Къде се намирам:
Кулинария
Риболовна кухня
naRiba.com

Форум


маринован сафрид
Модератор: sapuna
-
- вече хвърля и на тежко
- Мнения: 279
- Регистриран на: Чет Окт 15, 2009 3:56 pm
маринован сафрид
колеги нека някои които знае някоя рецепта ,за маринован сафрад да я сподели ,,БЛАГОДАРЯ,, на всички 

- MITKO70
- кандидат преподавател
- Мнения: 2830
- Регистриран на: Съб Мар 24, 2007 10:37 pm
- Местоположение: София
Re: маринован сафрид
Колега ,много е лесно,само трябва да потърсиш там където си пуснал темата.На мен ми отне 1-2 мин. и намерих няколко рецепти
Ето ти един линк,а в него има и друг
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=20&t=38359


http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=20&t=38359
Всичко може,но не всеки го можe.


- begleca_sv
- кандидат преподавател
- Мнения: 2794
- Регистриран на: Вто Ное 17, 2009 10:11 am
- Местоположение: Свищов
Re: маринован сафрид
в нас правихме мин година със дребни рибета и уклейци става убиец ..
Рибата се изчиства и нарязва.
В дълбок съд с вода се прави марината от морска сол и вода (тест с яйцето докато изплува ).
24 часа в маринатата, след което се оставя да се изцеди за 1-2 часа.
12 часа в оцет и след това отново изцеждане за 1-2 часа.
4-5 часа се накисва в студена вода след което се реди в буркани с подправки по желание(дафинов лист, чер пипер, бахар).
Залива се с олио, предварително загрято ( в тиган се слага хапка хляб и се сгорещява олиото , докато хляба се зачерви).
Консервата се нуждае от около седмица за да узрее месото.
Мезе за ракия, бяло вино ...всичко което се сетите;)
И да не забравите едно бурканче за мен !

Рибата се изчиства и нарязва.
В дълбок съд с вода се прави марината от морска сол и вода (тест с яйцето докато изплува ).
24 часа в маринатата, след което се оставя да се изцеди за 1-2 часа.
12 часа в оцет и след това отново изцеждане за 1-2 часа.
4-5 часа се накисва в студена вода след което се реди в буркани с подправки по желание(дафинов лист, чер пипер, бахар).
Залива се с олио, предварително загрято ( в тиган се слага хапка хляб и се сгорещява олиото , докато хляба се зачерви).
Консервата се нуждае от около седмица за да узрее месото.
Мезе за ракия, бяло вино ...всичко което се сетите;)
И да не забравите едно бурканче за мен !

Обичам природата, но не само на картинка !!!
-
- разбира нещата
- Мнения: 633
- Регистриран на: Съб Фев 03, 2007 2:44 pm
- Местоположение: Търговище
Re: маринован сафрид
Това е перфектната рецепта,само изкисването за няколко часа го земеням с половинчасово.
Мое мнение!Но изпробвано
Мое мнение!Но изпробвано

КОЛКОТО И ДА СЕ ВЪРТИШ-ЗАДНИКЪТ ТИ СИ ОСТАВА ВСЕ ОТЗАД!
Re: маринован сафрид
Само да не залеете сафрида с вряло олио, че отиде зян 

-
- разбира нещата
- Мнения: 633
- Регистриран на: Съб Фев 03, 2007 2:44 pm
- Местоположение: Търговище
Re: маринован сафрид
Бреѝ,верно,е изтърван този моментVankata написа:Само да не залеете сафрида с вряло олио, че отиде зян

КОЛКОТО И ДА СЕ ВЪРТИШ-ЗАДНИКЪТ ТИ СИ ОСТАВА ВСЕ ОТЗАД!
- atillas
- ще става разбирач
- Мнения: 302
- Регистриран на: Сря Мар 23, 2005 9:24 am
- Местоположение: Sofia
Re: маринован сафрид
"4-5 часа се накисва в студена вода"
тая част от рецептата категорично трябва да се избягва
сред престоя във сол и оцет рибата трябва да се оцеди за да не бъде кашкава като я извадиш от бурканчето после.
майка ми обикновенно постила хавлиени кърпи върху масата и нарежда рибите там където престояват 1 нощ.
ял съм и оцеден сафрид и неоцеден сафрид и заявявам че разлика има голяма
тая част от рецептата категорично трябва да се избягва
сред престоя във сол и оцет рибата трябва да се оцеди за да не бъде кашкава като я извадиш от бурканчето после.
майка ми обикновенно постила хавлиени кърпи върху масата и нарежда рибите там където престояват 1 нощ.
ял съм и оцеден сафрид и неоцеден сафрид и заявявам че разлика има голяма
- bobo_33333
- кандидат преподавател
- Мнения: 3219
- Регистриран на: Пон Май 02, 2011 9:54 am
Re: маринован сафрид
Не е ли много 12 часа,в БУРГАС тва лято мезвах с колегата Pe6o_Tikvata и Загорките-майстори на маринованата риба12 часа в оцет и след това отново изцеждане за 1-2 часа.



