Риболов във Варненска Област? Рибарници, язовири, реки?

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
иванко
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Риболов във Варненска Област? Рибарници, язовири, реки?

Мнение от иванко »

Абе кажете откъде да си извадя рибки за стръв.
Аватар
pasator
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от pasator »

lishev_64 написа: А пък туй, с PVC-то, въобще не ми се връзва. :smt023 :smt023 :smt023
Ами увиваш топчето в парче воал(перде) или в чоропогащник и го слагаш на косъма и нямаш грижи.Другият вариант който раците няма да те притесняват е тигровият фъстък,но моите наблюдения са,че и шараните го отбягват.Тук в Бг нещо не вземат на тигров фъстък шараните,докато съм гледал филми на Касиен във Франция-там на тигров фъстък се вадят трофейни шарани
Аватар
svilen_sa6kov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от svilen_sa6kov »

Тоше, на тоя тигров фъстък съм се мъчил много пъти ама не ще да го пипа шарана изобщо. Не знам защо е така у нас при положение, че англичаните доста успешно го ползват.
По- добре детето с въдица в ръката :fishing3: , отколкото пред видеоиграта :finga: .
Аватар
pasator
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от pasator »

svilen_sa6kov написа:Тоше, на тоя тигров фъстък съм се мъчил много пъти ама не ще да го пипа шарана изобщо. Не знам защо е така у нас при положение, че англичаните доста успешно го ползват.
Ами да,гледал съм филми на Фокс и на Корда и там имат голям успех на него,но тук дори и на водоеми на които има трофейни екземпляри,няма успех на тигров фъстък,ама исках да кажа просто на колегата,че и раците не го барат
zazec
новобранец
новобранец

Мнение от zazec »

здравейте колеги кюлевча дали е пуснат все още
mitko_64
новобранец
новобранец

Мнение от mitko_64 »

Здравейте колеги и от мен.Ето ви малко инфо за Левски.На 04.10 от сутринта до вечерта без един удар.И не само аз ,а и всички ,които бяха решили да посетят този водоем.Мисля ,че го "лекуват" с някаква химия ,която на моменти мирише ужасно.А таксата е 20лв. Лично аз реших да забравя този гьол. Спестете си парите и разочарованието и оставете наглите, алчни и лакоми арендатори с по-малко приходи.Може пък и да им светне "на арендаторите" и да сменят тактиката и методите за стопанисване на арендован водоем.Дано съм бил полезен.
Аватар
z0mbata
новобранец
новобранец

Мнение от z0mbata »

zazec написа:здравейте колеги кюлевча дали е пуснат все още
Риболов край Варна
Вчера посетихме язовир Кюлевча . Таксата е 5 лв. на човек , няма ограничение на въдиците. Хубав язовир с много риба. Резултата ни бе 2 шарана единия около 2 кг. другия около кило и 30 каракуди на мач . До нас имаше 2 юнаци с 10 дънни въдици ,колеги я разбиха особено сутринта извадиха над 20 шарана между 1 и 3 кг. имаха и няколко късания на по сериозни риби .
Аватар
miroki
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от miroki »

А вие, какво объркахте, че само два от такова изобилие.
Изработка на сайт: http://www.sitemiroki.net
galin don4ev
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от galin don4ev »

Здравеите колеги, някои да има прясна информация за Звънец и по точно за шарана и амура излиза ли в моменте.Благодаря предварително.
Аватар
dilian G
новобранец
новобранец

Мнение от dilian G »

Вярно е на кюлевча има риба,но на излизане проверяват обстойно багажа и рибата се плаща по 5.50лв на КГ.За това и има риба,това е язовир във истинския смисъл за спортен риболов.
Moandor
новобранец
новобранец

Мнение от Moandor »

dilian G написа:Вярно е на кюлевча има риба,но на излизане проверяват обстойно багажа и рибата се плаща по 5.50лв на КГ.За това и има риба,това е язовир във истинския смисъл за спортен риболов.
Е това е и добрия модел за арендоване , вземи символична такса за участие - 5лв на човек , не го лимитирай във въдиците за да може всеки да си експериментира и да изпробва техники кавито ще , после квото е хванал ако иска да си го занесе у дома нека си плати 5лв кг , за прясна риба е нормално , ако ли не излекувай и пусни за да може и другите след теб да се изкефят. Четете и се учете г-да арендатори !
Аватар
svilen_sa6kov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от svilen_sa6kov »

