За или против ???

Всичко за сладководния риболов.

Модератор: bobopeli

За или против пускане на улова

Да пуснем целия улов
9
13%
Да пуснем част от улова
54
81%
Да не пускаме уловената риба
4
6%

Общо гласове: 67

Аватар
баничката
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от баничката »

Аз не мога да хвана чак толкова риба,
че да ми дожалее да я пускам,
щото била много- по много не ловя,
защото ми кълват по малко-
защото ги е страх, че ще ги хвана...
kalkan4o
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от kalkan4o »

Риба не ям,следоватлено пускам целия улов.

Мисля, че е напълно излишно да се коментира може би за стотен път във форума пък дори и във формата на анкета.

И все пак дори да ям риба, пак бих я пуснал,защото за мене риболова не е средство за препитание, както може би и на повечето от Вас.

Смятам, че след няколко деситилетия вземането на риба от язовирите ще се счита за крайно некултурно, както е сега в по-напредналите държави.

Още сме далече от това за съжаление.Като пусна риба в язовира и дори понякога в морето (морската риба я вземат най-често моите приятели) повечето хора ме гледат с една физиономия учудена даже ми се карат :roll: .

В края на краищата всеки сам решава дали да пусне рибата или да. :lol: :lol: :lol:
За бракониерите само слънчаци :lol: !
Аватар
баничката
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от баничката »

Рибаря трябва да яде рибата и вечер да събира софрата, иначе за какво ходи на язовира- да боде рибите по джуките ли- та рибите им е обидно да ги пускат като освободени роби и да не присъстват на трапезата и в крайна сметка да завършат безславно живота си в човката на някой корморан или в промишлените мрежи на някой мошенник...?!
Бат Мирче-5кила
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Бат Мирче-5кила »

dimitar_ написа: вярната посока , е почти винаги обратната , ходиш къде ходиш и идва момент се връщаш там , от където си тръгнал ..., разликата е само в това , че вече си опикаваш върха на обувките и като клякаш си пръдваш !
Та докато са ти "чисти" върховете на обувките , чеши наред ... !
се наобратно ходим,бе човек..кво ми говориш за напикани вьрхове на обувки?ОСРАХ ги бе приятелю :lol: мани пикнята,ами дришня и изкормени риби(хи хиииииииии)са ми само по бомбетата :lol: и аз мноо риба не обичам да ям,ама вижте-да я КОЛИМ си умирам :lol: :lol: :lol: кой не ми верва да се поинтересува и да чуе песента на рибла чорба(любимата ми от десетилетия група) "месара папак блус"... :lol: :lol: :lol: :lol: еее,кви рибари сте,като не знаете за група RIBLJA CORBA? :lol: наборе,и ти ли Бруте? :wink: пускайте,бе хора!!!като ви не треба-нека да си ходи-аз неслучайно се излигавих в предишния пост,че тьй и не се научих да РАЗДАВАМ НА СЬСЕДИ :lol: е,само на Миленка отвреме навреме :wink: ма то момето,найте ли кво е сгодно,мило и добро? :wink: :lol:
"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".
Аватар
GODzillata
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от GODzillata »

5кила, :lol: , муахаха, мнооого як пост (първият)! Направо рулира! :wink:

Смятам, че анкетата не е добре направена, т.е. отговорите са "според зависи".
Нагледал съм се на какво ли не - как хора си прибират риби, които са по-малки и от червея, на който ловят, само защото "пари сме давали, 'ба го, как няма да си я взема" и други такива логични в техните очи оправдания.

Едва ли някога тук ще бъде като в "по-напредналите държави" - за хората по Дунав поне, това си е било поминък, а и сега много хора си изкарват хляба с риболов...напоследък обаче нещо няма хляб (риба), та ма'ат вафли. :lol:

Моето мнение е, че голямата риба е за тигана/скарата - защото най-вкусната риба е тази, която сам си си хванал, а малката - обратно във водата.
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

Г-н 5кила,
първо искам да изкажа Искреното си съжаление за напиканите и тн. върхове на обувките ви. Това е проблем, с който всички ние се борим ежедневно. От друга страна бих искал да ви обърна внимание върху следния факт: яденето на риба, предшествано от ритуално убийство на същата с лопата, мотика, гребло и всякакъв друг градинарски инструмент е варварски акт, който потъпква усилията на човешкия род да създаде специализирани сечива.
За сега няма да обсъждам яденето на варварски умъртвената риба, но съм длъжен да спомена, че рибите растат и не е далече момента, когато те ще започнат да ядът хора, за отмъщение. Надявам се и тогава Вие г-н 5кила да заемете своята челна позиция в човешкия фронт и да поведете неосъзнатите човеци срещу техните най-големи врагове рибите
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Аватар
Mitak
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Mitak »

kalkan4o написа:Риба не ям,следоватлено пускам целия улов.

Мисля, че е напълно излишно да се коментира може би за стотен път във форума пък дори и във формата на анкета.

И все пак дори да ям риба, пак бих я пуснал,защото за мене риболова не е средство за препитание, както може би и на повечето от Вас.

Смятам, че след няколко деситилетия вземането на риба от язовирите ще се счита за крайно некултурно, както е сега в по-напредналите държави.

Още сме далече от това за съжаление.Като пусна риба в язовира и дори понякога в морето (морската риба я вземат най-често моите приятели) повечето хора ме гледат с една физиономия учудена даже ми се карат :roll: .

В края на краищата всеки сам решава дали да пусне рибата или да. :lol: :lol: :lol:

Ле-ле пич направо ме сцепваш с тия изказвания оставам с впечатлението че си враг и на промишления риболов ааа....... знаеш ли как ще спасиш много рибешки животи????? много лесно затваряте цеха за преработка и готово.... съмнявам че всеки ден се караш с майка ти за това колко риба избиват в нейния цех а тука си се правиш на културен "аз риба невзимам" хубаво правиш....поогледай се малко и като си мислиш че имаш принципи ги отстоявай пред всички иначе ставаш за смях като в този случай
Изображение
Аватар
MIR4EV
ще става разбирач
ще става разбирач

жшо

Мнение от MIR4EV »

пускам само маломерната това е
Аватар
Trias
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Trias »

Аз , като се замисля сега , не пускам уклейките , стига да са повече ...костура и бялата също ! От морските риби обикновено не пускам нищо ! Останалото обратно във водата , но всеки си преценява сам ! Това ми е мезето ... а иначе консумацията на риба е полезна ....има рибни магазини с всякакви лакомства и деликатеси !

Но ако това ми е един вид прехрана , не бих се чудил много-много :evil: Поне маломерките на свобода , ако можеше... Едва ли някой в тоя форум обаче е стигнал до там , че да се прехранва само с риба , освен професионалните рибари !
Стоян
новобранец
новобранец

Мнение от Стоян »

аз спецално пускм само ногато рибетата са малко или малки или когато рибата е рядко срештана - тлостолоп амур сом бяла риба шаран и др редки екзамлиари
кълве ли
Публикувай отговор

Обратно към “Сладководен Риболов”