Спининг въдици на достъпна цена

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Публикувай отговор
atcho
новобранец
новобранец

Re: Спининг въдици на достъпна цена

Мнение от atcho »

Здравейте колеги.Начинаещ съм в спининговия риболов и моля за мнение.Спрял съм се на тази пръчка:
Изображение
http://www.fishingline-bg.com/index.php ... ts_id=85.С нея искам да ловя и щука.
Броя водачи какво значение има?
Избрах и тази макара към нея,като мисля да използвам плетени влакна.http://www.masterfishing.bg/index.php?p ... ing_type=8
Изображение
Благодаря предварително за вашето мнение.
Аватар
conan
новобранец
новобранец

Мнение от conan »

Павел Иванов написа:За толкоз пари изглежда дъ топ ! Верно е че няма начин да е сътворена от IM10 карбон и да е със SIC водачи ама както казах за толкоз парета изглежда повече от прилично , поне на снимка а как се държи на реката ще чакаме conan да сподели .
Пробвах я в реални условия ,за съжаление не хванах рибка да я тествам ,но впечатленията са повече от приятни. Доста е лека и стегната ,примамки от 5 до 20 грама замяташе доста добре(с други не успях да я пробвам ,защото нямах налични) и според мен реалния тест би трябвало да е 5-25.С Екусима 2000 балансираше малко пред предната дръжка(която е символична),влаконото беше монофил 0.25 на формакс.
Дръжката е късичка и е перфектна за замятане с една ръка и за водоеми с много растителност и дървета и по малки реки би била перфектния избор.
Смятам ,че като нискобюджетна въдица си заслужава парите.
Аватар
conan
новобранец
новобранец

Мнение от conan »

Павел Иванов написа:За толкоз пари изглежда дъ топ ! Верно е че няма начин да е сътворена от IM10 карбон и да е със SIC водачи ама както казах за толкоз парета изглежда повече от прилично , поне на снимка а как се държи на реката ще чакаме conan да сподели .
Пробвах я в реални условия ,за съжаление не хванах рибка да я тествам ,но впечатленията са повече от приятни. Доста е лека и стегната ,примамки от 5 до 20 грама замяташе доста добре(с други не успях да я пробвам ,защото нямах налични) и според мен реалния тест може би е 5-25.
Дръжката е късичка и е перфектна за замятане с една ръка и за водоеми с много растителност и дървета и по малки реки би била перфектния избор.
Смятам ,че като нискобюджетна въдица си заслужава парите.
gomislav
новобранец
новобранец

Мнение от gomislav »

Здравейте, колеги! Разгледах форума, но не открих отзиви за Tica Respect Tc3 2,70m, 10-30g. Пробвах я един риболов, основно по Дунав, та въпросите ми са как е със здравината и при вадене на по-едри риби? Използвам примамки воблери от 6-7г до към 20г клатещи блесни, според мен се справя добре със изхвърлянето им. Иначе е чувствителна, лека и с тънка бланка. Благодаря предварително!
Аватар
Rdjambito
новобранец
новобранец

Мнение от Rdjambito »

Колеги моля ви се помогнете . Някой може ли да изкаже мнение за пръчка Dragon Express 2.45м 7-30гр . Ето линк : http://www.voblershop.com/1909/Dragon.Express/ . Благодаря предварително . Поздрави.
Аватар
f1team
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от f1team »

Rdjambito написа:Някой може ли да изкаже мнение за пръчка Dragon Express 2.45м 7-30гр .
И на мен са ми интересни тези пръчки.
няма бивш пе**раст, бивша к**ва, бивш предател, бившо ченге и бивш негър (единственото изключение беше МАЙКЪЛ ДЖЕКСЪН)!
Аватар
Rdjambito
новобранец
новобранец

Мнение от Rdjambito »

f1team написа:
Rdjambito написа:Някой може ли да изкаже мнение за пръчка Dragon Express 2.45м 7-30гр .
И на мен са ми интересни тези пръчки.

