Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Монтажи за риболов
naRiba.com

Форум

МОЛЯ ЗА МАЛКО ПОМОЩ
Модератор: sapuna
-
- новобранец
МОЛЯ ЗА МАЛКО ПОМОЩ
ИСКАМ ДА ПОПИТАМ НА КАКУВ НОМЕР КУКА КАКВА РИБА И ДОЛО ГОРЕ КОЛКО КИЛОГРАМА Е ТЯ ! БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО[/img]
- CERRUTI
- сериозен играч
Абе то момчето пита принципно....сега и вие като сте тръгнали за едра риба няма да си вземете от магазина куки 16-ки нали.....??!?Рибарче за плувка ли питаш или за дъно?Значи ако отиваш на водоем кадето освен шаран на плувка излизат и каракуди,червеноперки и костури мисля че 9-ка,10-ка кука ще ти свърши идеална работа.Ако е на дъно....зависи какво чакаш.....там можеж да избираш от 6ца-та до 1ца
питаш на кой номер какви кила излизат ами за 9-ка съм хващал от 150гр.каракуда та до 1.200,шарана е същото до 2кг.шаран можеш да го изкараш на 9-ка(виждал съм как се прави)затова ти я давам 9-ката като универсална......(това за плувка)
питаш на кой номер какви кила излизат ами за 9-ка съм хващал от 150гр.каракуда та до 1.200,шарана е същото до 2кг.шаран можеш да го изкараш на 9-ка(виждал съм как се прави)затова ти я давам 9-ката като универсална......(това за плувка)
Всъщност и ти си прав.Беше малко прибързано изказване
,незнам от каде е малкото рибарЧе,каде ходи и каква риба има там. Аз последно време съм на По*арево (платен язовир до София) та там шаран 2кг. е лукс,принc*ипно са 1,200-1,500 които ловя успешно както с 1-cа на дъно,така и с 12-ка с 0.13 на директния.

- CERRUTI
- сериозен играч
Е да за шаран са добри,ама нали аз казавам че 9-ката е универална не само за шаран а и за каракуда,червеноперка,костур и др.Малко са водоемите( да не кажа хич)кадето има само шарани(и то над 0,5кг).С 5-ца има да"брулиш круши" в опити на засичане на някоя дребна каракудка,червеноперка или шаранче..Аз поне се дразня така като не мога да изкарам гада който ми калве....sapuna1971 написа:Баш пък 9-ка ?!?!?
За номера 5-6 съм съгласен,ако говорим за плувка обаче!
- CERRUTI
- сериозен играч
Е защо бе?10см.червеноперка спокоино лапа цяло зърно царевица,ето ще се подкрепа и доказателствен матерялbutnik написа:Много големи червеноперки имате,щом с девятка ги ловите и от коя серия на мустад сте доволни.

Кукaта е 8-ца...:

А за Мстад,аз предпочитам кованите и орловките,макар че съм също много доволен и от серийте на Корморам и Дайва(шаранджийските).
Ползвам само тези три марки...