Силикони за Бяла риба

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Публикувай отговор
Petur60
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Re: Силикони за Бяла риба

Мнение от Petur60 »

...обувката ми e 47 номер
Най-вероятно рибите надхвърлят минимума от 45 см, над който е разрешено да се задържат, а (според мен) и да са по-леки от посочените килограми, усилията са достатъчно щедро възнаградени.
Аватар
ExTaZzY
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от ExTaZzY »

Може ли такова нещо човека си е направил труда да ви сподели да ви снима вие почвате да плюете веднага ми сметнал е че са около 3-те кила може да са 2 и 300 ама пак са към 3 тъй че кво ви пука колко са ...Има тема в която са снимани щуки еднакви сантиметри с разлика в килограмите от порадъка 400 - 500 грама и много точно е обяснено че е заради храната или по-точно изобилието ...
Изображение
Без риболов няма любов !
Аватар
Whassup
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Whassup »

Някой може ли да сподели за Дунав кои са най-добрите силикони?
kameti
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от kameti »

орка, релакс, манс...
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

Wake, особено този Изображение
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

Мистър Туистер и Гари Ямамото :D
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
Whassup
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Whassup »

Благодаря ви за бързите отговори :drinkers:
cronos39
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от cronos39 »

Някой от тези със сигурност ще се хареса на бялата.
Прикачени файлове
DSC02471.JPG
DSC02471.JPG (148.34 KiB) Преглеждано 1811 пъти
cronos39
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от cronos39 »

На мен лично тези на марка STORM ми дават отличен резултат както за бяла така и за басс
cronos39
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от cronos39 »

Ето и снимката
Прикачени файлове
vinilos.JPG
vinilos.JPG (155.52 KiB) Преглеждано 1814 пъти
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

Голем арсенал колега, таквива не бях виждал. Аз ползвам по простички, както по горе споменах за тази есен основно туистерите на Wake и Orka, като от първите съм най доволен - зелено жълтите флуоресцентни окраски. Правих опити с Мистър Туистър и Манс но не ще и не ще.
За да не бъда голословен, отново ще подкрепя казаното с няколко снимки от вчерашния ми излет, без да коментирам размери и тегла.
Такъма е пръчка Lazer Cobalt SW Spin 3-40, макара Ryobi Ecusima 2000, плетеняк Climax Match/Stip-Line 0,06, примамка - тази по долу.
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Сенека
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Общо взето като ефективност през определените годишни времена си се налагат основно цветовете ако и да не играели роля при дълбочини разни . Не друго ами през различните годишни времена бялата "бие" на различна дълбочина , когато я търсим от брега и не използваме ли нужният цвят достигаме до извода на Vid че с дадена марка неще и неще :lol: И Манс , и Мистър Туистър по нищо не отстъпват по качества на силикона от на УАЙК или Орка , даже напротив , просто не е използван подходящият размер и цвят или не го е имало в случаят :wink:
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
kameti
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от kameti »

хубави риби, колега
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

Павел Иванов написа:Манс , и Мистър Туистър по нищо не отстъпват по качества на силикона от на УАЙК или Орка , даже напротив , просто не е използван подходящият размер и цвят или не го е имало в случаят :wink:
Вярно е, че нямах тази разцветка на тези силикони в случаят, ако я имах може би щях да ги "надърпам" (ударите бяха през 10 мин., снимал съм двете най-големи). Искам да кажа, че рибите удряха на конкретна разцветка, пробвайки с други разцветки - не, като сложа тази разцветка пак удари и доста "проспани" от мен. На конкретния водоем ударите на сулка към то 3 кг. тази есен са като на удари на уклей, за което е нужна чувствителна пръчка и тънък плетеняк (често ударите са при първоначалното потъване, и тънкия плетеняк предотвратява така наречения "корем" при замятане и потъване на примамката, поради по малкото му съпротивление във водата или вятъра ни позволява да поддържаме постоянен контакт с примамката за което го препоръчвам, въпреки нормалната загуба на риби дължаща се основно на протриване на влакното в подводни препяствия) и най важното рязка засечка при усещане за удар, ако не, проводката продължава с дразнене, т.е. чести подръпвания с върха на пръчката и същата риба е много вероятно да направи повторен удар, което при мен често се е случвало.

И да допълня: Нужно е умело да преценим според водоема, каква тежест на оловната глава да ползваме, спрямо големината на ползвания силикон и дълбочината на която ловим, и какви риби търсим и на каква дълбочина ги търсим, като целта е да усещаме всяко едно движение на примамката... Целта на всичко това е не само да усетим кълването на рибата, а и да претърсим дъното, и да намерим местата където стоят хищниците и чакат.... Това са каменисти ръбове, прагове и местности с рязка смяна на дълбочината и пр. Най-добрите си риби съм извадил точно от такива места...
Желая много успехи в риболова на джиг през есента и зимата на сулка и костур на всички колеги, дано съм бил полезен..., щото сезона за тези риби тепърва започва.... Трябва още малко да се застуди времето....
Жалко, че не стига време и освен да ловим риба, трябва и да работим...............
Сенека
cronos39
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от cronos39 »

За улов на бели риби ,основното влакно което ползвам е флуорокарбон 0,28. С него чувствителността е голяма както при плетениа ,и издържа на триене в камъни и скали.
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”