Янтралайт

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Публикувай отговор
resqer
новобранец
новобранец

Re: Янтралайт

Мнение от resqer »

Павел Иванов написа:Всичко друго добре ама защо и маломерките в коша , респективно на асфалта :roll: Като за първо мнение във форума ще си затворя очите , само ще "забърша" двете снимки с тях ама за в бъдеще ще помоля да не се повтаря :wink:
A бе човек,това е основата на моста ...............къде виждаш асфалт? Я СИ ИЗБЪРШИ ОЧИЛАТА !!!!!!!!!!!!!!!!! Дори на снимката,която си оставил,се вижда реката зад мен!
Дължиш ми извинение!!!!!!!!! и снимките...............
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

Не смятам че ти дължа каквото и да било ! В случаят маломерките са задържани пък дали са пуснати може да гадаеме само по написани думи . Според закона маломерна риба се пуска веднага след улавянето и без значение в какво състояние е :idea: Ако бяха снимани поотделно имаше някакъв шанс да мине , респективно хванал си я , фотнал и пуснал , ама тъй ..........
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
eroucma
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от eroucma »

Павел Иванов написа:Не смятам че ти дължа каквото и да било ! В случаят маломерките са задържани пък дали са пуснати може да гадаеме само по написани думи . Според закона маломерна риба се пуска веднага след улавянето и без значение в какво състояние е :idea: Ако бяха снимани поотделно имаше някакъв шанс да мине , респективно хванал си я , фотнал и пуснал , ама тъй ..........
Колега не че нещо но минималният размер разрешен от закона е кафал- 22 см. кефалчетата на колегата гледам че са горе долу толкова или малко по големи. А никъде в правилата на форума не пише че всеки който му е потребител се задължава да пуска хванатата риба.
Не упреквам никого, нито пък някого защитавам. Само изказвам лично мнение.
Изображение Изображение
Първата щука и първата кака винаги се помнят, независимо колко са големи и какви зъби имат
resqer
новобранец
новобранец

Мнение от resqer »

Павел Иванов написа:Не смятам че ти дължа каквото и да било ! В случаят маломерките са задържани пък дали са пуснати може да гадаеме само по написани думи . Според закона маломерна риба се пуска веднага след улавянето и без значение в какво състояние е :idea: Ако бяха снимани поотделно имаше някакъв шанс да мине , респективно хванал си я , фотнал и пуснал , ама тъй ..........
СЛЕДВАЩИЯ ПЪТ ЕЛА ДА МИ ГИ СНИМАШ НА МОМЕНТА,ЗАЩОТО АЗ НЕ СЪМ ОТИШЪЛ ДА ПРАВЯ ФОТОСЕСИЯ ... СНИМАЛ СЪМ ГИ,КАТО СЪМ ИЗЛЯЗЪЛ ОТ ВОДАТА И СЪМ ГИ ПУСНАЛ !!! И НОСИ РОЛЕТКА ДА ГИ МЕРИШ............
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

eroucma , личи си че не си видял изтритите снимки :wink:

resqer , явно освен че си нов във форума си и скоростно преминаващ смятам :wink:
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
Whassup
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Whassup »

Подкрепям колегата eroucma, така като ги гледам със сигурност са над 22 санта. Няма смисъл да гледам другите снимки, които си изтрил.
tachev
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от tachev »

Whassup написа:Подкрепям колегата eroucma, така като ги гледам със сигурност са над 22 санта. Няма смисъл да гледам другите снимки, които си изтрил.
Ми аз пък така като ги гледам хич не са 22 санта , ама карай ! Даже размерът на големия е преувеличен ! Ай да не качвам мои снимки с кефал с тия размери само , че реални ! Това ако е 22 санта на мен курът ми с извинение е 30 :lol: !
Туй риболова не е за мен :D
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Ако почва такава реклама,да взема и аз да се включа :lol:
Аватар
bobopeli
Модератор
Модератор

Мнение от bobopeli »

Въпреки студената и мътна вода дължаща се на топящия се сняг по билото на Стара планина
кефалите по Янтра(около Габрово)показаха добра активност в късния следобед,8 броя за
около час и половина,част от героите:

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
...хаосът се намира в най-голямо изобилие там, където някой се стреми да въведе ред.
И хаосът винаги надмогва реда, защото е по-добър организатор.
Аватар
radogagov
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от radogagov »

Добре се е получило :smt023
Изображение Изображение Изображение
Ilian70
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Ilian70 »

Днес с колегата Андро (A.S.H.) проверихме активността на рибките в района на Бяла.
Пристигнахме в ранни зори (което в последствие се оказа излишно), събрахме студ за седмица (поне! ), хванахме някоя рибка и се насладихме на гледките, които природата е сътворила.
Риболовът започна мъчно, като не се виждаше мерна живинка. Изключение правеха хилядите дребосъци от тазгодишното попълнение, набили се плътно в плитките, топли участъци в близост до брега.
До към 10.00 ч. не успяхме да регистрираме дори подгонване на примамка. След това Андро откри основната група и започна "гол след гол". Имам предвид, че на всяка проводка имаше отчетено кълване и на три-четири проводки - рибка . Повечето рибки бяха мерни.
Изводи (лично мнение): Рибата определено е групирана. "Вземанията" бяха плахи (с малки изключения). Най-харесвани от рибите бяха малките кранкове. Цвят на примамките - естествени и прозрачни (предвид бистрата вода).
Ето и малко снимки:
Място на събитието:

Изображение

Изображение

...клатушка на Skagit design, модел "Яйце на очи" :

Изображение

Изображение

Андро

Изображение

... и един калпазанин, заради който възниква въпросът "Требе ли да има кастмастерът кука???" (Така извадих рибката, без забодено жило в нея). Кастмастерът беше като "хюнебек" в устата на гадинката.

Изображение

Всички рибки са живи и здрави.
Поздрави и наслука на всички!
За глухия всички, които танцуват, са луди.
Festina lente!
Аватар
bokser
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от bokser »

Браво! Последната снимка ме изкефи! :)
Аватар
bobopeli
Модератор
Модератор

Мнение от bobopeli »

Хубавото време е изкарало стотици дребни рибки из плитчините и клендаците около Габрово са се побъркали.

Изображение

Изображение

Изображение
...хаосът се намира в най-голямо изобилие там, където някой се стреми да въведе ред.
И хаосът винаги надмогва реда, защото е по-добър организатор.
Аватар
A.S.H
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от A.S.H »

Добри риби колега,благодаря и за интересната информация :wink:

Хубаво е човек да види "пресни" рибки по това време :D

Поздрави и наслука!
Ilian70
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Ilian70 »

Поздравления!
Чудесен улов, като за декември.
При нас (у РусИ) мъглата не се вдига и за час и за съжаление температурите остават ниски през целия ден.
Успех и за напред!
Поздрави!
За глухия всички, които танцуват, са луди.
Festina lente!
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”