Оризари и щуките

Модератори: bobopeli, sapuna

Аватар
batstiv
новобранец
новобранец

Re: Оризари и щуките

Мнение от batstiv »

Браво !
Изображение
Аватар
Shag
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Shag »

Днес от 4 до 6 следобед пълно капо. Даже няма удар. Преди да си бием шутовете към вкъщи с колегата правим последни замятания и, видиш ли, нещо ми заби. Сефтето за деня. Дърпа, ама леко едно такова. Засичам аз, а от другата страна на канапа слабо дърпане. Бре мама му стара не е закачка - влакното почна да се движи наляво към падналите клони. Аз дърпам надясно и онова тръгна надясно. Викам си т'ва ще е някой преял костур. Все пак 2ри номер Аглия съм хвърлил за костура, който играеше по целия гьол. Почвам да навивам, няма го играещия аванс и нещото на куката не тежи толкова. Поиграх си малко. Навивам оставям да видя накъде ще тръгне. После пак навивам и така. Все пак отдавна нямах кълване. Цяло лято бях дал почивка на риболовството по независищи от мен причини, а последните няколко пъти бяха валати. Кеф си е да си играеш с рибата като ти клъвне, а да не говорим, когато е риба хваната на спининг. Изведнъж като го докарах до по-плиткото започна едно яростно бушуване на върха и смяна на посоките. Сериозни опити за бягство! Стига диването на няколко метра от мен и изведнъж прекрасен аксел с пляскане на опашка от баба ти Щука! За първи път в живота си виждам наживо щука да скача и да се бори толкова яростно. Като и видях очичките и отворените й уста веднага започнах да въртя и да я вадя за снимка. Кълвяли и на малки блесни такива екземпляри.
shtuka.jpg
shtuka.jpg (211.66 KiB) Преглеждано 393 пъти
1,5 - 2 килца видимо и 56 сантима.

Тайното ми място, което за спинингистите не е толкова тайно, отново ме зарадва. Блесната, с която хванах, я бях намерил на същия водоем. Мепс аглия 2ри номер, но на края имаше малко силиконово костурче с ръждясали 3-на кука на опашката и 2-на кука през корема. Много ръждясало листо на блесната, но с перфектна игра. Сложих вместо силикона нова тройка, а на силикона му предстои тунинг с нови куки. От днес си имам късметлийска блесна! А тоя аксел с винт и пляскане с опашка ще го сънувам довечера.
Рибата е риба, когато е в тигана!
Аватар
Кузмич
dreamer

Мнение от Кузмич »

Браво.
На същото място намерих същата примамка, но почти нова.
Мойсей: "Законът е всичко!"
Христос: "Любовта е всичко!"
Маркс: "Парите са всичко!"
Фройд: "Сексът е всичко!"
Айнщайн: "Всичко е относително..."

Аз по принцип съм музикален помияр...
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”