Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com
Форум
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
ШАРАНОВО СЕФТЕ
ШАРАНОВО СЕФТЕ
През дългият уикенд на Независимостта за жалост не можах да се организирам с приятели за свободен риболов, а като си представих каква навалица ще е по обичайните места в Софиийско ….

И хайде пак на Макоцево със семейството
. Този път обаче, направо съм се заял да хвана шаран, толкова съм се заял, че оставих в къщи спининга и всичко на което може да се улови щука- да не стане като в предишния ми репортаж http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f ... 53120:oops:
.

Заложил съм на фидер, хранилка "метод ин лайн"-ей с такъв монтаж. В хранилката слагам протеинова паста а върху нея- яка топка захранка примесена с царевица от консерва.На куката- по 2-3 зърна ароматизирана царевица на косъм.

Хвърлям на метър от отсрещния бряг с риск да провеся монтажа по клонаците.
Захранвам допълнително петното с червени гранули-ягодарки и царевица. И чакам, чакам…, час –два- три….

Първият шарко ме разочарова
.Вял удар на фидера и по- слаба от обичайната съпротива на килограмово шаранче.И перките малко прокъсани….” А бе изкуствена работа”-недоволствам на ум - ” ’ам ‘ич?!”-както би казал дядо ми, лека му пръст, контрааргументирам се сам…
Зареждам фидера пак,а междувременно съм направил барбекюто,

жена ми и сина са се върнали от езда, салата е готова, сипвам си студена ракийца от хладилната чанта и ….
фидера с мощни тласъци , сгънат на полуобрач аха-аха да изскочи от стойката. Засечка , песен на аванса, нещо тежко се опитва да ми изтегли пръчката от ръцете.Влакното е разчетено за 3кг., така че не насилвам рибата-поне 10 минутки я разхождам по гьола докато накрая Шарко се предаде и сам се мушна в кепа. Кепът ми не е шаранджийски( защото и аз не съм шаранджия), чудесен е за искърските платики и струмските скобари, но тук ми дойде твърде плитък и малък.
http://vbox7.com/play:635209c5fa (Може да видите финала на клип, така и не разбрах как се качват клипчета
)

Шарko е точно 3 кг.( но се бори като за 300)
красавец и половина! Пуснат е в гьола,когато е бил кило, трупнал си е на свобода още две, подивял и разкрасил се е, надхитрил е стотици мераклии , за да ми поднесе тази приятна емоция. Дожаля ми , но така или иначе рибите в платените водоеми са обречени.Беше мноого вкусен

В този ден щуката беше излъгана от колежка.Леле, то стана като неплатена реклама- красива природа, борбен шаран, хубава колежка
. Арендаторът да почерпи ако съфорумците се юрнат да се капотират там
.
Между другото в гьола има доста кленове, около килограм, които нахално се разхождат на повърхността и досега не са хващани от никой. Освен на бял, царевица, малко рибе и опашка, съм пробвал всичките си видове воблери и блесни, воблер-щурец, живо жабче на булдо- не ги поглеждат?!
Желая есенна слука на всички съфорумци и довиждане по реките и на костуров риболов!

И хайде пак на Макоцево със семейството

Заложил съм на фидер, хранилка "метод ин лайн"-ей с такъв монтаж. В хранилката слагам протеинова паста а върху нея- яка топка захранка примесена с царевица от консерва.На куката- по 2-3 зърна ароматизирана царевица на косъм.

Хвърлям на метър от отсрещния бряг с риск да провеся монтажа по клонаците.
Захранвам допълнително петното с червени гранули-ягодарки и царевица. И чакам, чакам…, час –два- три….

Първият шарко ме разочарова
Зареждам фидера пак,а междувременно съм направил барбекюто,

жена ми и сина са се върнали от езда, салата е готова, сипвам си студена ракийца от хладилната чанта и ….
фидера с мощни тласъци , сгънат на полуобрач аха-аха да изскочи от стойката. Засечка , песен на аванса, нещо тежко се опитва да ми изтегли пръчката от ръцете.Влакното е разчетено за 3кг., така че не насилвам рибата-поне 10 минутки я разхождам по гьола докато накрая Шарко се предаде и сам се мушна в кепа. Кепът ми не е шаранджийски( защото и аз не съм шаранджия), чудесен е за искърските платики и струмските скобари, но тук ми дойде твърде плитък и малък.
http://vbox7.com/play:635209c5fa (Може да видите финала на клип, така и не разбрах как се качват клипчета

Шарko е точно 3 кг.( но се бори като за 300)