Аз там съм пораснал...
- atillas
- ще става разбирач
- Мнения: 302
- Регистриран на: Сря Мар 23, 2005 9:24 am
- Местоположение: Sofia
Re: маринован сафрид
като са по малки рибите,с по меки кости може и 6-8 часа,сигурно може и по малко , а сафрида има твърда кост
Re: маринован сафрид
лесно и просто.
Аз по-лесно я правя от линковете. Но кой както му се харесва.
Чистя глави и корем, измивам.
Едно денонощие морска сол -ориентировъчно (може и по-малко, да не е повече, че някой път се осолява много)
едно оцет, също може и малко по-малко да не киселее
без да чистя и плакна нищо
нареждам в буркани между рибите резенче лимон, черен пипер и дафинов лист (по вкус може и бахар)
залива се с препържено олио с коричка хляб, което е изстинало вече (задължително, че ще изпържи рибата).
Аз по-лесно я правя от линковете. Но кой както му се харесва.
Чистя глави и корем, измивам.
Едно денонощие морска сол -ориентировъчно (може и по-малко, да не е повече, че някой път се осолява много)
едно оцет, също може и малко по-малко да не киселее
без да чистя и плакна нищо
нареждам в буркани между рибите резенче лимон, черен пипер и дафинов лист (по вкус може и бахар)
залива се с препържено олио с коричка хляб, което е изстинало вече (задължително, че ще изпържи рибата).
Изработка на сайт: http://www.sitemiroki.net
Re: маринован сафрид
Рецепта със зехтин без саламура . Сафида, изчистен, измит, изцеден се поръсва с морска сол, но най-едрата която е на пазара. Като редуваме ред сол ред риба. Така стои 24 ч. После вадим измиваме от солта със студена вода изцеждаме я добре и я слагаме за 10-12 ч.(зависи от оцета) в ябълков оцет. От там пак изцеждаме и в буркани или друг съд ( може и пласмасов) на дъното слагате подправки ( ч. пипер дафинов лист бахар) и 2-3 пръста зехтин, който е за готвене, (НЕ екстра върдъжън, че той е с много силен вкус) . Започвате да тъпчите рибата, като слагате помежду им и изброените подправки и доливате постепенно зехтина така, че да покрие добре рибата . Зехтина НЕ се загрява налива се така, както си е от бутилката . Това лято го правихме дори до морето пред караваната в полеви условия
в една голяма хладилна чанта направо след улова на сафрида 15-20 кг за мен това е по-лесения и по-вкусен начин.

Re: маринован сафрид
А запазва ли се като стои във зехтин дълго време, както във препърженото олио ? Защото точно сега мариновам чернокоп , сафрид и паламуд и се чудя как да процедирам с консервирането



Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Мнения: 11636
- Регистриран на: Пон Авг 20, 2007 7:12 am
- Местоположение: Кичево до ВАРНА
- Обратна връзка:
Re: маринован сафрид
Искам след 3-4м да споделиш,дали имаш бели петна по рибата.MARLIN написа:Рецепта със зехтин без саламура . Сафида, изчистен, измит, изцеден се поръсва с морска сол, но най-едрата която е на пазара. Като редуваме ред сол ред риба. Така стои 24 ч. После вадим измиваме от солта със студена вода изцеждаме я добре и я слагаме за 10-12 ч.(зависи от оцета) в ябълков оцет. От там пак изцеждаме и в буркани или друг съд ( може и пласмасов) на дъното слагате подправки ( ч. пипер дафинов лист бахар) и 2-3 пръста зехтин, който е за готвене, (НЕ екстра върдъжън, че той е с много силен вкус) . Започвате да тъпчите рибата, като слагате помежду им и изброените подправки и доливате постепенно зехтина така, че да покрие добре рибата . Зехтина НЕ се загрява налива се така, както си е от бутилката . Това лято го правихме дори до морето пред караваната в полеви условияв една голяма хладилна чанта направо след улова на сафрида 15-20 кг за мен това е по-лесения и по-вкусен начин.

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Re: маринован сафрид
Направил съм ги по същата рецепта, само че няколко буркана съм долял със зехтин. Ще ги наблюдавам, малко ме съмнява да остане до 4-тия месец..но.. да почакаме па да видим.. 

Re: маринован сафрид
Ето как изглежда в рибата в зехтина, и зехтина който използвах.Лично аз държа бурканите в хладилник.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.