Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

ШАРАНОВО СЕФТЕ
ШАРАНОВО СЕФТЕ
През дългият уикенд на Независимостта за жалост не можах да се организирам с приятели за свободен риболов, а като си представих каква навалица ще е по обичайните места в Софиийско ….

И хайде пак на Макоцево със семейството
. Този път обаче, направо съм се заял да хвана шаран, толкова съм се заял, че оставих в къщи спининга и всичко на което може да се улови щука- да не стане като в предишния ми репортаж http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f ... 53120:oops:
.

Заложил съм на фидер, хранилка "метод ин лайн"-ей с такъв монтаж. В хранилката слагам протеинова паста а върху нея- яка топка захранка примесена с царевица от консерва.На куката- по 2-3 зърна ароматизирана царевица на косъм.

Хвърлям на метър от отсрещния бряг с риск да провеся монтажа по клонаците.
Захранвам допълнително петното с червени гранули-ягодарки и царевица. И чакам, чакам…, час –два- три….

Първият шарко ме разочарова
.Вял удар на фидера и по- слаба от обичайната съпротива на килограмово шаранче.И перките малко прокъсани….” А бе изкуствена работа”-недоволствам на ум - ” ’ам ‘ич?!”-както би казал дядо ми, лека му пръст, контрааргументирам се сам…
Зареждам фидера пак,а междувременно съм направил барбекюто,

жена ми и сина са се върнали от езда, салата е готова, сипвам си студена ракийца от хладилната чанта и ….
фидера с мощни тласъци , сгънат на полуобрач аха-аха да изскочи от стойката. Засечка , песен на аванса, нещо тежко се опитва да ми изтегли пръчката от ръцете.Влакното е разчетено за 3кг., така че не насилвам рибата-поне 10 минутки я разхождам по гьола докато накрая Шарко се предаде и сам се мушна в кепа. Кепът ми не е шаранджийски( защото и аз не съм шаранджия), чудесен е за искърските платики и струмските скобари, но тук ми дойде твърде плитък и малък.
http://vbox7.com/play:635209c5fa (Може да видите финала на клип, така и не разбрах как се качват клипчета
)

Шарko е точно 3 кг.( но се бори като за 300)
красавец и половина! Пуснат е в гьола,когато е бил кило, трупнал си е на свобода още две, подивял и разкрасил се е, надхитрил е стотици мераклии , за да ми поднесе тази приятна емоция. Дожаля ми , но така или иначе рибите в платените водоеми са обречени.Беше мноого вкусен

В този ден щуката беше излъгана от колежка.Леле, то стана като неплатена реклама- красива природа, борбен шаран, хубава колежка
. Арендаторът да почерпи ако съфорумците се юрнат да се капотират там
.
Между другото в гьола има доста кленове, около килограм, които нахално се разхождат на повърхността и досега не са хващани от никой. Освен на бял, царевица, малко рибе и опашка, съм пробвал всичките си видове воблери и блесни, воблер-щурец, живо жабче на булдо- не ги поглеждат?!
Желая есенна слука на всички съфорумци и довиждане по реките и на костуров риболов!

И хайде пак на Макоцево със семейството

Заложил съм на фидер, хранилка "метод ин лайн"-ей с такъв монтаж. В хранилката слагам протеинова паста а върху нея- яка топка захранка примесена с царевица от консерва.На куката- по 2-3 зърна ароматизирана царевица на косъм.

Хвърлям на метър от отсрещния бряг с риск да провеся монтажа по клонаците.
Захранвам допълнително петното с червени гранули-ягодарки и царевица. И чакам, чакам…, час –два- три….

Първият шарко ме разочарова

Зареждам фидера пак,а междувременно съм направил барбекюто,

жена ми и сина са се върнали от езда, салата е готова, сипвам си студена ракийца от хладилната чанта и ….
фидера с мощни тласъци , сгънат на полуобрач аха-аха да изскочи от стойката. Засечка , песен на аванса, нещо тежко се опитва да ми изтегли пръчката от ръцете.Влакното е разчетено за 3кг., така че не насилвам рибата-поне 10 минутки я разхождам по гьола докато накрая Шарко се предаде и сам се мушна в кепа. Кепът ми не е шаранджийски( защото и аз не съм шаранджия), чудесен е за искърските платики и струмските скобари, но тук ми дойде твърде плитък и малък.
http://vbox7.com/play:635209c5fa (Може да видите финала на клип, така и не разбрах как се качват клипчета

Шарko е точно 3 кг.( но се бори като за 300)

В този ден щуката беше излъгана от колежка.Леле, то стана като неплатена реклама- красива природа, борбен шаран, хубава колежка

