МАРИЦА-всичко за и по реката

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
Don4o_62
учете се от него
учете се от него

Re: МАРИЦА-всичко за и по реката

Мнение от Don4o_62 »

danev69 написа:
Don4o_62 написа:Къде отидоха колегите с воблерите,поперите и блесните.
Най-вероятно са някъде по реката,да дебнат голямата мустаката риба. :D Като застуди времето,май ще почнат повече да пишат,за щукарските излети. Сома по Марица,благодарение на " мръсните токаджии" :evil: стана много рядко срещана риба,та най-вероятно затова никой не пише за нея. :smt023 Здраве и много слука на всички. :smt023
Коце,продължавай майна в същия дух,ти си знаеш за какво :wink: .Щеше да ми даваш уроци,та съм си приготвил тетрадка голям формат с 2 химикала :D
Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти :mrgreen:
boris angelov
новобранец
новобранец

Мнение от boris angelov »

вчера на марица под брод един амур 13кг и един шаран четри и половина.сутринта минаха едни боклуци с лодка на пет метра от брега и оплетаха всички въдици.после разбрахме че са от димитровград и пускали ток.ебахти и наглата работа.
kikimoris
новобранец
новобранец

Мнение от kikimoris »

Драги ми колега Плувката 2006, спокойно можеш да кажеш къде ти е магазина и аз с радост ще го посетя.Сигурен съм, че никой няма да го приеме за реклама.Относно нашата малка дискусия мога да кажа какво мисля аз.Мисля си, че малко се прекалява с цялата тази работа-от фини, по-фини такъми, различна презентация на стръвта всеки път и прочее.Истината е, че по честичко трябва да се ходи за риба за да си в течение, и нещата сами ще си дойдат на мястото.А за плувките като се заговорихме, направо няма да повярвам, докато не те видя как на Марица хвърляш с 8 грама + плувка, на места дълбоки не повече от метър, защото повечето са такива.
Много бих се зарадвал съдбата да ни събере на едно изтичало един до друг (аз под тебе разбира се :lol: ) та да я доразнищим дискусийката на червено винце и бял червей :drinkers: .
плувката2006
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от плувката2006 »

Зимата на местата където се събира алая,дълбочината е над 1м с.Идва момент в който рибата иска яко задържане или много бавно изтичане и стои на дистанция от брега.Освен с фидер или тежка плувка това няма как да се получи.Грамажа на плувката изобщо да не те плаши,взима си го като нафора. :D Фидера отпада като вариант,че винаги през този сезон ще има някой около вас и ще му пречим :D Над моста на ВИХВП пък се практикува дебалансираната плувка-преутежнена и се сурка по дъното.Не твърдя ,че това винаги дава нужните резултати ,но в повечето случаи са задоволителни.Относно дебелината на влакната-вчера ловим с един приятел с фидерите на реката.Двамата ловим с хранилки 50гр с поводи аз с 0.12 и 0.14/сменях ги за проба/а той с 0.16.И двамата ловяхме риби гол за гол.Взимаха еднакво добре на по-дебелата и по-тънката линия.Но зимата ,когато водата се избистри дебелината на повода не би трябвало да подминава 0.12.Направихме и по няколко неуспешни изтичания с болонезите,но рибите си взимаха на фидера по-активно.Нямам снимки с целия улов,че вместо изпрати натиснах изтрий :oops: като ги качвах,а другите едва ли ще са ви интересни,че са с рекламна цел :D Но претеглихме цялата риба след приключване и бе малко под 10кг.Активността бе най-голяма в ранните утринни часове до към 11ч,която отново се повиши след 16ч.Това споделям с вас не за да се правя на Голямата работа,а да го имате в предвид,ако мислите през почивните дни да сте на реката.Неволни свидетели на риболова бяха Saksi и Ангел. Желая на всички приятни емоции на любимата река през уикенда!
doki 7
новобранец
новобранец

Мнение от doki 7 »

Колеги ,вслушайтесе в думите на колегата плувката2006 и няма да сбъркате. :smt038
saksi
фен клуб-скобар

Мнение от saksi »

Верно ,утрепаха рибата тия момчета.Аз бях на 50-на метра от тях и само ги гледах как ги вадят през пет минути.
Накрая отивам да ги видя ,то познати физономии :D .
плувката2006
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от плувката2006 »

saksi написа:Верно ,утрепаха рибата тия момчета.Аз бях на 50-на метра от тях и само ги гледах как ги вадят през пет минути.
Здрасти,Боре!Другият път ,като решиш да идваш да ми звъннеш непременно.
angel.tr
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от angel.tr »

saksi написа:Верно ,утрепаха рибата тия момчета.Аз бях на 50-на метра от тях и само ги гледах как ги вадят през пет минути.
И аз ти видях познатата физиономия, като се разминахме с колите. :D Другия път идвай по-рано.
Аватар
marshallBG
новобранец
новобранец

Мнение от marshallBG »

Кой каде ще ходи по марица през почивните дни за някой и работните за други :wink:
COLMIC FAN
Аватар
echo33
новобранец
новобранец

Мнение от echo33 »

Днес чух за някаква митична щука хваната на 9ти километър. Долу в кръчмата разправяха. Някъв от черните братя, на стръв уклей, жувотното било над 10 кг :roll:
Който пие няма глисти!
kef4e
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от kef4e »

Бях приятно изненадан от Маричка.Ловях на изтичане шарена риба,когато последва рязко отнасяне на плувката.Последва кратка борба и дълго разпъване на кеп с една ръка...На брега се озова този първолак
Изображение
проверих му домашните и после му се случи това
Изображение
с тази риба за мен излета беше повече от добър...надявам се след 2,3 години да си я хвана пак аз :D
Атанас Катцарски
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Атанас Катцарски »

Марица е пълна с малки шарковци!Незнайно от къде са се взели,дано съумеем да ги опазим докато пораснат.
Аватар
sunnen
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от sunnen »

Да попитам и аз, малко извън темата, за което се извинявам. Може ли някой да ми сподели, на кое казват риболов на изтичане и да ми обясни методите на лична. Благодаря Ви много предварително.
аксел
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от аксел »

Най-общо за риболов "на изтичане" се говори,когато плувката се движи синхронно с течението,а когато плувката седи неподвижно въпреки течението се нарича "чакане". По темата:Маричката в момента е доста добра за риболов,не бях ходил около месец,ама вчера отидох за два часа и мога да кажа че сома и шарана са активни в момента.Най-съм щастлив,че видях отново "Дебелата Берта"/така съм кръстил огромен женски сом,който два пъти ми къса/,та значи успял е да се спаси от бракониерите. :D
валатът не най-лошото нещо на света
Аватар
Don4o_62
учете се от него
учете се от него

Мнение от Don4o_62 »

аксел написа:Най-съм щастлив,че видях отново "Дебелата Берта"/така съм кръстил огромен женски сом,който два пъти ми къса/,та значи успял е да се спаси от бракониерите. :D
Дай да го натиснем от две страни да го зборим :D
Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти :mrgreen:
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”