Мнение за щеки Tubertini ?

Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev

alex_teo
новобранец
новобранец

Мнение за щеки Tubertini ?

Мнение от alex_teo »

Колеги, има ли някой който да сподели от личен опит мнение за Тубертини Евола?
Предварително благодаря.
Аватар
fishermen
новобранец
новобранец

Мнение от fishermen »

Като гледам има 7 модела от тази серия. Най-лекият модел тежи 850г. а най-тежкия 925г. което за 13м щека е добре. Трябва да се разпъне и да погледнеш как стои в разпънато положение.
инфо на http://www.tubertini.it
Аватар
maver13
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от maver13 »

Клатене требва :lol: :lol: :lol:
aide nasluka
Аватар
fishermen
новобранец
новобранец

Мнение от fishermen »

Мдаа ама хубаво да я разклатиш /до като откаже някоя снадка/. шегичка :D
alex_teo
новобранец
новобранец

Мнение от alex_teo »

fishermen написа:Като гледам има 7 модела от тази серия. Най-лекият модел тежи 850г. а най-тежкия 925г. което за 13м щека е добре. Трябва да се разпъне и да погледнеш как стои в разпънато положение.
инфо на http://www.tubertini.it
В сайта отдавна ги погледнах. Евола са само два от моделите. Но аз се интересувам от модели с по нисък индекс - 300, 200 и т.н. :lol: Благодаря все пак .
А за клатенето ще клатим , стига да я докопаме :wink:
mic
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от mic »

Има два вида щеки-правените в REGLAS и останалите!Що не разклатиш COMPETITION 371на MAVER или даже 271 и после да гледаш някави TUBERTINI-та ли бяха?????
Аватар
iogo
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от iogo »

Има два вида щеки-правените в REGLAS и останалите!Що не разклатиш COMPETITION 371на MAVER или даже 271 и после да гледаш някави TUBERTINI-та ли бяха?????
Ха ха, това ми звучи много смешно!!!!
Чудно защо с Броунинг Чемпиън Чойс ловят Деив Винсент и Боб Нъд, с Шимано Антарес лови Алън Скотърн, с Гарболино Диего ДаСилва, чудно защо вноситела на Мавер в БГ лови с Дайва Турнамент????
Не се заяждам приятел а искам да ти кажа че и извън заводите на Реглас се правят добри щеки!!!!!
Аватар
maver13
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от maver13 »

Колеги, щеки на пазара бол. Клатил съм сякакви и смея да твърдя, че добрите фирми са направили наистина стойностни въдици. Тук въпросът е какво искаме от пръчката :?: Тубертини и Мавер правят страхотни мачови щеки - леки, твърди, бързи. Браунинг щеките не им отстъпват, малко по-тежки са , но по здрави. Шимано са много здрави, леки са , но малко меки за европейските представи за мачова щека. Allround щеките на Дайва са уникални. Не лоши са и Трабуко и Триана.

Моето мнение е, че колегата трябва сам да прецени за какъв риболов му трябва щеката, но трябва да знае, че тва в онова и душата в рая не става. Винаги се правят компромиси в една или друга посока. И накрая - като хванеш правилната, твойта щека, ти сам ще го усетиш :wink: :lol: :lol:
aide nasluka
Аватар
fishermen
новобранец
новобранец

Мнение от fishermen »

тук съм съгласен с "мавъра", зависи за кво ше ходиш с нея. Ако искаш по-универсална пръчка според мен най-добре да си вземеш шаранджийска щека. Малко по-тежка е но пък няма да трепериш ако закачиш нещо по-голямо.

Успех
Аватар
maver13
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от maver13 »

fishermen написа:Ако искаш по-универсална пръчка според мен най-добре да си вземеш шаранджийска щека. Малко по-тежка е но пък няма да трепериш ако закачиш нещо по-голямо.

Успех
Особено ако си начинаещ или не много опитен :idea: :wink: :wink:
aide nasluka
Аватар
fishermen
новобранец
новобранец

Мнение от fishermen »

така си е. ама както и при другите пръчки има предназначение на това което ще купиш. :)
alex_teo
новобранец
новобранец

Мнение от alex_teo »

Здравейте.
Явно не съм задал съвсем правилно въпроса, за което се извинявам на всички :oops:
Питам, оглеждам и сондирам мнения за нещо леко, мачово.
В момента ползвам щаранджийска шека на Колмик. Независимо че на 100 % съм убеден че е Чайник производство не бих се разделил с нея, дърпа си шарани, амури и толупи без грешка. Не бих желал да предизвиквам спор коя марка е по коя, а само да чуя лични мнения на хора за щеките които ползват. Мисля, че това ще ме ориентира на какво да се спра ( ако не се лъжа освен при Колмик, другите марки няма къде да ги видиш, разклатиш и т.н.)
Благодаря на всички .
Аватар
iogo
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от iogo »

Да не влизаме в излишни спорове, но примерно едно Шимано Ексийдж което се води среден към нисък клас щека в каталога и е с крайна цена около 1150 лева изобщо не е меко а е 845 грама на 13 метра.
В БГ май вече 15-тина човека имат такива.
Смея да твърдя че за тази цена трудно би се намерила по-добра мачова щека!!!
Какво ще рече европейски критерии?
То само в европа се лови на щека, или броиш острова отделно!!!! :lol:
И моето мнение е че ако човек сега прохожда в този риболов е по-добре да избере шаранска щека!!!
Една Тика Компетитор е желязна и цената и е около 400-500 лева на 13 метра, доста приличен вариант е едно шаранско Трабуко Дрийм Тим под 1000 лева.
Аватар
maver13
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от maver13 »

Да, за разликите между Острова и останалата част от Европа говоря. Това е мое мнение - в Англия се лови с по меки пръчки, но англичаните са си свикнали и не им пречи :lol: :lol: Един хубав мачов Мавер примерно е доста по твърд от едно Шимано :wink: :wink: :wink:
aide nasluka
Аватар
fishermen
новобранец
новобранец

Мнение от fishermen »

Яснооо :)
Аз за съжаление не съм разпъвал все още този тип щеки на Тубертини а и май не съм го виждал в Бургас.
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов с щека, уип и директен”