МОЛЯ ЗА МАЛКО ПОМОЩ

Модератор: sapuna

MaLaK-RiBaR
новобранец
новобранец

МОЛЯ ЗА МАЛКО ПОМОЩ

Мнение от MaLaK-RiBaR »

ИСКАМ ДА ПОПИТАМ НА КАКУВ НОМЕР КУКА КАКВА РИБА И ДОЛО ГОРЕ КОЛКО КИЛОГРАМА Е ТЯ ! БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО[/img]
Жоро-multi_maks

Мнение от Жоро-multi_maks »

Ха ха...........стига де,на три места срещам тва дете да ви пита нещо и все му се карате.Помагаите му в риболова,за граматика и правопис си има учители.А иначе колегата е прав,няма точен одговор.
Аватар
CERRUTI
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от CERRUTI »

Абе то момчето пита принципно....сега и вие като сте тръгнали за едра риба няма да си вземете от магазина куки 16-ки нали.....??!?Рибарче за плувка ли питаш или за дъно?Значи ако отиваш на водоем кадето освен шаран на плувка излизат и каракуди,червеноперки и костури мисля че 9-ка,10-ка кука ще ти свърши идеална работа.Ако е на дъно....зависи какво чакаш.....там можеж да избираш от 6ца-та до 1ца
питаш на кой номер какви кила излизат ами за 9-ка съм хващал от 150гр.каракуда та до 1.200,шарана е същото до 2кг.шаран можеш да го изкараш на 9-ка(виждал съм как се прави)затова ти я давам 9-ката като универсална......(това за плувка)
Аватар
rino712
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от rino712 »

Пич,номера си е номер,но е най важна марката според мен :wink: аз предпочитам-Mustad-досега не са ме проваляли :wink: НАСЛУКА!
Жоро-multi_maks

Значи наи-общо казано..........за шаран на плувка,слагаш 9-ка "Mustad" и си бетон.
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

Баш пък 9-ка ?!?!?
За номера 5-6 съм съгласен,ако говорим за плувка обаче!
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
Жоро-multi_maks

Всъщност и ти си прав.Беше малко прибързано изказване :oops: ,незнам от каде е малкото рибарЧе,каде ходи и каква риба има там. Аз последно време съм на По*арево (платен язовир до София) та там шаран 2кг. е лукс,принc*ипно са 1,200-1,500 които ловя успешно както с 1-cа на дъно,така и с 12-ка с 0.13 на директния.
Аватар
CERRUTI
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от CERRUTI »

sapuna1971 написа:Баш пък 9-ка ?!?!?
За номера 5-6 съм съгласен,ако говорим за плувка обаче!
Е да за шаран са добри,ама нали аз казавам че 9-ката е универална не само за шаран а и за каракуда,червеноперка,костур и др.Малко са водоемите( да не кажа хич)кадето има само шарани(и то над 0,5кг).С 5-ца има да"брулиш круши" в опити на засичане на някоя дребна каракудка,червеноперка или шаранче..Аз поне се дразня така като не мога да изкарам гада който ми калве....
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

Чел-недочел е моята работа!Останах с впечатление,че дискусията е за шарана!Извинявам се,отговорът ти е на място и си тежи! :wink:
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Много големи червеноперки имате,щом с девятка ги ловите и от коя серия на мустад сте доволни.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Аватар
CERRUTI
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от CERRUTI »

butnik написа:Много големи червеноперки имате,щом с девятка ги ловите и от коя серия на мустад сте доволни.
Е защо бе?10см.червеноперка спокоино лапа цяло зърно царевица,ето ще се подкрепа и доказателствен матерял ;) :
Кукaта е 8-ца...:
Изображение
А за Мстад,аз предпочитам кованите и орловките,макар че съм също много доволен и от серийте на Корморам и Дайва(шаранджийските).
Ползвам само тези три марки...
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Ако ловиш с по-малък номер ще имаш по-голям успех.на 16-ка пак можеш да качиш царевица,на мустад ползвам само от сериите лонг-поинт.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Публикувай отговор

Обратно към “Монтажи за риболов”