За щука на река Блато

Модератори: bobopeli, sapuna

Бат Стан
сериозен играч
сериозен играч

За щука на река Блато

Мнение от Бат Стан »

В събота се чудех накъде да подхвана. Метнах се сабахлем на рейс 204, после с метро до Обеля, оттам с междуселския рейс по линията Костинброд - Маслово - Петърч. Идеята ми беше да опитам дали щуките са се раздвижили в река Блато. В общи линии съм доволен, лових докъм 11.30 часа на спининг със стример - тематичен риболов. Хванаха се няколко писалки около 30 см плюс тая щука, малко по-едричка.

Изображение

Реката:

Изображение

След това ми омръзна, пък и местата станаха едни обрасли, ужас. Отидох на затворен водоем, който е наблизо, но там само три писалчици ми удариха. Интересното е, че на стример там не взимаха изобщо, не знам по каква причина, може да е от това, че тея от реката ми го бяха изпонаръфали, та беше пооплешивял. Кълвяха на въртяща блесна на "Красела". Тва от мен, дано да свърши неква работа.
Аватар
batstiv
новобранец
новобранец

Re: За щука на река Блато

Мнение от batstiv »

Изображение
Изображение
Аватар
Ivo_Ivanov
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Ivo_Ivanov »

Супер.... в петък до към 14.00 на същите места на плувка нито клен нито червеноперка нищо не пипаше......видях 1 голяма щука как излезе отгоре и се изплаших.Страхотен излет.
Изображение
Аватар
jasonsmith
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от jasonsmith »

браво бе, аз си мислех че щуката там е само мит.. като знам манталитета на местните.
:drinkers:
Аватар
danev69
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от danev69 »

:smt023 :smt023 :smt023 Хубава разходка си направил и не си валат. Поздрави.
човек е толкова голям,колкото са големи мечтите му
Ribko
фен клуб-скобар

Мнение от Ribko »

Евала, има ги още останали ! :drinkers:
''Голямата риба е прекалено ценна, за да бъде улавяна само по един път!''
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
Ivan Zagorski
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Ivan Zagorski »

Браво, явно не са само мит.
Бат Стан
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Бат Стан »

jasonsmith написа:браво бе, аз си мислех че щуката там е само мит.. като знам манталитета на местните.
:drinkers:
Не знам за местните, аз видях един чичо, беше напускал 3-4 тапи, завързани на колове по брега. Оплака се, че пет дни нямал удар. Друг пък ми разви някаква теория, че имало щука, която му скъсала влакно 0.35, което не ми се вярва много. Факт е обаче, че в реката има щучки, но аз голяма не успях да уловя. Говори се, че има екземпляри по 2 кила, но и такъв не видях. Впрочем по думите на местните, отнякъде пускали вода, нивото се вдигало и щуката не кълвяла. Така ли е, не е ли, не мога да кажа, аз поне имах някакви кълванета.
Аватар
batstiv
новобранец
новобранец

Мнение от batstiv »

Браво !
Изображение
vonix
новобранец
новобранец

Мнение от vonix »

Аз мисля да ходя утре на спининг. Знае ли някой как е нивото на реката?
vells
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от vells »

Какво значи ,,местните,,?Преди няколко години т.нар.,,Софиянци,, съсипваха писалките които бяха изпуснати при източване на Шоколада!
Аватар
jasonsmith
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от jasonsmith »

vells написа:Какво значи ,,местните,,?Преди няколко години т.нар.,,Софиянци,, съсипваха писалките които бяха изпуснати при източване на Шоколада!
в участъка, в който аз ходя, съм единственият пришълец. Нито един от местните не пуска дори дребните кленчета, дават ги на котки, или просто ги фърлят на брега.. да не говорим че всичкото торбички, пликчета си ги фърлят на местата, на които са всеки ден. ако ги питаш защо, ми то реката като вдигне нивото ще ги изчисти.

Та затова така мисля, знам че не всички са под общ знаменател, но това ми е засега мнението.
Ribko
фен клуб-скобар

Мнение от Ribko »

jasonsmith написа:
vells написа:Какво значи ,,местните,,?Преди няколко години т.нар.,,Софиянци,, съсипваха писалките които бяха изпуснати при източване на Шоколада!
в участъка, в който аз ходя, съм единственият пришълец. Нито един от местните не пуска дори дребните кленчета, дават ги на котки, или просто ги фърлят на брега.. да не говорим че всичкото торбички, пликчета си ги фърлят на местата, на които са всеки ден. ако ги питаш защо, ми то реката като вдигне нивото ще ги изчисти.

Та затова така мисля, знам че не всички са под общ знаменател, но това ми е засега мнението.
Прав си напълно, въпреки че и аз съм ''местен'' го виждам много добре, на никой не му пука, не се пускат никакви риби и боклуците се изхвърлят безразборно, като добавим и бракониерите и картинката трябва да ви е ясно.....
''Голямата риба е прекалено ценна, за да бъде улавяна само по един път!''
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
vells
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от vells »

Ами в такъв случай само глобите решават проблема.Но да говорим ,че само местните са виновни е несериозно!
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”