Между другото в гьола има доста кленове, около килограм, които нахално се разхождат на повърхността и досега не са хващани от никой. Освен на бял, царевица, малко рибе и опашка, съм пробвал всичките си видове воблери и блесни, воблер-щурец, живо жабче на булдо- не ги поглеждат?!
Желая есенна слука на всички съфорумци и довиждане по реките и на костуров риболов!
Последно промяна от naskobo на Вто Сеп 27, 2011 6:43 pm, променено общо 4 пъти.
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
- stefan4etoo
- сериозен играч
Re: ШАРАНОВО СЕФТЕ
е браво най накрая го излъга тоя убавец.другия път не 10 мин. ами час да го вадиш дядо му на тоя 3-и килограмовия.виж нещо на скакалец,щурец без тежест дали няма да излъжеш някои кефал.

- Whassup
- ще става разбирач
Такива кефали са ми познати. Има една рекичка, в която е пълно, точно под един мост (няма да я споменавам), на какво ли не съм пробвал-бял, торен, плодове, скакалец, щурец, воблери, силикони, блесни, протеиново топче
не, не и НЕ. А колкото до шарковците, браво, другия път по-голям. А микро язовирчето е много красиво 

- pacho109
- сериозен играч
Като си снимал колежката,нещо фокуса ти е избягал
Ръката от мерак ли е треперела
....или ракийката си каза думата

Чърчил: "Нима искате избори, които се решават от най-ненужните гласове, дадени за най-ненужните кандидати?"
Чърчил:" На Балканите има повече история,отколкото те могат да понесат!"
http://vremeto.v.bg/
Да бе, много кофтиpacho109 написа:Като си снимал колежката,нещо фокуса ти е избягал ....![]()

- pacho109
- сериозен играч
Това синьото воблер ли е или парче от дънките,там на коляното
Егати хищната щука

Чърчил: "Нима искате избори, които се решават от най-ненужните гласове, дадени за най-ненужните кандидати?"
Чърчил:" На Балканите има повече история,отколкото те могат да понесат!"
http://vremeto.v.bg/
само знам, че не е воблер, на тапа и жива рибка я хвана. Ако не е парче от дънките, значи е моята синя кофа зад кадърpacho109 написа:Това синьото воблер ли е или парче от дънките

Браво на колега ние бяхме срещу него
и една гадна щука ме оплиска по очите но не поиска да се хване

Трябваше по-рано да си сипеш ракийка,та по-рано да се свие фидера.- къдема е бил в "огнената вода"!!!naskobo написа:.......... салата е готова, сипвам си студена ракийца от хладилната чанта и ….фидера с мощни тласъци , сгънат на полуобрач аха-аха да изскочи от стойката. Засечка , песен на аванса, нещо тежко се опитва да ми изтегли пръчката....

[youtube1]<object width="420" height="315"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/haki8O6OlPY?ve ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://i48.vbox7.com/player/ext.swf?vid=635209c5fa" type="application/x-shockwave-flash" width="420" height="315" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true"></embed></object>[/youtube1]

Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
Еее, браво колега-шаркото е много добър, красавец направо. Какви са условията на този водоем?
Напълни душата, не торбата! Catch & Release!
Пазете чиста природата.
Пазете чиста природата.
10 кинта на въдица и може да вземеш до 3кг. риба на въдица.Което би било супер късметАндрей Д написа:.... Какви са условията на този водоем?

- steven1969_bg
- научил се да хвърля
Добра риба,колега.Един приятелски съвет - ако продължиш да кепчосваш шарани с този кеп не го вдигай а дърпай към тебе,че ще го счупиш набързо.Наслука!
не ме е срам да уча нови неща и да ме подсещат за стари...
Знам братче, но е много плитка мрежата -една педя, не става с дърпане, ще сменям главатаsteven1969_bg написа:Добра риба,колега.Един приятелски съвет - ако продължиш да кепчосваш шарани с този кеп не го вдигай а дърпай към тебе,че ще го счупиш набързо.Наслука!

-
- вече хвърля и на тежко
Браво за мечтания шаран 

- MiTaKa™
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Чудесен излет колега
.
Монтажа ти е доста интересен , повода с куката с косъм ли е , или си сложил царевицата на самата кука , и другото което ми е интересно , шлауха подвижен ли е , и ако е да на колко см , си му сложил стопер

Монтажа ти е доста интересен , повода с куката с косъм ли е , или си сложил царевицата на самата кука , и другото което ми е интересно , шлауха подвижен ли е , и ако е да на колко см , си му сложил стопер