Къде се намирам:  
  Риболов
 Риболов

Сладководен раздел
 Сладководен раздел

Специализиран риболов
 Специализиран риболов

Спинингов риболов
 Спинингов риболов

naRiba.com

Форум
 Риболов
 Риболов

Сладководен раздел
 Сладководен раздел

Специализиран риболов
 Специализиран риболов

Спинингов риболов
 Спинингов риболов

Силикони за Бяла риба
Модератори: Павел Иванов, sestrata
- 
				Petur60
- вече хвърля и на тежко 
Re: Силикони за Бяла риба
Най-вероятно рибите надхвърлят минимума от 45 см, над който е разрешено да се задържат, а (според мен) и да са по-леки от посочените килограми, усилията са достатъчно щедро възнаградени....обувката ми e 47 номер
- ExTaZzY
- сериозен играч 
- Обратна връзка:
Може ли такова нещо човека си е направил труда да ви сподели да ви снима вие почвате да плюете веднага ми сметнал е че са около 3-те кила може да са 2 и 300 ама пак са към 3 тъй че кво ви пука колко са ...Има тема в която са снимани щуки еднакви сантиметри с разлика в килограмите от порадъка 400 - 500 грама и много точно е обяснено че е заради храната или по-точно изобилието ...

Без риболов няма любов !
- Whassup
- ще става разбирач 
Някой може ли да сподели за Дунав кои са най-добрите силикони?

- 
				kameti
- научил се да хвърля 
орка, релакс, манс...

- Vid
- кандидат преподавател 
Wake, особено този 

Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека

Сенека
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър 
Мистър Туистер и Гари Ямамото  

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов

Павел Иванов
- Whassup
- ще става разбирач 
Благодаря ви за бързите отговори 

Някой от тези със сигурност ще се хареса на бялата.

- Прикачени файлове
- 

- DSC02471.JPG (148.34 KiB) Преглеждано 2035 пъти

На мен лично тези на марка STORM ми дават отличен резултат както за бяла така и за басс

Ето и снимката

- Прикачени файлове
- 

- vinilos.JPG (155.52 KiB) Преглеждано 2038 пъти

- Vid
- кандидат преподавател 
Голем арсенал колега, таквива не бях виждал. Аз ползвам по простички, както по горе споменах за тази есен основно туистерите на Wake и Orka, като от първите съм най доволен - зелено жълтите флуоресцентни окраски. Правих опити с Мистър Туистър и Манс но не ще и не ще.
За да не бъда голословен, отново ще подкрепя казаното с няколко снимки от вчерашния ми излет, без да коментирам размери и тегла.
Такъма е пръчка Lazer Cobalt SW Spin 3-40, макара Ryobi Ecusima 2000, плетеняк Climax Match/Stip-Line 0,06, примамка - тази по долу.

За да не бъда голословен, отново ще подкрепя казаното с няколко снимки от вчерашния ми излет, без да коментирам размери и тегла.
Такъма е пръчка Lazer Cobalt SW Spin 3-40, макара Ryobi Ecusima 2000, плетеняк Climax Match/Stip-Line 0,06, примамка - тази по долу.

Сенека

Сенека
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър 
Общо взето като ефективност през определените годишни времена си се налагат основно цветовете ако и да не играели роля при дълбочини разни . Не друго ами през различните годишни времена бялата "бие" на различна дълбочина , когато я търсим от брега и не използваме ли нужният цвят достигаме до извода на Vid че с дадена марка неще и неще   И Манс , и Мистър Туистър по нищо не отстъпват по качества на силикона от на УАЙК или Орка , даже напротив , просто не е използван подходящият размер и цвят или не го е имало в случаят
  И Манс , и Мистър Туистър по нищо не отстъпват по качества на силикона от на УАЙК или Орка , даже напротив , просто не е използван подходящият размер и цвят или не го е имало в случаят  

И Манс , и Мистър Туистър по нищо не отстъпват по качества на силикона от на УАЙК или Орка , даже напротив , просто не е използван подходящият размер и цвят или не го е имало в случаят
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Павел Иванов

Павел Иванов
- 
				kameti
- научил се да хвърля 
хубави риби, колега

- Vid
- кандидат преподавател 
Вярно е, че нямах тази разцветка на тези силикони в случаят, ако я имах може би щях да ги "надърпам" (ударите бяха през 10 мин., снимал съм двете най-големи). Искам да кажа, че рибите удряха на конкретна разцветка, пробвайки с други разцветки - не, като сложа тази разцветка пак удари и доста "проспани" от мен. На конкретния водоем ударите на сулка към то 3 кг. тази есен са като на удари на уклей, за което е нужна чувствителна пръчка и тънък плетеняк (често ударите са при първоначалното потъване, и тънкия плетеняк предотвратява така наречения "корем" при замятане и потъване на примамката, поради по малкото му съпротивление във водата или вятъра ни позволява да поддържаме постоянен контакт с примамката за което го препоръчвам, въпреки нормалната загуба на риби дължаща се основно на протриване на влакното в подводни препяствия) и най важното рязка засечка при усещане за удар, ако не, проводката продължава с дразнене, т.е. чести подръпвания с върха на пръчката и същата риба е много вероятно да направи повторен удар, което при мен често се е случвало.Павел Иванов написа:Манс , и Мистър Туистър по нищо не отстъпват по качества на силикона от на УАЙК или Орка , даже напротив , просто не е използван подходящият размер и цвят или не го е имало в случаят
И да допълня: Нужно е умело да преценим според водоема, каква тежест на оловната глава да ползваме, спрямо големината на ползвания силикон и дълбочината на която ловим, и какви риби търсим и на каква дълбочина ги търсим, като целта е да усещаме всяко едно движение на примамката... Целта на всичко това е не само да усетим кълването на рибата, а и да претърсим дъното, и да намерим местата където стоят хищниците и чакат.... Това са каменисти ръбове, прагове и местности с рязка смяна на дълбочината и пр. Най-добрите си риби съм извадил точно от такива места...
Желая много успехи в риболова на джиг през есента и зимата на сулка и костур на всички колеги, дано съм бил полезен..., щото сезона за тези риби тепърва започва.... Трябва още малко да се застуди времето....
Жалко, че не стига време и освен да ловим риба, трябва и да работим...............
Сенека

Сенека
За улов на бели риби ,основното влакно което ползвам е флуорокарбон 0,28. С него чувствителността е голяма както при плетениа ,и издържа на триене в камъни и скали.