Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Въдици и макари
naRiba.com

Форум

Моля за съвет за джиг въдица
Модератор: sapuna
Моля за съвет за джиг въдица
Здравейте колеги. След дълго оглеждане си харесах тази пръчка-Infinity-Q Jigger-Spin в дължина 2,7 метра. Дилемата е дали става за риболов на силикони и ако става кой тест да взема. Вариантите са два - 7-28 гр и 8 -38 гр. После идва и въпроса за макара към нея.
Re: Моля за съвет за джиг въдица
Акция 7-28 мисля, че ще е добре, а макарата трябва в магазина да видиш коя ще е най-добре като тегло, за да има баланс в края на дръжката (където започва карбоновата част). Това е моето мнение, разбира се.
poyalnik написа:Акция 7-28 мисля, че ще е добре, а макарата трябва в магазина да видиш коя ще е най-добре като тегло, за да има баланс в края на дръжката (където започва карбоновата част). Това е моето мнение, разбира се.
Ще добавя само , че е най добре да се пипне на място в магазина . Трябва да усетиш еластичността и да прецениш дали те удовлетворява.

Вярно.batstiv написа:poyalnik написа:Акция 7-28 мисля, че ще е добре, а макарата трябва в магазина да видиш коя ще е най-добре като тегло, за да има баланс в края на дръжката (където започва карбоновата част). Това е моето мнение, разбира се.
Ще добавя само , че е най добре да се пипне на място в магазина . Трябва да усетиш еластичността и да прецениш дали те удовлетворява.

Мерси за мненията колеги -в магазина ги гледах и май клоня към по- малкия тест .Ще се ползва и от лодка и се надявам по-добрата чувствителност да е от полза.