Оцветяване на троха?

Модератор: Paublo_Eskobar

Аватар
topsoft
фен клуб-скобар

Оцветяване на троха?

Мнение от topsoft »

Здравейте колеги. Някой има ли идея как да си оцветя трохата като купешката - червена, жълта или пък зелена?
Изображение

Изображение
M_tech1 написа:П.П.Някой да знае къде изкупуват риба,че тези трудно ги раздадох даже?
http://www.fotosviat.bg
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Re: Оцветяване на троха?

Мнение от butnik »

Пробвай с боя за сладки.Но не съм сигурен като падне във водата дали няма да се измие бързо.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Аватар
topsoft
фен клуб-скобар

Мнение от topsoft »

мислех си за тази за яйца, ама то са няма и от къде да я намеря, най-ме притеснява, да няма някви химикали да гонят рибата...
Изображение

Изображение
M_tech1 написа:П.П.Някой да знае къде изкупуват риба,че тези трудно ги раздадох даже?
kaloyan Mladenov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от kaloyan Mladenov »

Ако няма в големите магазини,можешда я потърсиш в складове или борси за хр.стоки.
невярвам да има некви химикали,и най вероятно ще стане .Ама си иска експеримент
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

Пробва ли в някоя църква, може и да има боя за яйца...
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Едва ли магазините за хранителни стоки ще са си продали всичката боя за яйца,иска да се пита,все някой ще има останала от миналия Великден.
Аватар
Ачо ♣
учете се от него
учете се от него

Мнение от Ачо ♣ »

butnik написа:Пробвай с боя за сладки.Но не съм сигурен като падне във водата дали няма да се измие бързо.
Най-доброто решение!Пробвано е с кус-кус,отлично стои във водата,тоест не се размива толкова бързо.Боята за сладки влиза в порите на хляба и мисля,че също бавно ще се отмива.А и мисля,че боите за яйца са доста некачествени и нетрайни-принципа на оцветяване при тях е друг!
Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Телескоп написа:
butnik написа:Пробвай с боя за сладки.Но не съм сигурен като падне във водата дали няма да се измие бързо.
Най-доброто решение!Пробвано е с кус-кус,отлично стои във водата,тоест не се размива толкова бързо.Боята за сладки влиза в порите на хляба и мисля,че също бавно ще се отмива.А и мисля,че боите за яйца са доста некачествени и нетрайни-принципа на оцветяване при тях е друг!
Точно това имах предвид като я предложих,кус куса става с наситено червен цвят,чак вади очите.
Аватар
topsoft
фен клуб-скобар

Мнение от topsoft »

Аз до колкото разбрах боята за сладки е 2 вида, прахообразна и течна, за течната е ясно мокриш и чакаш да изсъхне хляба, ама за прахообразната как се действа имате ли идея?
Изображение

Изображение
usmiwka
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от usmiwka »

Пробай хляба да се нарони на трохи първо,после леко го овлажняваш,изсипваш от прахообразната боя и размесваш с ръце.И периодично пръскаш с пулвелизатор ако е сухичко и боята не хваща.И накрая изсушаваш трохите,аз така си го преставям.
Аватар
jagger1
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от jagger1 »

Най-добре е хлябът предварително да се замеси с оцветител (сладкарска боя) и след това да се изпече. Ама, като се използва готов - не съм пробвал, ама все си мисля, че за да се оцвети се използва воден разтвор. А като накиснеш трохите, те ще поемат и водата. Та нещата стават много сложни. Най-добре е, хлябът (тестото) предварително да са оцветени, следва изпичане и после - риболов.
Риболовът е като песен, която можеш да слушаш цял живот. И колкото повече я слушаш, толкова повече ти се пее. Няма насита, няма спиране. А ако тази песен се запее и с приятели, тогава концерта е доживотен.
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

Пробвах като нароних хляба на трохи и после като го разбърквам го ръсех със степчета ягода, получиха се розовеещи трохи с аромат на ягода, сигурно ако бях увеличил количеството степ щяха да са по-наситено червени/ма толкова имах/.
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
Аватар
batlar
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от batlar »

колега боя за яица навярно има по магазините в складовете тя по принцип си е вид сладкарска боя не би трябвало да има химикали
хляба натопен в нея издаржа няколко часа във водата с цвят най добре използваи твърди филии не ги топи ами ги растели по 1 и залей
после чакаш да изсъхне
идеята с кус кус сащо става хем няма да рониш трохи :)
степа има по малко боядисващ ефект каточели
а може да си забъркаш тесто с боя направо и да го запечеш малко ;)
Рибата е като жената,дава когато си поиска и на който си иска !!!

http://www.eeautoservice.com/
Аватар
Георги Кръстев
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Георги Кръстев »

Здравейте пичонки, да ви кажа за трошките. Има 2 вида леки и тежки. А вече в какъв цвят и от какъв хляб са е друга работа. Може да са от кифли, или ляб....идеи разни... :wink:
Как аз си правя леки трохи. Вземам няколко преоценени хляба от магазина, настъргвам трохите със ситото за захранка, после ги поръсвам с боя за яйца, бъркам и чак тогава пръскам с пулвелизатора. Получават се различни по големина трохи, приятно влажни и добре оцветени, не се мачкат, а се настилат за да изсъхнат. След това леко ги запичам във фурната.
Получава се това Изображение
Изображение
Тук съм ги разделил на по едри и дребни. Едните ги ползвам за бабушки и уклеи, а другите за платики и шарани. Още са влажни, съвсем пресни. :)
Ползвам ги предимно при риболов от повърхноста до средните слоеве, пак си зависи в кой етап на разбъркване се добавя в храната.

Тежките трохи се правят по следния начин. Взема се мекото на хляба и се разбърква с боя и вода, но се мачка добре, за да стане на тесто!!! После се настила и се чака да изсъхне или се запича. Трошим ги и са готови за риболов.
Тези трохи се ползват за реки с по бързо течение и за дънни захранки на язовир.
Снимки на тези трохи нямам щото тъй :lol:

Не си правя големи количетсва за да не се развалят, да речем че си правя трохи от 2 хляба и ми стигат за 2-3 риболова. Ако е за река за 1 риболов. :D

Друг трик който може да правите е да добавяте някакъв вкус към водата с която ги овлажнявате.
Живей не така както трябва а така както ти искаш!!!
Аватар
topsoft
фен клуб-скобар

Мнение от topsoft »

Полезно ноу-хау колега, благодарим!
Изображение

Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Стръв и захранка”