Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

МАРИЦА-всичко за и по реката
Модератор: sapuna
- Don4o_62
- учете се от него
Re: МАРИЦА-всичко за и по реката
Коце,продължавай майна в същия дух,ти си знаеш за каквоdanev69 написа:Най-вероятно са някъде по реката,да дебнат голямата мустаката риба.Don4o_62 написа:Къде отидоха колегите с воблерите,поперите и блесните.Като застуди времето,май ще почнат повече да пишат,за щукарските излети. Сома по Марица,благодарение на " мръсните токаджии"
стана много рядко срещана риба,та най-вероятно затова никой не пише за нея.
Здраве и много слука на всички.

Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти 

-
- новобранец
вчера на марица под брод един амур 13кг и един шаран четри и половина.сутринта минаха едни боклуци с лодка на пет метра от брега и оплетаха всички въдици.после разбрахме че са от димитровград и пускали ток.ебахти и наглата работа.
Драги ми колега Плувката 2006, спокойно можеш да кажеш къде ти е магазина и аз с радост ще го посетя.Сигурен съм, че никой няма да го приеме за реклама.Относно нашата малка дискусия мога да кажа какво мисля аз.Мисля си, че малко се прекалява с цялата тази работа-от фини, по-фини такъми, различна презентация на стръвта всеки път и прочее.Истината е, че по честичко трябва да се ходи за риба за да си в течение, и нещата сами ще си дойдат на мястото.А за плувките като се заговорихме, направо няма да повярвам, докато не те видя как на Марица хвърляш с 8 грама + плувка, на места дълбоки не повече от метър, защото повечето са такива.
Много бих се зарадвал съдбата да ни събере на едно изтичало един до друг (аз под тебе разбира се
) та да я доразнищим дискусийката на червено винце и бял червей
.
Много бих се зарадвал съдбата да ни събере на едно изтичало един до друг (аз под тебе разбира се

-
- научил се да хвърля
Зимата на местата където се събира алая,дълбочината е над 1м с.Идва момент в който рибата иска яко задържане или много бавно изтичане и стои на дистанция от брега.Освен с фидер или тежка плувка това няма как да се получи.Грамажа на плувката изобщо да не те плаши,взима си го като нафора.
Фидера отпада като вариант,че винаги през този сезон ще има някой около вас и ще му пречим
Над моста на ВИХВП пък се практикува дебалансираната плувка-преутежнена и се сурка по дъното.Не твърдя ,че това винаги дава нужните резултати ,но в повечето случаи са задоволителни.Относно дебелината на влакната-вчера ловим с един приятел с фидерите на реката.Двамата ловим с хранилки 50гр с поводи аз с 0.12 и 0.14/сменях ги за проба/а той с 0.16.И двамата ловяхме риби гол за гол.Взимаха еднакво добре на по-дебелата и по-тънката линия.Но зимата ,когато водата се избистри дебелината на повода не би трябвало да подминава 0.12.Направихме и по няколко неуспешни изтичания с болонезите,но рибите си взимаха на фидера по-активно.Нямам снимки с целия улов,че вместо изпрати натиснах изтрий
като ги качвах,а другите едва ли ще са ви интересни,че са с рекламна цел
Но претеглихме цялата риба след приключване и бе малко под 10кг.Активността бе най-голяма в ранните утринни часове до към 11ч,която отново се повиши след 16ч.Това споделям с вас не за да се правя на Голямата работа,а да го имате в предвид,ако мислите през почивните дни да сте на реката.Неволни свидетели на риболова бяха Saksi и Ангел. Желая на всички приятни емоции на любимата река през уикенда!

Колеги ,вслушайтесе в думите на колегата плувката2006 и няма да сбъркате. 

-
- фен клуб-скобар
Верно ,утрепаха рибата тия момчета.Аз бях на 50-на метра от тях и само ги гледах как ги вадят през пет минути.
Накрая отивам да ги видя ,то познати физономии
.
Накрая отивам да ги видя ,то познати физономии

-
- научил се да хвърля
Здрасти,Боре!Другият път ,като решиш да идваш да ми звъннеш непременно.saksi написа:Верно ,утрепаха рибата тия момчета.Аз бях на 50-на метра от тях и само ги гледах как ги вадят през пет минути.
Накрая отивам да ги видя ,то познати физономии.
-
- ще става разбирач
И аз ти видях познатата физиономия, като се разминахме с колите.saksi написа:Верно ,утрепаха рибата тия момчета.Аз бях на 50-на метра от тях и само ги гледах как ги вадят през пет минути.
Накрая отивам да ги видя ,то познати физономии.

- marshallBG
- новобранец
Кой каде ще ходи по марица през почивните дни за някой и работните за други 

Днес чух за някаква митична щука хваната на 9ти километър. Долу в кръчмата разправяха. Някъв от черните братя, на стръв уклей, жувотното било над 10 кг 

Който пие няма глисти!
Бях приятно изненадан от Маричка.Ловях на изтичане шарена риба,когато последва рязко отнасяне на плувката.Последва кратка борба и дълго разпъване на кеп с една ръка...На брега се озова този първолак

проверих му домашните и после му се случи това

с тази риба за мен излета беше повече от добър...надявам се след 2,3 години да си я хвана пак аз

проверих му домашните и после му се случи това

с тази риба за мен излета беше повече от добър...надявам се след 2,3 години да си я хвана пак аз

-
- ще става разбирач
Марица е пълна с малки шарковци!Незнайно от къде са се взели,дано съумеем да ги опазим докато пораснат.
Да попитам и аз, малко извън темата, за което се извинявам. Може ли някой да ми сподели, на кое казват риболов на изтичане и да ми обясни методите на лична. Благодаря Ви много предварително.
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Най-общо за риболов "на изтичане" се говори,когато плувката се движи синхронно с течението,а когато плувката седи неподвижно въпреки течението се нарича "чакане". По темата:Маричката в момента е доста добра за риболов,не бях ходил около месец,ама вчера отидох за два часа и мога да кажа че сома и шарана са активни в момента.Най-съм щастлив,че видях отново "Дебелата Берта"/така съм кръстил огромен женски сом,който два пъти ми къса/,та значи успял е да се спаси от бракониерите. 

валатът не най-лошото нещо на света
- Don4o_62
- учете се от него
Дай да го натиснем от две страни да го зборимаксел написа:Най-съм щастлив,че видях отново "Дебелата Берта"/така съм кръстил огромен женски сом,който два пъти ми къса/,та значи успял е да се спаси от бракониерите.

Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти