Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Янтралайт
Модератори: Павел Иванов, sestrata
-
- новобранец
Re: Янтралайт
A бе човек,това е основата на моста ...............къде виждаш асфалт? Я СИ ИЗБЪРШИ ОЧИЛАТА !!!!!!!!!!!!!!!!! Дори на снимката,която си оставил,се вижда реката зад мен!Павел Иванов написа:Всичко друго добре ама защо и маломерките в коша , респективно на асфалтаКато за първо мнение във форума ще си затворя очите , само ще "забърша" двете снимки с тях ама за в бъдеще ще помоля да не се повтаря
Дължиш ми извинение!!!!!!!!! и снимките...............
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Не смятам че ти дължа каквото и да било ! В случаят маломерките са задържани пък дали са пуснати може да гадаеме само по написани думи . Според закона маломерна риба се пуска веднага след улавянето и без значение в какво състояние е
Ако бяха снимани поотделно имаше някакъв шанс да мине , респективно хванал си я , фотнал и пуснал , ама тъй ..........

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Павел Иванов
- eroucma
- разбира нещата
Колега не че нещо но минималният размер разрешен от закона е кафал- 22 см. кефалчетата на колегата гледам че са горе долу толкова или малко по големи. А никъде в правилата на форума не пише че всеки който му е потребител се задължава да пуска хванатата риба.Павел Иванов написа:Не смятам че ти дължа каквото и да било ! В случаят маломерките са задържани пък дали са пуснати може да гадаеме само по написани думи . Според закона маломерна риба се пуска веднага след улавянето и без значение в какво състояние еАко бяха снимани поотделно имаше някакъв шанс да мине , респективно хванал си я , фотнал и пуснал , ама тъй ..........
Не упреквам никого, нито пък някого защитавам. Само изказвам лично мнение.

Първата щука и първата кака винаги се помнят, независимо колко са големи и какви зъби имат
-
- новобранец
СЛЕДВАЩИЯ ПЪТ ЕЛА ДА МИ ГИ СНИМАШ НА МОМЕНТА,ЗАЩОТО АЗ НЕ СЪМ ОТИШЪЛ ДА ПРАВЯ ФОТОСЕСИЯ ... СНИМАЛ СЪМ ГИ,КАТО СЪМ ИЗЛЯЗЪЛ ОТ ВОДАТА И СЪМ ГИ ПУСНАЛ !!! И НОСИ РОЛЕТКА ДА ГИ МЕРИШ............Павел Иванов написа:Не смятам че ти дължа каквото и да било ! В случаят маломерките са задържани пък дали са пуснати може да гадаеме само по написани думи . Според закона маломерна риба се пуска веднага след улавянето и без значение в какво състояние еАко бяха снимани поотделно имаше някакъв шанс да мине , респективно хванал си я , фотнал и пуснал , ама тъй ..........
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
eroucma , личи си че не си видял изтритите снимки
resqer , явно освен че си нов във форума си и скоростно преминаващ смятам

resqer , явно освен че си нов във форума си и скоростно преминаващ смятам

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Павел Иванов
Павел Иванов
- Whassup
- ще става разбирач
Подкрепям колегата eroucma, така като ги гледам със сигурност са над 22 санта. Няма смисъл да гледам другите снимки, които си изтрил.
Ми аз пък така като ги гледам хич не са 22 санта , ама карай ! Даже размерът на големия е преувеличен ! Ай да не качвам мои снимки с кефал с тия размери само , че реални ! Това ако е 22 санта на мен курът ми с извинение е 30Whassup написа:Подкрепям колегата eroucma, така като ги гледам със сигурност са над 22 санта. Няма смисъл да гледам другите снимки, които си изтрил.