Ами колега остава да чакаме , дано някой колега се е докосвал до тази пръчка.
Petur60
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Petur60 »

Повече инфо за тези въдици има на сайта на производителя.
В случая за express моделите : http://www.firmadragon.pl/index.php/ofe ... on/express

Малко встрани, но :

това :
All blanks for a series of Express products are based on an approved IM6 graphite, with the highest quality available, produced by the Japanese chemical industry giant, the company Toray.
не е това :
Всички бланки от серията Express са изработени от японския гигант Toray International и са от доказалия се във времето и възможно най-добрия IM6 карбон.
:wink:
Аватар
Rdjambito
новобранец
новобранец

Мнение от Rdjambito »

Petur60 написа:Повече инфо за тези въдици има на сайта на производителя.
В случая за express моделите : http://www.firmadragon.pl/index.php/ofe ... on/express

Малко встрани, но :

това :
All blanks for a series of Express products are based on an approved IM6 graphite, with the highest quality available, produced by the Japanese chemical industry giant, the company Toray.
не е това :
Всички бланки от серията Express са изработени от японския гигант Toray International и са от доказалия се във времето и възможно най-добрия IM6 карбон.
Мерси колега . Ще рискувам и ще я взема ще изкажа мнение като я пробвам . Поздрави
Аватар
f1team
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от f1team »

Petur60 написа: това :
не е това :
На мен пък ми се струва едно и също ;)

Rdjambito, ще чакаме първите впечатления от сопата. Пък ако са и от Янтра.... ще е супер.
няма бивш пе**раст, бивша к**ва, бивш предател, бившо ченге и бивш негър (единственото изключение беше МАЙКЪЛ ДЖЕКСЪН)!
Аватар
Rdjambito
новобранец
новобранец

Мнение от Rdjambito »

f1team не знам дали ще са от янтра но ще се постарая :) вземам заплатата , вземам и пръчката и ще ти изкажа мнение . поздрави от ВТ.
dooj
новобранец
новобранец

Мнение от dooj »

Здравейте и от мен. Изчетох цялата тема и е много интересна :supz:
Имам и аз една въпросче за една пръчка shimano FX S-70MB-2
Някой някога сблъсквал ли се е с нея понеже аз си взех една такава но скоро няма да имам възможността да я пробвам. Взех я поради причината че е 10 долара :D :D :D
Но не знам каква акция е? Някой от по големите познавачи ако може да ми помогнат?
Ето това пише на нея:
shimano FX S-70MB-2 210см
length 7'0''
line wt 6-14lb
lure wt 1/4-5/8oz
power medium
action fast

Предполагам че е нещо като 10-30
Но не съм сигурен???
Купих я от американски сайт и мисля да я ползвам за щука на затворени корекции
и да я окомплектовам с едно Simano 4000
а си и взех и още едно Shimano FX-2 180sm casting Medium
с една абу-гарсия блак макс и влакно Spiderwire stealth braid 15 lb
но мисля и да си взема и едно 12 либри
може ли някой по-запознат да изкаже мнението си за моите пръчки
Никъде не ги намерих в БГ сайтове
Люсси
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Люсси »

По скоро е 7-17 гр.
За 10 $ не очаквай чудеса от въдицата(все пак качеството струва $ :D )
Поздрави !
dooj
новобранец
новобранец

Мнение от dooj »

Люсси написа:
По скоро е 7-17 гр.
За 10 $ не очаквай чудеса от въдицата(все пак качеството струва $ :D )
Поздрави !

Благодаря за уточнението но освен че не е с корк нямам забележки от нея. Поне за сега още, не съм я пробвал но и това ще стане след около 3 месеца като се прибера в БГ :)
А пръчката си я купих от американски сайт който няма доставки до БГ или са много скъпи но все пак е Shimano нали :D :D :D
Не би трябвало да е чак толкова лоша :D
Люсси
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Люсси »

Не веднъж е коментирано(по форумите),че за Шимано и Дайва в ниския клас,плащаш само за името.За същата сума(не визирам 10-те долара) можеш да си купиш нещо по-добро,но с не толкова гръмко име.
Поздрави !
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”