Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на мач
naRiba.com

Форум

Относно фиксираните ваглери
Модератор: Paublo_Eskobar
-
- научил се да хвърля
Re: Относно фиксираните ваглери
Mortimar,пробвай някой от посочените монтажи и тогава ще споделиш резултата.Посочих стандартен монтаж за риболов на дъното и малко над него.Ако ще ловим на пропадане разположението е друго-вирбел над него през 10см се монтират 3-4 дропера с номера 8-9 и над тях на 50-70см основно утежнение,като презамятанията са по-чести.Рибите ,които искам да ги ловя на пропадане ги позалъгвам с често подаване на малки стиски храна/необходимо е да се разбива още при падането , ако не духа вятър / и ако позволява дистанцията със стрелба на бял.С фиксиран ваглер ловя максимум с 2гр утежнение,поради факта че ловим на малка дълбочина 3-3.50.Ако тия същите дропери са по-големи,то пропадането няма да има ефекта на такова и оплитанията са неизбежни.Ваглера се фиксира със съчми,когато е с малко собствено утежнение или липсва такова и ловим на плитки места.
- М. Сталев
- разбира нещата
Да не отварям нова тема, тъй като съм нов във мачовия риболов да питам нещо,купих си ваглер,на него пише 6 гр,как мога да разбера колко олово трябва да сложа на линията предварително,защото сега го утежнявам напосоки докато не се утежни правилно.Поздрави
Ако има на него сменяеми тежести то тогава колкото тежести махаш от ваглера толкова слага6 на линията. Може да е слайдер и тогава трябва да му сложиш 6гр. Другият начин е да почнеш да го отежняваш в едно голямо шише и да видиш колко тежест носи.PikeM написа:Да не отварям нова тема, тъй като съм нов във мачовия риболов да питам нещо,купих си ваглер,на него пише 6 гр,как мога да разбера колко олово трябва да сложа на линията предварително,защото сега го утежнявам напосоки докато не се утежни правилно.Поздрави
Важното е като го утежниш да се вижда само антената отгоре.
- М. Сталев
- разбира нещата
Не е слайдер ,има сменяеми тежести ,но така е много кофти да не знаеш първоначално колко му трябва да се утежни ,май ще почна да слагам най малките тежести и постоянна проба докато всичко си дойде на мястото
- Венелин Радушев
- разбира нещата
Има и слайдери с шайби и възможност за промяна на носимостта, а също и ваглери, които нямат!PikeM написа:Не е слайдер ,има сменяеми тежести ,но така е много кофти да не знаеш първоначално колко му трябва да се утежни ,май ще почна да слагам най малките тежести и постоянна проба докато всичко си дойде на мястото
"Досадното на този свят е, че идиотите са уверени в себе си, а умните са изпълнени със съмнения."
- Георги Кръстев
- сериозен играч
Ей тука вече ме изгубиВенелин Радушев написа:Има и слайдери с шайби и възможност за промяна на носимостта, а също и ваглери, които нямат!PikeM написа:Не е слайдер ,има сменяеми тежести ,но така е много кофти да не знаеш първоначално колко му трябва да се утежни ,май ще почна да слагам най малките тежести и постоянна проба докато всичко си дойде на мястото

Живей не така както трябва а така както ти искаш!!!
-
- новобранец
Здравейте защо повечето от вас при риболова на Ваглер използват микровирбел за връзка между повода и основното влакно?????? и Имам още един въпрос когато дълбочината е по -голяма от дължината на мача използваме или стопер или възел аз досега използвах стопер но много намачква влакното. Пробвах и възел ама нещо не мога да го докарам дайте съвет.
- Paublo_Eskobar
- Модератор
Здравей колега и добре дошъл!Вирбелчето се слага за да не ти се насуква повода при постоянното замятане и пребиране на линията от голяма дистанция.Относно възелчето виж тази тема примерно:batepesho80 написа:Здравейте защо повечето от вас при риболова на Ваглер използват микровирбел за връзка между повода и основното влакно?????? и Имам още един въпрос когато дълбочината е по -голяма от дължината на мача използваме или стопер или възел аз досега използвах стопер но много намачква влакното. Пробвах и възел ама нещо не мога да го докарам дайте съвет.

Като цяло прегледай раздела има доста неща изписани по твоя въпрос!Успех
Този който никога не е грешил, никога не е опитвал нещо ново!
Алберт Айнщайн
Алберт Айнщайн
Имам един въпрос като начинаещ в мачовия риболов:Въпросният адаптор застопорява ваглера на дадено място на основното влакно или му позволява да с движи свободно по него?И при поставяне на адаптор трябва ли да се слага стопер/конец с мънисто/възел с мустаци отгоре? 

То и аз съм начинаещ, но като прочетеш малко повечко теми от форума ще разбереш, че съществуват и двата вида адаптори. Просто тук в тази тема се говори само за единия, защото става въпрос за риболов с фиксиран ваглер, т.е. адаптора е фиксиран на основната линия и по време на риболов би трябвало да се движи по нея само ако ти искаш, а подвижния е друга бира. На него се поставя, както си споменал: "стопер/конец с мънисто/възел с мустаци отгоре". Ако бъркам, нека някой корифей да ме поправи.kmap написа:Имам един въпрос като начинаещ в мачовия риболов:Въпросният адаптор застопорява ваглера на дадено място на основното влакно или му позволява да с движи свободно по него?И при поставяне на адаптор трябва ли да се слага стопер/конец с мънисто/възел с мустаци отгоре?