Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Риболов във Варненска Област? Рибарници, язовири, реки?
Модератор: sapuna
Re: Риболов във Варненска Област? Рибарници, язовири, реки?
Абе кажете откъде да си извадя рибки за стръв.
Ами увиваш топчето в парче воал(перде) или в чоропогащник и го слагаш на косъма и нямаш грижи.Другият вариант който раците няма да те притесняват е тигровият фъстък,но моите наблюдения са,че и шараните го отбягват.Тук в Бг нещо не вземат на тигров фъстък шараните,докато съм гледал филми на Касиен във Франция-там на тигров фъстък се вадят трофейни шараниlishev_64 написа: А пък туй, с PVC-то, въобще не ми се връзва.![]()
![]()
- svilen_sa6kov
- разбира нещата
Тоше, на тоя тигров фъстък съм се мъчил много пъти ама не ще да го пипа шарана изобщо. Не знам защо е така у нас при положение, че англичаните доста успешно го ползват.
По- добре детето с въдица в ръката
, отколкото пред видеоиграта
.

Ами да,гледал съм филми на Фокс и на Корда и там имат голям успех на него,но тук дори и на водоеми на които има трофейни екземпляри,няма успех на тигров фъстък,ама исках да кажа просто на колегата,че и раците не го баратsvilen_sa6kov написа:Тоше, на тоя тигров фъстък съм се мъчил много пъти ама не ще да го пипа шарана изобщо. Не знам защо е така у нас при положение, че англичаните доста успешно го ползват.
здравейте колеги кюлевча дали е пуснат все още
Здравейте колеги и от мен.Ето ви малко инфо за Левски.На 04.10 от сутринта до вечерта без един удар.И не само аз ,а и всички ,които бяха решили да посетят този водоем.Мисля ,че го "лекуват" с някаква химия ,която на моменти мирише ужасно.А таксата е 20лв. Лично аз реших да забравя този гьол. Спестете си парите и разочарованието и оставете наглите, алчни и лакоми арендатори с по-малко приходи.Може пък и да им светне "на арендаторите" и да сменят тактиката и методите за стопанисване на арендован водоем.Дано съм бил полезен.
Риболов край Варнаzazec написа:здравейте колеги кюлевча дали е пуснат все още
Вчера посетихме язовир Кюлевча . Таксата е 5 лв. на човек , няма ограничение на въдиците. Хубав язовир с много риба. Резултата ни бе 2 шарана единия около 2 кг. другия около кило и 30 каракуди на мач . До нас имаше 2 юнаци с 10 дънни въдици ,колеги я разбиха особено сутринта извадиха над 20 шарана между 1 и 3 кг. имаха и няколко късания на по сериозни риби .
А вие, какво объркахте, че само два от такова изобилие.
Изработка на сайт: http://www.sitemiroki.net
-
- вече хвърля и на тежко
Здравеите колеги, някои да има прясна информация за Звънец и по точно за шарана и амура излиза ли в моменте.Благодаря предварително.
Вярно е на кюлевча има риба,но на излизане проверяват обстойно багажа и рибата се плаща по 5.50лв на КГ.За това и има риба,това е язовир във истинския смисъл за спортен риболов.
-
- новобранец
Е това е и добрия модел за арендоване , вземи символична такса за участие - 5лв на човек , не го лимитирай във въдиците за да може всеки да си експериментира и да изпробва техники кавито ще , после квото е хванал ако иска да си го занесе у дома нека си плати 5лв кг , за прясна риба е нормално , ако ли не излекувай и пусни за да може и другите след теб да се изкефят. Четете и се учете г-да арендатори !dilian G написа:Вярно е на кюлевча има риба,но на излизане проверяват обстойно багажа и рибата се плаща по 5.50лв на КГ.За това и има риба,това е язовир във истинския смисъл за спортен риболов.
- svilen_sa6kov
- разбира нещата
Те арендаторите, които трябва да се учат не четат за съжаление такива форуми. Истината е, че трябва колкото се може повече водоеми да минат на този принцип, но не винете само арендаторите и хората са виновни. Например на Брестак условията миналата година бяха 5 лв на пръчка и 5 лв на кило рибата, ако искаш пускаш - на всички им се струваше скъпо, но защо питам аз - ами защото искат да отидат с 10 въдици и после да приберат всичко уловено.Така не става. Трябва да се промени първо мисленето на масовия риболовец, които трябва да осъзнае факта,че това е хоби за удоволствие а не начин да напълниш фризера. И какво стана на Брестак -плащат за една въдица и се крият където не се вижда от пазача,за да разпънат 5 и после караници с пазача. На излизане едно криене на риба , едни скандали щото не щат да си дадат багажа за проверка и накрая арендатора се ядоса и затвори водоема, а там шараните вече са над 5 кила - но в случая кой ни е виновен - арендатора ли.
А Брестак беше рай за плувкарите като мен, но профанщината ни лиши от това местенце
.
Евала на стопаните на Тръстиково, че го превънаха в райско местенце за шаранджиите.
Хора промени ли се манталитете на масовия риболовец , то това неменуемо ще доведе до промана и на политиката на повечето арендатори/изключения винаги ще има/.
А Брестак беше рай за плувкарите като мен, но профанщината ни лиши от това местенце

Евала на стопаните на Тръстиково, че го превънаха в райско местенце за шаранджиите.
Хора промени ли се манталитете на масовия риболовец , то това неменуемо ще доведе до промана и на политиката на повечето арендатори/изключения винаги ще има/.
По- добре детето с въдица в ръката
, отколкото пред видеоиграта
.

Точно така,многократно коментиран въпрос от мен и приятели,напълно подкрепям мнението ти.Moandor написа:Е това е и добрия модел за арендоване , вземи символична такса за участие - 5лв на човек , не го лимитирай във въдиците за да може всеки да си експериментира и да изпробва техники кавито ще , после квото е хванал ако иска да си го занесе у дома нека си плати 5лв кг , за прясна риба е нормално , ако ли не излекувай и пусни за да може и другите след теб да се изкефят. Четете и се учете г-да арендатори !dilian G написа:Вярно е на кюлевча има риба,но на излизане проверяват обстойно багажа и рибата се плаща по 5.50лв на КГ.За това и има риба,това е язовир във истинския смисъл за спортен риболов.
Имаме участник,познал верния отговорsvilen_sa6kov написа:Те арендаторите, които трябва да се учат не четат за съжаление такива форуми. Истината е, че трябва колкото се може повече водоеми да минат на този принцип, но не винете само арендаторите и хората са виновни. Например на Брестак условията миналата година бяха 5 лв на пръчка и 5 лв на кило рибата, ако искаш пускаш - на всички им се струваше скъпо, но защо питам аз - ами защото искат да отидат с 10 въдици и после да приберат всичко уловено.Така не става. Трябва да се промени първо мисленето на масовия риболовец, които трябва да осъзнае факта,че това е хоби за удоволствие а не начин да напълниш фризера. И какво стана на Брестак -плащат за една въдица и се крият където не се вижда от пазача,за да разпънат 5 и после караници с пазача. На излизане едно криене на риба , едни скандали щото не щат да си дадат багажа за проверка и накрая арендатора се ядоса и затвори водоема, а там шараните вече са над 5 кила - но в случая кой ни е виновен - арендатора ли.
А Брестак беше рай за плувкарите като мен, но профанщината ни лиши от това местенце.

Не мога да ловя риба,но много се забавлявам,докато опитвам!
Някой да е бил тези дни на рибарниците на Николаевка?