Къде се намирам:
Къмпингуване
Екипировка
naRiba.com

Форум

Сигурноста ни когато спим.
Модератори: emo vasilev, Ачо ♣
Re: Сигурноста ни когато спим.
Взимаш си куче и всичко е ок !
Туй го писахме по горе.Кучета ,мини ,звънци и т.н. 

http://www.vbox7.com/play:1dbd3caf
Кой знае на къде?Кой знае до кога?....
Кой знае на къде?Кой знае до кога?....
-
- сериозен играч
Намерих "нещото",което търсих,15лева от руския пазар.

- pachosz
- сериозен играч
Това ми харесва, HAZART
Явно са им паднали и цените. Преди време си бях харесал подобно, ама беше доста по-сериозна цифра цената и не си взех.
Дали обаче няма да дава много фалшиви тревоги? Пробва ли го някъде? Настройва ли се някак чувствителноста на ПИР-a, или си е фиксирана?

Дали обаче няма да дава много фалшиви тревоги? Пробва ли го някъде? Настройва ли се някак чувствителноста на ПИР-a, или си е фиксирана?
- nasco2
- сериозен играч
- Обратна връзка:
HAZART написа:Намерих "нещото",което търсих,15лева от руския пазар.
Точно за това нещо ти говорих още в началото.
Тези не са лоши алармички...
Ползвам доста от тях.
Недостатък - много бързо се повреждат дистанционните.
Сменях батерии, и не и не.
Иначе вадят сериозен звук, безотказни са датчиците.
Нищо не им се настройва, включваш и работят - това е.
Но ще си дават и фалшиви аларми.
Монтирани на точното място, ще свършат работа.
Ползвам доста от тях.
Недостатък - много бързо се повреждат дистанционните.
Сменях батерии, и не и не.
Иначе вадят сериозен звук, безотказни са датчиците.
Нищо не им се настройва, включваш и работят - това е.
Но ще си дават и фалшиви аларми.
Монтирани на точното място, ще свършат работа.
-
- разбира нещата
Колега, откъде я изрови и изтупа прахта на тази тема?RX4 написа:Тези не са лоши алармички...
Здравейте.
Попрочетох туй-онуй от темата и ми стана интересно. Личният ни опит казва, че добрата софра и сладките приказки докъм три сахатя саба'але са перфектният вариант!
Но след това...
Онова - с датчиците, е добро. Но ако повейне ветрец и разклати палатка, има да се рипа и светка с фенери. Имше едно време едни неща, наречени "периметрова охрана". Забиват се едни колци с тасове-антени, насочени срещуположно. Нищо не може да мине помежду им. Действаха на радиопринцип, сиреч смущават се от обект помежду им. Ако има някой разбиращ от радиотехника, като нищо би спретнал това за нула време.
По едно време , там където работех, се ползваше и оптичен датчик, излъчвател-приемник, като отсреща му се туряше просто едно "котешко око" от велосипед.Просто и безотказно!
с три такива може да се загради прилично пространство. Мисля че беше с ИЧ диод. Работеше с тесен лъч, което даваше възможност да го поставяме в пролуките между машините и да покриваме точно търсена линия на задействие, за разлика от широкоъгълните санзори, дето се ползват сега. Тъпото е, че май никъде не се предлага такъв.
Попрочетох туй-онуй от темата и ми стана интересно. Личният ни опит казва, че добрата софра и сладките приказки докъм три сахатя саба'але са перфектният вариант!
Но след това...
Онова - с датчиците, е добро. Но ако повейне ветрец и разклати палатка, има да се рипа и светка с фенери. Имше едно време едни неща, наречени "периметрова охрана". Забиват се едни колци с тасове-антени, насочени срещуположно. Нищо не може да мине помежду им. Действаха на радиопринцип, сиреч смущават се от обект помежду им. Ако има някой разбиращ от радиотехника, като нищо би спретнал това за нула време.
По едно време , там където работех, се ползваше и оптичен датчик, излъчвател-приемник, като отсреща му се туряше просто едно "котешко око" от велосипед.Просто и безотказно!
с три такива може да се загради прилично пространство. Мисля че беше с ИЧ диод. Работеше с тесен лъч, което даваше възможност да го поставяме в пролуките между машините и да покриваме точно търсена линия на задействие, за разлика от широкоъгълните санзори, дето се ползват сега. Тъпото е, че май никъде не се предлага такъв.
Леми изда бест, батт айем мачбеда'а . Ррок-ан-рол, Пенке-ле !!
- gigantor
- новобранец
Щом подбутнахте тази тема ми стана интересно . Наверно хазарт е намерил това което го интерисува ,но мисля да споделя с вас едни идеи които съм виждал в нета или ползваме в нашия СОТ. Първо за тези които искат евтина периметрова http://www.youtube.com/watch?v=t0FTzUhd ... embedded#!
Много е яко и работи безотказно но за навънка поне трябва да се съобрази височината на която се слага . И втория метод е с сдвоени или строени ПИР датчици . Идеята е 2 или повече датчика да се сложат да гледат един към друг . Релейните им изходи се свързват паралелно и така само ако и двата светнат ще се получи задействане . Сигурно го обясних набързо но ще се опитам да го нарисувам .
Много е яко и работи безотказно но за навънка поне трябва да се съобрази височината на която се слага . И втория метод е с сдвоени или строени ПИР датчици . Идеята е 2 или повече датчика да се сложат да гледат един към друг . Релейните им изходи се свързват паралелно и така само ако и двата светнат ще се получи задействане . Сигурно го обясних набързо но ще се опитам да го нарисувам .
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Simplicity is not achieved by adding simplifications, but by removing complications
- ivelin_1976
- разбира нещата
Айде и аз да покажа моят вариант на сигнално-охранителна система 
Комбинацията от мопс и ротвайлер е перфектна
Вечер дзвера е вързан на 10м. въже и има достъп до целия инвентар 

Комбинацията от мопс и ротвайлер е перфектна

shimano ANTARES BX FEEDER HEAVY 

-
- разбира нещата
колега ,а аз имам комбинация от пинчер и пекинез ( немога да качвам снимки),и няма да ти кажа как синджир с дебилина 2.5мм го къса на няколко пъти.после прегриза за отрицателно време алпиниско въже 8мм,изправи халка за ключодаржател- ,от по-дебелите.и когато има народ по язовирите (в повечето случаи ) него вземам . просто не си дава територията в радиус25-30м.ivelin_1976 написа:Айде и аз да покажа моят вариант на сигнално-охранителна система
Комбинацията от мопс и ротвайлер е перфектна![]()
![]()
Вечер дзвера е вързан на 10м. въже и има достъп до целия инвентар
ВАСИЛ ЛЕВСКИ: "...Ако допуснете утре, когато сте вече свободни да ви управляват днешните турски мекерета и разните му лихвари и чорбаджии, които и днес ви грабят най-безжалостно, то по-добре да си останем под сянката на султана....."
Колеги, както е видно темата е стара - но актуална.
И аз си имах, куче - прекрасен родословен кавказец.
Но за жалост ми го отровиха в двора.
Почина онзи ден.
Та сега тази тема ми става още по интересна.

И аз си имах, куче - прекрасен родословен кавказец.
Но за жалост ми го отровиха в двора.
Почина онзи ден.
Та сега тази тема ми става още по интересна.

Описал съм си разработката за охрана в темата"отново откраднати лодка и мотор".
Служи ми до ден днешен безотказно.Надеждна е и икономична.Дано ви е от полза
и на вас.
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=29&t=25451
Служи ми до ден днешен безотказно.Надеждна е и икономична.Дано ви е от полза
и на вас.
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=29&t=25451