Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Спининг въдици на достъпна цена
Модератори: Павел Иванов, sestrata
Re: Спининг въдици на достъпна цена
Здравейте колеги.Начинаещ съм в спининговия риболов и моля за мнение.Спрял съм се на тази пръчка:
http://www.fishingline-bg.com/index.php ... ts_id=85.С нея искам да ловя и щука.
Броя водачи какво значение има?
Избрах и тази макара към нея,като мисля да използвам плетени влакна.http://www.masterfishing.bg/index.php?p ... ing_type=8

Благодаря предварително за вашето мнение.

http://www.fishingline-bg.com/index.php ... ts_id=85.С нея искам да ловя и щука.
Броя водачи какво значение има?
Избрах и тази макара към нея,като мисля да използвам плетени влакна.http://www.masterfishing.bg/index.php?p ... ing_type=8

Благодаря предварително за вашето мнение.
Пробвах я в реални условия ,за съжаление не хванах рибка да я тествам ,но впечатленията са повече от приятни. Доста е лека и стегната ,примамки от 5 до 20 грама замяташе доста добре(с други не успях да я пробвам ,защото нямах налични) и според мен реалния тест би трябвало да е 5-25.С Екусима 2000 балансираше малко пред предната дръжка(която е символична),влаконото беше монофил 0.25 на формакс.Павел Иванов написа:За толкоз пари изглежда дъ топ ! Верно е че няма начин да е сътворена от IM10 карбон и да е със SIC водачи ама както казах за толкоз парета изглежда повече от прилично , поне на снимка а как се държи на реката ще чакаме conan да сподели .
Дръжката е късичка и е перфектна за замятане с една ръка и за водоеми с много растителност и дървета и по малки реки би била перфектния избор.
Смятам ,че като нискобюджетна въдица си заслужава парите.
Пробвах я в реални условия ,за съжаление не хванах рибка да я тествам ,но впечатленията са повече от приятни. Доста е лека и стегната ,примамки от 5 до 20 грама замяташе доста добре(с други не успях да я пробвам ,защото нямах налични) и според мен реалния тест може би е 5-25.Павел Иванов написа:За толкоз пари изглежда дъ топ ! Верно е че няма начин да е сътворена от IM10 карбон и да е със SIC водачи ама както казах за толкоз парета изглежда повече от прилично , поне на снимка а как се държи на реката ще чакаме conan да сподели .
Дръжката е късичка и е перфектна за замятане с една ръка и за водоеми с много растителност и дървета и по малки реки би била перфектния избор.
Смятам ,че като нискобюджетна въдица си заслужава парите.
Здравейте, колеги! Разгледах форума, но не открих отзиви за Tica Respect Tc3 2,70m, 10-30g. Пробвах я един риболов, основно по Дунав, та въпросите ми са как е със здравината и при вадене на по-едри риби? Използвам примамки воблери от 6-7г до към 20г клатещи блесни, според мен се справя добре със изхвърлянето им. Иначе е чувствителна, лека и с тънка бланка. Благодаря предварително!
- Rdjambito
- новобранец
Колеги моля ви се помогнете . Някой може ли да изкаже мнение за пръчка Dragon Express 2.45м 7-30гр . Ето линк : http://www.voblershop.com/1909/Dragon.Express/ . Благодаря предварително . Поздрави.
И на мен са ми интересни тези пръчки.Rdjambito написа:Някой може ли да изкаже мнение за пръчка Dragon Express 2.45м 7-30гр .
няма бивш пе**раст, бивша к**ва, бивш предател, бившо ченге и бивш негър (единственото изключение беше МАЙКЪЛ ДЖЕКСЪН)!
- Rdjambito
- новобранец
f1team написа:И на мен са ми интересни тези пръчки.Rdjambito написа:Някой може ли да изкаже мнение за пръчка Dragon Express 2.45м 7-30гр .
Ами колега остава да чакаме , дано някой колега се е докосвал до тази пръчка.
-
- вече хвърля и на тежко
Повече инфо за тези въдици има на сайта на производителя.
В случая за express моделите : http://www.firmadragon.pl/index.php/ofe ... on/express
Малко встрани, но :
това :
В случая за express моделите : http://www.firmadragon.pl/index.php/ofe ... on/express
Малко встрани, но :
това :
не е това :All blanks for a series of Express products are based on an approved IM6 graphite, with the highest quality available, produced by the Japanese chemical industry giant, the company Toray.
Всички бланки от серията Express са изработени от японския гигант Toray International и са от доказалия се във времето и възможно най-добрия IM6 карбон.