Те арендаторите, които трябва да се учат не четат за съжаление такива форуми. Истината е, че трябва колкото се може повече водоеми да минат на този принцип, но не винете само арендаторите и хората са виновни. Например на Брестак условията миналата година бяха 5 лв на пръчка и 5 лв на кило рибата, ако искаш пускаш - на всички им се струваше скъпо, но защо питам аз - ами защото искат да отидат с 10 въдици и после да приберат всичко уловено.Така не става. Трябва да се промени първо мисленето на масовия риболовец, които трябва да осъзнае факта,че това е хоби за удоволствие а не начин да напълниш фризера. И какво стана на Брестак -плащат за една въдица и се крият където не се вижда от пазача,за да разпънат 5 и после караници с пазача. На излизане едно криене на риба , едни скандали щото не щат да си дадат багажа за проверка и накрая арендатора се ядоса и затвори водоема, а там шараните вече са над 5 кила - но в случая кой ни е виновен - арендатора ли.
А Брестак беше рай за плувкарите като мен, но профанщината ни лиши от това местенце :twisted: .
Евала на стопаните на Тръстиково, че го превънаха в райско местенце за шаранджиите.
Хора промени ли се манталитете на масовия риболовец , то това неменуемо ще доведе до промана и на политиката на повечето арендатори/изключения винаги ще има/.
По- добре детето с въдица в ръката :fishing3: , отколкото пред видеоиграта :finga: .
Аватар
dilian G
новобранец
новобранец

Мнение от dilian G »

Moandor написа:
dilian G написа:Вярно е на кюлевча има риба,но на излизане проверяват обстойно багажа и рибата се плаща по 5.50лв на КГ.За това и има риба,това е язовир във истинския смисъл за спортен риболов.
Е това е и добрия модел за арендоване , вземи символична такса за участие - 5лв на човек , не го лимитирай във въдиците за да може всеки да си експериментира и да изпробва техники кавито ще , после квото е хванал ако иска да си го занесе у дома нека си плати 5лв кг , за прясна риба е нормално , ако ли не излекувай и пусни за да може и другите след теб да се изкефят. Четете и се учете г-да арендатори !
Точно така,многократно коментиран въпрос от мен и приятели,напълно подкрепям мнението ти.
diavolo
новобранец
новобранец

Мнение от diavolo »

svilen_sa6kov написа:Те арендаторите, които трябва да се учат не четат за съжаление такива форуми. Истината е, че трябва колкото се може повече водоеми да минат на този принцип, но не винете само арендаторите и хората са виновни. Например на Брестак условията миналата година бяха 5 лв на пръчка и 5 лв на кило рибата, ако искаш пускаш - на всички им се струваше скъпо, но защо питам аз - ами защото искат да отидат с 10 въдици и после да приберат всичко уловено.Така не става. Трябва да се промени първо мисленето на масовия риболовец, които трябва да осъзнае факта,че това е хоби за удоволствие а не начин да напълниш фризера. И какво стана на Брестак -плащат за една въдица и се крият където не се вижда от пазача,за да разпънат 5 и после караници с пазача. На излизане едно криене на риба , едни скандали щото не щат да си дадат багажа за проверка и накрая арендатора се ядоса и затвори водоема, а там шараните вече са над 5 кила - но в случая кой ни е виновен - арендатора ли.
А Брестак беше рай за плувкарите като мен, но профанщината ни лиши от това местенце :twisted: .
Евала на стопаните на Тръстиково, че го превънаха в райско местенце за шаранджиите.
Хора промени ли се манталитете на масовия риболовец , то това неменуемо ще доведе до промана и на политиката на повечето арендатори/изключения винаги ще има/.
Имаме участник,познал верния отговор :smt023 :smt038
Не мога да ловя риба,но много се забавлявам,докато опитвам!
Аватар
Ace
новобранец
новобранец

Мнение от Ace »

Някой да е бил тези дни на рибарниците на Николаевка?
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”