Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

За щука на река Блато
За щука на река Блато
В събота се чудех накъде да подхвана. Метнах се сабахлем на рейс 204, после с метро до Обеля, оттам с междуселския рейс по линията Костинброд - Маслово - Петърч. Идеята ми беше да опитам дали щуките са се раздвижили в река Блато. В общи линии съм доволен, лових докъм 11.30 часа на спининг със стример - тематичен риболов. Хванаха се няколко писалки около 30 см плюс тая щука, малко по-едричка.

Реката:

След това ми омръзна, пък и местата станаха едни обрасли, ужас. Отидох на затворен водоем, който е наблизо, но там само три писалчици ми удариха. Интересното е, че на стример там не взимаха изобщо, не знам по каква причина, може да е от това, че тея от реката ми го бяха изпонаръфали, та беше пооплешивял. Кълвяха на въртяща блесна на "Красела". Тва от мен, дано да свърши неква работа.

Реката:

След това ми омръзна, пък и местата станаха едни обрасли, ужас. Отидох на затворен водоем, който е наблизо, но там само три писалчици ми удариха. Интересното е, че на стример там не взимаха изобщо, не знам по каква причина, може да е от това, че тея от реката ми го бяха изпонаръфали, та беше пооплешивял. Кълвяха на въртяща блесна на "Красела". Тва от мен, дано да свърши неква работа.
- Ivo_Ivanov
- сериозен играч
Re: За щука на река Блато
Супер.... в петък до към 14.00 на същите места на плувка нито клен нито червеноперка нищо не пипаше......видях 1 голяма щука как излезе отгоре и се изплаших.Страхотен излет.
- jasonsmith
- разбира нещата
браво бе, аз си мислех че щуката там е само мит.. като знам манталитета на местните.

- danev69
- сериозен играч

човек е толкова голям,колкото са големи мечтите му
Евала, има ги още останали ! 

''Голямата риба е прекалено ценна, за да бъде улавяна само по един път!''
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
-
- вече хвърля и на тежко
Браво, явно не са само мит.
Не знам за местните, аз видях един чичо, беше напускал 3-4 тапи, завързани на колове по брега. Оплака се, че пет дни нямал удар. Друг пък ми разви някаква теория, че имало щука, която му скъсала влакно 0.35, което не ми се вярва много. Факт е обаче, че в реката има щучки, но аз голяма не успях да уловя. Говори се, че има екземпляри по 2 кила, но и такъв не видях. Впрочем по думите на местните, отнякъде пускали вода, нивото се вдигало и щуката не кълвяла. Така ли е, не е ли, не мога да кажа, аз поне имах някакви кълванета.jasonsmith написа:браво бе, аз си мислех че щуката там е само мит.. като знам манталитета на местните.
Аз мисля да ходя утре на спининг. Знае ли някой как е нивото на реката?
Какво значи ,,местните,,?Преди няколко години т.нар.,,Софиянци,, съсипваха писалките които бяха изпуснати при източване на Шоколада!
- jasonsmith
- разбира нещата
в участъка, в който аз ходя, съм единственият пришълец. Нито един от местните не пуска дори дребните кленчета, дават ги на котки, или просто ги фърлят на брега.. да не говорим че всичкото торбички, пликчета си ги фърлят на местата, на които са всеки ден. ако ги питаш защо, ми то реката като вдигне нивото ще ги изчисти.vells написа:Какво значи ,,местните,,?Преди няколко години т.нар.,,Софиянци,, съсипваха писалките които бяха изпуснати при източване на Шоколада!
Та затова така мисля, знам че не всички са под общ знаменател, но това ми е засега мнението.
Прав си напълно, въпреки че и аз съм ''местен'' го виждам много добре, на никой не му пука, не се пускат никакви риби и боклуците се изхвърлят безразборно, като добавим и бракониерите и картинката трябва да ви е ясно.....jasonsmith написа:в участъка, в който аз ходя, съм единственият пришълец. Нито един от местните не пуска дори дребните кленчета, дават ги на котки, или просто ги фърлят на брега.. да не говорим че всичкото торбички, пликчета си ги фърлят на местата, на които са всеки ден. ако ги питаш защо, ми то реката като вдигне нивото ще ги изчисти.vells написа:Какво значи ,,местните,,?Преди няколко години т.нар.,,Софиянци,, съсипваха писалките които бяха изпуснати при източване на Шоколада!
Та затова така мисля, знам че не всички са под общ знаменател, но това ми е засега мнението.
''Голямата риба е прекалено ценна, за да бъде улавяна само по един път!''
Ами в такъв случай само глобите решават проблема.Но да говорим ,че само местните са виновни е несериозно!