятане 2 риби :lol:
Изображение
Аватар
Коце ©
фен клуб-скобар

Мнение от Коце © »

Брат, това е покъртителна случка! Браво!
После не ни вярват като им разправяме истории...
:lol: :lol: :lol: :drinkers:
Lor3nc0
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от Lor3nc0 »

Фащаш една риба чистиш две.. :D
барона
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от барона »

Респект! Такава случка се помни мнооого дълго. Браво!!! Иначе мястото ми се струва доста приятно.
Колкото повече толкова повече!
Аватар
bgstan
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от bgstan »

И аз все си викам голяма рибка съм сложил и за това не ми удря. Е вече знам това животно е с голяма уста и апетит.
Изображение
Хващам риба ,ама понякога.

Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”