Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Сладководен Риболов
naRiba.com

Форум

За или против ???
Модератор: bobopeli
-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Риба не ям,следоватлено пускам целия улов.
Мисля, че е напълно излишно да се коментира може би за стотен път във форума пък дори и във формата на анкета.
И все пак дори да ям риба, пак бих я пуснал,защото за мене риболова не е средство за препитание, както може би и на повечето от Вас.
Смятам, че след няколко деситилетия вземането на риба от язовирите ще се счита за крайно некултурно, както е сега в по-напредналите държави.
Още сме далече от това за съжаление.Като пусна риба в язовира и дори понякога в морето (морската риба я вземат най-често моите приятели) повечето хора ме гледат с една физиономия учудена даже ми се карат
.
В края на краищата всеки сам решава дали да пусне рибата или да.

Мисля, че е напълно излишно да се коментира може би за стотен път във форума пък дори и във формата на анкета.
И все пак дори да ям риба, пак бих я пуснал,защото за мене риболова не е средство за препитание, както може би и на повечето от Вас.
Смятам, че след няколко деситилетия вземането на риба от язовирите ще се счита за крайно некултурно, както е сега в по-напредналите държави.
Още сме далече от това за съжаление.Като пусна риба в язовира и дори понякога в морето (морската риба я вземат най-често моите приятели) повечето хора ме гледат с една физиономия учудена даже ми се карат

В края на краищата всеки сам решава дали да пусне рибата или да.

За бракониерите само слънчаци
!

- баничката
- ще става разбирач
Рибаря трябва да яде рибата и вечер да събира софрата, иначе за какво ходи на язовира- да боде рибите по джуките ли- та рибите им е обидно да ги пускат като освободени роби и да не присъстват на трапезата и в крайна сметка да завършат безславно живота си в човката на някой корморан или в промишлените мрежи на някой мошенник...?!
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
се наобратно ходим,бе човек..кво ми говориш за напикани вьрхове на обувки?ОСРАХ ги бе приятелюdimitar_ написа: вярната посока , е почти винаги обратната , ходиш къде ходиш и идва момент се връщаш там , от където си тръгнал ..., разликата е само в това , че вече си опикаваш върха на обувките и като клякаш си пръдваш !
Та докато са ти "чисти" върховете на обувките , чеши наред ... !

"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".
- GODzillata
- и господ не е толокова добър
5кила,
, муахаха, мнооого як пост (първият)! Направо рулира!
Смятам, че анкетата не е добре направена, т.е. отговорите са "според зависи".
Нагледал съм се на какво ли не - как хора си прибират риби, които са по-малки и от червея, на който ловят, само защото "пари сме давали, 'ба го, как няма да си я взема" и други такива логични в техните очи оправдания.
Едва ли някога тук ще бъде като в "по-напредналите държави" - за хората по Дунав поне, това си е било поминък, а и сега много хора си изкарват хляба с риболов...напоследък обаче нещо няма хляб (риба), та ма'ат вафли.
Моето мнение е, че голямата риба е за тигана/скарата - защото най-вкусната риба е тази, която сам си си хванал, а малката - обратно във водата.

Смятам, че анкетата не е добре направена, т.е. отговорите са "според зависи".
Нагледал съм се на какво ли не - как хора си прибират риби, които са по-малки и от червея, на който ловят, само защото "пари сме давали, 'ба го, как няма да си я взема" и други такива логични в техните очи оправдания.
Едва ли някога тук ще бъде като в "по-напредналите държави" - за хората по Дунав поне, това си е било поминък, а и сега много хора си изкарват хляба с риболов...напоследък обаче нещо няма хляб (риба), та ма'ат вафли.

Моето мнение е, че голямата риба е за тигана/скарата - защото най-вкусната риба е тази, която сам си си хванал, а малката - обратно във водата.
На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Г-н 5кила,
първо искам да изкажа Искреното си съжаление за напиканите и тн. върхове на обувките ви. Това е проблем, с който всички ние се борим ежедневно. От друга страна бих искал да ви обърна внимание върху следния факт: яденето на риба, предшествано от ритуално убийство на същата с лопата, мотика, гребло и всякакъв друг градинарски инструмент е варварски акт, който потъпква усилията на човешкия род да създаде специализирани сечива.
За сега няма да обсъждам яденето на варварски умъртвената риба, но съм длъжен да спомена, че рибите растат и не е далече момента, когато те ще започнат да ядът хора, за отмъщение. Надявам се и тогава Вие г-н 5кила да заемете своята челна позиция в човешкия фронт и да поведете неосъзнатите човеци срещу техните най-големи врагове рибите
първо искам да изкажа Искреното си съжаление за напиканите и тн. върхове на обувките ви. Това е проблем, с който всички ние се борим ежедневно. От друга страна бих искал да ви обърна внимание върху следния факт: яденето на риба, предшествано от ритуално убийство на същата с лопата, мотика, гребло и всякакъв друг градинарски инструмент е варварски акт, който потъпква усилията на човешкия род да създаде специализирани сечива.
За сега няма да обсъждам яденето на варварски умъртвената риба, но съм длъжен да спомена, че рибите растат и не е далече момента, когато те ще започнат да ядът хора, за отмъщение. Надявам се и тогава Вие г-н 5кила да заемете своята челна позиция в човешкия фронт и да поведете неосъзнатите човеци срещу техните най-големи врагове рибите
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
kalkan4o написа:Риба не ям,следоватлено пускам целия улов.
Още сме далече от това за съжаление.Като пусна риба в язовира и дори понякога в морето (морската риба я вземат най-често моите приятели) повечето хора ме гледат с една физиономия учудена даже ми се карат.
В края на краищата всеки сам решава дали да пусне рибата или да.![]()
![]()
Ле-ле пич направо ме сцепваш с тия изказвания оставам с впечатлението че си враг и на промишления риболов ааа....... знаеш ли как ще спасиш много рибешки животи????? много лесно затваряте цеха за преработка и готово.... съмнявам че всеки ден се караш с майка ти за това колко риба избиват в нейния цех а тука си се правиш на културен "аз риба невзимам" хубаво правиш....поогледай се малко и като си мислиш че имаш принципи ги отстоявай пред всички иначе ставаш за смях като в този случай

Аз , като се замисля сега , не пускам уклейките , стига да са повече ...костура и бялата също ! От морските риби обикновено не пускам нищо ! Останалото обратно във водата , но всеки си преценява сам ! Това ми е мезето ... а иначе консумацията на риба е полезна ....има рибни магазини с всякакви лакомства и деликатеси !
Но ако това ми е един вид прехрана , не бих се чудил много-много
Поне маломерките на свобода , ако можеше... Едва ли някой в тоя форум обаче е стигнал до там , че да се прехранва само с риба , освен професионалните рибари !
Но ако това ми е един вид прехрана , не бих се чудил много-много