В този ден щуката беше излъгана от колежка.Леле, то стана като неплатена реклама- красива природа, борбен шаран, хубава колежка
Между другото в гьола има доста кленове, около килограм, които нахално се разхождат на повърхността и досега не са хващани от никой. Освен на бял, царевица, малко рибе и опашка, съм пробвал всичките си видове воблери и блесни, воблер-щурец, живо жабче на булдо- не ги поглеждат?!
Желая есенна слука на всички съфорумци и довиждане по реките и на костуров риболов!
Последно промяна от naskobo на Вто Сеп 27, 2011 6:43 pm, променено общо 4 пъти.
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
- stefan4etoo
- сериозен играч

Re: ШАРАНОВО СЕФТЕ
е браво най накрая го излъга тоя убавец.другия път не 10 мин. ами час да го вадиш дядо му на тоя 3-и килограмовия.виж нещо на скакалец,щурец без тежест дали няма да излъжеш някои кефал.

- Whassup
- ще става разбирач

Такива кефали са ми познати. Има една рекичка, в която е пълно, точно под един мост (няма да я споменавам), на какво ли не съм пробвал-бял, торен, плодове, скакалец, щурец, воблери, силикони, блесни, протеиново топче
не, не и НЕ. А колкото до шарковците, браво, другия път по-голям. А микро язовирчето е много красиво 
- pacho109
- сериозен играч

Като си снимал колежката,нещо фокуса ти е избягал
Ръката от мерак ли е треперела
....или ракийката си каза думата

Чърчил: "Нима искате избори, които се решават от най-ненужните гласове, дадени за най-ненужните кандидати?"
Чърчил:" На Балканите има повече история,отколкото те могат да понесат!"
http://vremeto.v.bg/
Да бе, много кофтиpacho109 написа:Като си снимал колежката,нещо фокуса ти е избягал ....![]()
- pacho109
- сериозен играч

Това синьото воблер ли е или парче от дънките,там на коляното
Егати хищната щука

Чърчил: "Нима искате избори, които се решават от най-ненужните гласове, дадени за най-ненужните кандидати?"
Чърчил:" На Балканите има повече история,отколкото те могат да понесат!"
http://vremeto.v.bg/
само знам, че не е воблер, на тапа и жива рибка я хвана. Ако не е парче от дънките, значи е моята синя кофа зад кадърpacho109 написа:Това синьото воблер ли е или парче от дънките
Браво на колега ние бяхме срещу него
и една гадна щука ме оплиска по очите но не поиска да се хване
Трябваше по-рано да си сипеш ракийка,та по-рано да се свие фидера.- къдема е бил в "огнената вода"!!!naskobo написа:.......... салата е готова, сипвам си студена ракийца от хладилната чанта и ….фидера с мощни тласъци , сгънат на полуобрач аха-аха да изскочи от стойката. Засечка , песен на аванса, нещо тежко се опитва да ми изтегли пръчката....
[youtube1]<object width="420" height="315"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/haki8O6OlPY?ve ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://i48.vbox7.com/player/ext.swf?vid=635209c5fa" type="application/x-shockwave-flash" width="420" height="315" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true"></embed></object>[/youtube1]
Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
Еее, браво колега-шаркото е много добър, красавец направо. Какви са условията на този водоем?
Напълни душата, не торбата! Catch & Release!
Пазете чиста природата.
Пазете чиста природата.
10 кинта на въдица и може да вземеш до 3кг. риба на въдица.Което би било супер късметАндрей Д написа:.... Какви са условията на този водоем?
- steven1969_bg
- научил се да хвърля

Добра риба,колега.Един приятелски съвет - ако продължиш да кепчосваш шарани с този кеп не го вдигай а дърпай към тебе,че ще го счупиш набързо.Наслука!
не ме е срам да уча нови неща и да ме подсещат за стари...
Знам братче, но е много плитка мрежата -една педя, не става с дърпане, ще сменям главатаsteven1969_bg написа:Добра риба,колега.Един приятелски съвет - ако продължиш да кепчосваш шарани с този кеп не го вдигай а дърпай към тебе,че ще го счупиш набързо.Наслука!
-
Ivan Zagorski
- вече хвърля и на тежко

Браво за мечтания шаран 
- MiTaKa™
- сериозен играч

- Обратна връзка:
Чудесен излет колега
.
Монтажа ти е доста интересен , повода с куката с косъм ли е , или си сложил царевицата на самата кука , и другото което ми е интересно , шлауха подвижен ли е , и ако е да на колко см , си му сложил стопер
Монтажа ти е доста интересен , повода с куката с косъм ли е , или си сложил царевицата на самата кука , и другото което ми е интересно , шлауха подвижен ли е , и ако е да на колко см , си му сложил стопер