Това е кеф!

Модератори: bobopeli, sapuna

Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Това е кеф!

Мнение от antivik »

:? Бая се чудех дали да пусна тема или не, на края реших все пак да драсна няколко реда/на когото му е интересно ще чете, на когото не /да ....се сеща сам/ :twisted: . Та отмората и релаксе започнаха още от събота, аз че бях решил да хайманувам по гьолищата бях натаманих захранка/шаранска, намлени вафли, ня`к,ва речна останала от предишни излети, ситно кюспе, лепило с мирис на шоколад, галета, начукан, сух хляб и к`вот се сети още човек/ стръв-шарен, торен чръв, хляб, жито. Набутах такъмите-2 на дъно(корда 0,25 на пружини, куки 8-10), един мач(0,15, повод 0,10/после го смених с 0,12, кука 12). И в събота ходом-марш на Ст. кладенец, на обичайното ми място. Условията-водата спаднала с 2-2,5 метра, брега и около него орасъл здраво с треволяк. Не носех снимачна техника/че и джиесемите ги бях зарязал, да не ме тормозят/, та снимки и клипове няма/който се интересува да прерови старите ми теми-те са добре илюстрирана/. Времето приятно есенно с променлива облачност и вятър, че и дъждец ме поваля. Намятах дънарките и за цял ден един каракудак около300-400 грама, добре че беше мача. Първоначално започнах с добро мятане на гюлета захранка, последвано от стрелба на шарен чръв с прашката. След това продължи с инцидентни хвърляния на топчета захранка, кол`кот кестен, но редовна стрелба на чръв. Първоначално ме натиснаха 5сантиметрови кефалета, които ме измориха от връщане във водата, но къде обяд, кога излезна и малко вятър, дребосъка изчезна и останаха сносни перки и кефаляци/преимуществено перките(по кърджалйиски баби)/. Та вечерта си се прибрах с 2-3кила баби и слънчаци/пробвани-вкусни/.
Изненадата дойде в неделя. Таман бях из домакинствал/пране, чистене/ и един авер дрънчи:"Айде да те водим на риба-идваш ли(а аз не съм болен да отказвам, че и такъма готов от вчера)- ГОТОВО викам и ме предупреждават, че било на платено и трябвало да си предвидя 4лв. за водоема. Аз за куки, корда и стръв фърлям по 15-20лв., че 4 за язовира ли :lol: . Малко мезе, едно тубе бира, две кутии царевица и бях готов/раницата и кофата със захранката бяха готови от събота/. Метнаха ме на ня`ква кола с три-буквено име и добре че някъде посред пътя/на 10-15минута/ погледнах километража и установих, че ако беше стария ВАЗ на баща ми/лека му пръс/, при тази скорост на баир120-130км. щеше бая да е почнала да вибрира, че и да върви към разпад, но нови машини, нови шофьори...Къде 11,00 бяхме на Даскалово, къде 11,30 вече бях метнал първата дънарка на ломски начин, корда 0,25. Втората на пружина, че и едно топче ръгнах на едната кука. Таман започнах да стягам мача, да има с к`во да се занимавам и звънеца на първата тояга тръгна на горе и не само тръгна ами и се залепи за водача, че го и помъкна към водата. Повече чакане нямаше на къде, а и всичко стана доста бързо/да не обяснявам, че мача веднага ми беше излетял от ръцете на земята, бях направил кръгом и се бях паркирал до "колеца за домати". Засечка-15-20 минути борба, през което време за какво ли не треперех(дали кордата ще издържи, дали аванса няма да рече да проявява характер точно когато не требе, дали няма да тръгне и оплете някоя от сопите на комшиите, че и дали възлите съм ги сторил кат хората), но на края се метна край брега и с леко придърпване влезе в кепа, който авера приятелски беше подложил. И се появи ето това:
Изображение
Изображение
Някой може да каже, че не е много голям, вярно е до нас колегите измъкнаха един два пъти колко този, но след като 3 години си обикалял по свободните и не си помирисал и 1 500грамово шаране, този ще ти се види като първородна рожба. Два дена след това ме държи емоцията и адреналина. Тука му е момента да благодаря и подкрепя моя/бих го нарекъл/ виртуален приятел и бивш градски ПАЧО109, който разказваше за този язовир и правилно каза в един от постовете си, че за да хванеш и усетиш емоция 1. Трябва да има шаран и 2. Това вече е само на платените. След 13.00 всичко умря по целия бряг никой нищо не извади/освен нас- де си поръчахме(едно от момчетата се познава със собствениците) по някоя и друга бира и тя дойде с лодка от водата.
Единствено лошо че и тук водата беше силно спаднала, но деня и почивката бяха, па и сега са си незабравими(нищо че някой и друг колега де работя, тръгна да коментира, че този шаран нямал и 1 кило. Има-няма аз си го хванах).
На здраве и на слука на всички. :drinkers:
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
dobrin_dinev
сериозен играч
сериозен играч

Re: Това е кеф!