- Rdjambito
- новобранец
Мерси колега . Ще рискувам и ще я взема ще изкажа мнение като я пробвам . ПоздравиPetur60 написа:Повече инфо за тези въдици има на сайта на производителя.
Малко встрани, но :
това :не е това :All blanks for a series of Express products are based on an approved IM6 graphite, with the highest quality available, produced by the Japanese chemical industry giant, the company Toray.Всички бланки от серията Express са изработени от японския гигант Toray International и са от доказалия се във времето и възможно най-добрия IM6 карбон.
На мен пък ми се струва едно и същоPetur60 написа: това :не е това :All blanks for a series of Express products are based on an approved IM6 graphite, with the highest quality available, produced by the Japanese chemical industry giant, the company Toray.Всички бланки от серията Express са изработени от японския гигант Toray International и са от доказалия се във времето и възможно най-добрия IM6 карбон.

Rdjambito, ще чакаме първите впечатления от сопата. Пък ако са и от Янтра.... ще е супер.
няма бивш пе**раст, бивша к**ва, бивш предател, бившо ченге и бивш негър (единственото изключение беше МАЙКЪЛ ДЖЕКСЪН)!
- Rdjambito
- новобранец
f1team не знам дали ще са от янтра но ще се постарая
вземам заплатата , вземам и пръчката и ще ти изкажа мнение . поздрави от ВТ.

Здравейте и от мен. Изчетох цялата тема и е много интересна
Имам и аз една въпросче за една пръчка shimano FX S-70MB-2
Някой някога сблъсквал ли се е с нея понеже аз си взех една такава но скоро няма да имам възможността да я пробвам. Взех я поради причината че е 10 долара
Но не знам каква акция е? Някой от по големите познавачи ако може да ми помогнат?
Ето това пише на нея:
shimano FX S-70MB-2 210см
length 7'0''
line wt 6-14lb
lure wt 1/4-5/8oz
power medium
action fast
Предполагам че е нещо като 10-30
Но не съм сигурен???
Купих я от американски сайт и мисля да я ползвам за щука на затворени корекции
и да я окомплектовам с едно Simano 4000
а си и взех и още едно Shimano FX-2 180sm casting Medium
с една абу-гарсия блак макс и влакно Spiderwire stealth braid 15 lb
но мисля и да си взема и едно 12 либри
може ли някой по-запознат да изкаже мнението си за моите пръчки
Никъде не ги намерих в БГ сайтове

Имам и аз една въпросче за една пръчка shimano FX S-70MB-2
Някой някога сблъсквал ли се е с нея понеже аз си взех една такава но скоро няма да имам възможността да я пробвам. Взех я поради причината че е 10 долара

Но не знам каква акция е? Някой от по големите познавачи ако може да ми помогнат?
Ето това пише на нея:
shimano FX S-70MB-2 210см
length 7'0''
line wt 6-14lb
lure wt 1/4-5/8oz
power medium
action fast
Предполагам че е нещо като 10-30
Но не съм сигурен???
Купих я от американски сайт и мисля да я ползвам за щука на затворени корекции
и да я окомплектовам с едно Simano 4000
а си и взех и още едно Shimano FX-2 180sm casting Medium
с една абу-гарсия блак макс и влакно Spiderwire stealth braid 15 lb
но мисля и да си взема и едно 12 либри
може ли някой по-запознат да изкаже мнението си за моите пръчки
Никъде не ги намерих в БГ сайтове
По скоро е 7-17 гр.Предполагам че е нещо като 10-30
За 10 $ не очаквай чудеса от въдицата(все пак качеството струва $

Поздрави !
Люсси написа:По скоро е 7-17 гр.Предполагам че е нещо като 10-30
За 10 $ не очаквай чудеса от въдицата(все пак качеството струва $)
Поздрави !
Благодаря за уточнението но освен че не е с корк нямам забележки от нея. Поне за сега още, не съм я пробвал но и това ще стане след около 3 месеца като се прибера в БГ

А пръчката си я купих от американски сайт който няма доставки до БГ или са много скъпи но все пак е Shimano нали

Не би трябвало да е чак толкова лоша

Не веднъж е коментирано(по форумите),че за Шимано и Дайва в ниския клас,плащаш само за името.За същата сума(не визирам 10-те долара) можеш да си купиш нещо по-добро,но с не толкова гръмко име.
Поздрави !
Поздрави !