Туй риболова не е за мен 

-
- кандидат преподавател
Ако почва такава реклама,да взема и аз да се включа 

Въпреки студената и мътна вода дължаща се на топящия се сняг по билото на Стара планина
кефалите по Янтра(около Габрово)показаха добра активност в късния следобед,8 броя за
около час и половина,част от героите:

кефалите по Янтра(около Габрово)показаха добра активност в късния следобед,8 броя за
около час и половина,част от героите:

...хаосът се намира в най-голямо изобилие там, където някой се стреми да въведе ред.
И хаосът винаги надмогва реда, защото е по-добър организатор.
Днес с колегата Андро (A.S.H.) проверихме активността на рибките в района на Бяла.
Пристигнахме в ранни зори (което в последствие се оказа излишно), събрахме студ за седмица (поне! ), хванахме някоя рибка и се насладихме на гледките, които природата е сътворила.
Риболовът започна мъчно, като не се виждаше мерна живинка. Изключение правеха хилядите дребосъци от тазгодишното попълнение, набили се плътно в плитките, топли участъци в близост до брега.
До към 10.00 ч. не успяхме да регистрираме дори подгонване на примамка. След това Андро откри основната група и започна "гол след гол". Имам предвид, че на всяка проводка имаше отчетено кълване и на три-четири проводки - рибка . Повечето рибки бяха мерни.
Изводи (лично мнение): Рибата определено е групирана. "Вземанията" бяха плахи (с малки изключения). Най-харесвани от рибите бяха малките кранкове. Цвят на примамките - естествени и прозрачни (предвид бистрата вода).
Ето и малко снимки:
Място на събитието:

...клатушка на Skagit design, модел "Яйце на очи" :

Андро

... и един калпазанин, заради който възниква въпросът "Требе ли да има кастмастерът кука???" (Така извадих рибката, без забодено жило в нея). Кастмастерът беше като "хюнебек" в устата на гадинката.

Всички рибки са живи и здрави.
Поздрави и наслука на всички!
Пристигнахме в ранни зори (което в последствие се оказа излишно), събрахме студ за седмица (поне! ), хванахме някоя рибка и се насладихме на гледките, които природата е сътворила.
Риболовът започна мъчно, като не се виждаше мерна живинка. Изключение правеха хилядите дребосъци от тазгодишното попълнение, набили се плътно в плитките, топли участъци в близост до брега.
До към 10.00 ч. не успяхме да регистрираме дори подгонване на примамка. След това Андро откри основната група и започна "гол след гол". Имам предвид, че на всяка проводка имаше отчетено кълване и на три-четири проводки - рибка . Повечето рибки бяха мерни.
Изводи (лично мнение): Рибата определено е групирана. "Вземанията" бяха плахи (с малки изключения). Най-харесвани от рибите бяха малките кранкове. Цвят на примамките - естествени и прозрачни (предвид бистрата вода).
Ето и малко снимки:
Място на събитието:
...клатушка на Skagit design, модел "Яйце на очи" :
Андро
... и един калпазанин, заради който възниква въпросът "Требе ли да има кастмастерът кука???" (Така извадих рибката, без забодено жило в нея). Кастмастерът беше като "хюнебек" в устата на гадинката.
Всички рибки са живи и здрави.
Поздрави и наслука на всички!
За глухия всички, които танцуват, са луди.
Festina lente!
Festina lente!
- bokser
- ще става разбирач
Браво! Последната снимка ме изкефи! 

Хубавото време е изкарало стотици дребни рибки из плитчините и клендаците около Габрово са се побъркали.

...хаосът се намира в най-голямо изобилие там, където някой се стреми да въведе ред.
Добри риби колега,благодаря и за интересната информация
Хубаво е човек да види "пресни" рибки по това време
Поздрави и наслука!

Хубаво е човек да види "пресни" рибки по това време

Поздрави и наслука!
Поздравления!
Чудесен улов, като за декември.
При нас (у РусИ) мъглата не се вдига и за час и за съжаление температурите остават ниски през целия ден.
Успех и за напред!
Поздрави!
Чудесен улов, като за декември.
При нас (у РусИ) мъглата не се вдига и за час и за съжаление температурите остават ниски през целия ден.
Успех и за напред!
Поздрави!
За глухия всички, които танцуват, са луди.
Festina lente!
Festina lente!