Мнение от dobrin_dinev »

:smt038
Аватар
dekata
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dekata »

Абе кой каквото иска да си казва.Ти нали си се накефил?!Важното е,че на теб ти е било хубаво.
„Големият проблем с тъпите копелета е, че те са толкова тъпи, че не могат да повярват, че човек може да бъде умен”. Вонегът!
Аватар
Ачо ♣
учете се от него
учете се от него

Мнение от Ачо ♣ »

Щом ти се си изкефил значи всичко е било Изображение
Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
Аватар
valtaxi
новобранец
новобранец

Мнение от valtaxi »

Малък,голям няма значение,шаран си е,браво на колегата. :drinkers: :D :lol:
Аватар
Chr74
новобранец
новобранец

Мнение от Chr74 »

Перфектно си е шаранчето, а още повече разказа :smt041
Браво колега, пожелавам ти още много :smt109
xt33m33
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от xt33m33 »

Ей сега като те видях викам и аз да напиша тема ,че ме вдъхнови... беше ме смързяло ама скалъпих нещо... аз поне за разлика тая година по дивите водоеми похванах шарлета в диапазона 800гр 1.5 кг :)
Аватар
hristoogi
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от hristoogi »

Точно така колега , кеф е точната дума . Аз също бях за риба в събота но на ТЕМЗА . Беше най топлия ден от годината ( лятото ) .Яхтите и лодките минаваха през плувката ,беше пълна лудница ,хванах само 11 червенопери но кефа , че съм на риба беше на максимум . Чудесен репортаж а и отговорите ти тук са винаги точни и много смислени . Винаги на слука . :) :) :) :)
Аватар
pacho109
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от pacho109 »

Водата е паднала доста,затова не ще,градски :D Аз като ходих през цялата година и ги морях по 100кг,вие търсихте "черната котка в стая,където я няма :!:
Изображение
Чърчил: "Нима искате избори, които се решават от най-ненужните гласове, дадени за най-ненужните кандидати?"
Чърчил:" На Балканите има повече история,отколкото те могат да понесат!"
http://vremeto.v.bg/
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

pacho109 написа:Водата е паднала доста,затова не ще,градски :D Аз като ходих през цялата година и ги морях по 100кг,вие търсихте "черната котка в стая,където я няма :!:
Въпрос на транспорт градски, сам ти писа в една от темите ми, че си ме виждал на пътя, как съм натоварен като рейнджър :lol: .
Аватар
sunnen
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от sunnen »

Брат, нека говорят каквото си искат. Да се правят на супер майстори всички, но всеки тайно в себе си знае, че вече е адски рядко да хванеш мерен шаран на свободен водоем. Кефа е неповторим, след многократни излети по свободните водоеми. Не че съм почитател на платената любов, но само там може да се чеше крастата като хората.

Поздрави Любо
Аватар
harigt
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от harigt »

Шаранчето е добро,при тази суша направо е СУПЕР :supz:
Бате Хари
Ivan Zagorski
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Ivan Zagorski »

"Размерът не е от знаение" :lol: Е това е Кеф :smt038
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Браво за шарана,а не усети ли,че вече е крайно време да се съоръжиш поне с един мотопед?И аз обичам да маам по чукарите,натоварен кат афганистански гранатометчик,ама с превозно средство все пак си увеличаваш оперативната риболовна зона,освен това времетраенето и местата на риболова не ти зависят от прищявките на "водача на МПС-то".
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

INCUBUS написа:Браво за шарана,а не усети ли,че вече е крайно време да се съоръжиш поне с един мотопед?И аз обичам да маам по чукарите,натоварен кат афганистански гранатометчик,ама с превозно средство все пак си увеличаваш оперативната риболовна зона,освен това времетраенето и местата на риболова не ти зависят от прищявките на "водача на МПС-то".
Заради дзъркелите докторята са ме бракували до такава степен, че и за моторетка книжка не ми дават, па и като знам с колко захранка и багажерия тръгвам, кога нося дънарките, мотопеда нада ли ще ги събере, та и за мен място да артише :lol: .
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”