Царевица vs Протеиново топче

Модератор: sapuna

Публикувай отговор

Коя стръв е по-резултатна?

Царевичката
185
84%
Протеиновото топче
36
16%

Общо гласове: 221

Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

Поклон Рибяря :D

Топчетата който съм правил са изцяло на царевично прашно за основа и само игра с аромати и цвят, съответно немога да кажа че съм ловил баш на протеинови топчета.

Нека всеки лови на каквото си иска, но някъде някой беше казал че е важен крайния резултат :lol: :lol: :lol:

Няма значение големината на язовира, а популацията на шарана в него и големината му за количеството захранка.

Жоро за топчетата който говорихме , пробвай ги на този 52 дка-ровия язовир и ако удариш няколко риби на тях, пращай с наложен платеж :D
Аватар
ribarq
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от ribarq »

Ivak написа: Жоро за топчетата който говорихме , пробвай ги на този 52 дка-ровия язовир и ако удариш няколко риби на тях, пращай с наложен платеж :D

петък събота и неделя ще съм на село взимам си щприца и диската за топчета ----ще сабера някой продукти ,тука там от магазинчетата.... някое яице от кокошките на бабето :):):)...следващата седмица ще ги пробвам и ще пиша .....

П.С. Предопреждавам --Оцветители няма да слагам ! :wink:
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

И аромати също недей, и гледай основата да е поне като тази която ти дадох на жребчево :D

Доко колко големи шарана имаш, че толкова яростно защитаваш топчетата.

Просто съм си правил много екперименти , върху шараните със старомодните методи в шаранджийския риболов и съм стигнал до някой изводи :D

Нищо лично :!: , в спора се ражда истината :!:
www.***.com
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от www.***.com »

Ivak моля те недей да казваш, че топчетата не са по-позходящи от царевицата, защото като прочетох за твоите опити виждам, че никога не си ловил с такива, а просто със някакви смески дето си ги правил във формата на топчета.
Аз примерно ловя 95% само на топчета и мога да кажа, че няма водоем на който да не кълве на тях. Колкото по-малко хора ловят на топчета, толкова повече шарани ще има за мен :wink: :P
ХВАНИ, СНИМАЙ И ПУСНИ!!!
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

Добре да питам тогава по големите язоври където се изсипват огромни количества царевица, на кой ден от захранването с топчета имате удър на топче и имате ли такъв въобще.

А иначе аз си гледам от моята камбанария или по точно казано, не мога да си позволя да дам 40-50-60 или там колкото са нужни лв само за топчета за няколдневен риболов :D
Аватар
ribarq
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от ribarq »

Следващия път като ходим на жребеца ще заложа само на топчета ! и ще опровергая това за големите водоеми :D :D :D само че смятам вече да не храня с купешки топчета ! 1. че са скъпи
2.че нямат голям ефект (почти никакъф)

освен поп-ъпс на Mosella който използвам ! :wink:

до зимата мога да ги натаркалям 100 тина кила ---ама трябва само това да правя! и ше взема да се стопя после :):):):):):):)

Еиййй Ивчо верно с по малко царевица трябва да захранваме , че глей к'во са получава :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Аватар
ribarq
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от ribarq »

www.***.com написа:Аз примерно ловя 95% само на топчета и мога да кажа, че няма водоем на който да не кълве на тях. Колкото по-малко хора ловят на топчета, толкова повече шарани ще има за мен :wink: :P

Усещам ,че скоро си бил за риба :D :D :D :D :D
Аватар
Stanimir17
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Stanimir17 »

аз гласувах за царевичката макар че и на топ4етата сам хващал, защото
според мен на водоеми на които не е привикнала кам протеинката е по-добре на царевица
лично преди година правих експеримент на яз Оризаре
удряше и на протеин но...
snegk
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от snegk »

Рибарче за всеки случай захрани и едно петно на царевица защото ще е мазохизъм да чакаш на топчета при положение,че върви на царевица.А относно топчетата един съвет при захранване не пускай топчетата произволно,постависи шамандура,но исползвай 2-3 пва торбички вързани на едно и ги пусни някаде до шамандурата ти ще си прецениш къде.Така си гарантираш,че с по малко количество топчета твоето ще е на място.Ако някоя риба хапне захранката ще изяде и твоето.Ако не последва удар няма смисъл да захранваш понеже те си стоят отдолу.Това е моето мнение. :wink:
Аватар
ribarq
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от ribarq »

НАпълно съм съгласен с думите ти ! НА 100%
Era
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от Era »

Готина темичка. :)
Но... според моят скромен опит много зависи от водоема и от времето.
И от настроението на рибоците... :D . Бяхме на язовир на който 90% улова е на царевица. Заложихме на царевица и дремахме целия ден.
1-2 удара за 8-9 часа време. Сменихме на червей - за 3 часа се скъсахме от вадене - 1.5 кг. шаран + 0.4- 0.5 кг. каракуди (таранка )
Само след седмица на същия яз. - 3 кг амур + 0.7-1 кг. шаран само на царевица. Мисля да пробвам този уикенд на пр. топчета - не се знае може да си е сменила менюто :D
Аватар
Иван-Клисура
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от Иван-Клисура »

Наистина много зависи от водоема и най-вече хранено ли е преди това с топчета. Тук в Англия процентите за топчетата ще са над 80-90%. Едва ли ще се намират в България иначе щях да ви препоръчам- КГ 1. Продават се само замразени или плуващи- няма ги по рафтовете, но в момента това е хита в Англия и всеки ги хвали. Аз при всеки риболов си нося от тях и оттогава без шаран (4 излета) над 8 кг. не съм се прибирал.
Аз лично съм за топчетата- макар, че опитите ми в България на тях са били плачевни.
alexkb
новобранец
новобранец

Мнение от alexkb »

sharko obojava i topcheto i carevicata shtom kalve i na ednoto i na drugoto
Аватар
CERRUTI
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от CERRUTI »

Абе не мога да ги разбера тея колеги с тайните рецепти за топчета-"аз си ги правя ама няма да кажа","аз знам рецептата на гошо,на пешо ама няма да кажа"...е закакво въобще се обаждате тогава...по риболовния канал на седмица дават поне по 2-3 рецепти за топчета,и какво вашите топчета са вълшебни....и не са като на французите....българска работа ..."Да ама аз съм се мъчил 3месеца за да открия тая рецепта..."е какво???някои колеги за да стигнат до водоеми си трошат колите и после пак дават тука инфо...ако е по ваща логика защо да дава инфо за водоема знаеш ли колко му излезна ремонта на колата???Дръжте си там топчетат(ТОПКИТЕ) на Пешо краба,Жоро амура,Киро сома и т.п.
Вие подигравате ли се какво??Аз(майстора)знам вълшебната рецепра ама не казвам,еми тогава за какво въобще се обаждаш,по добре излажи че ловиш с купешки отколкото да дразниш колегите....Така доказвате че майсорлъка ви е само в топчетата,и ви е страх че ако някой лови на същата стръв може да излезе по голям майстор.......
п.с.-Сега само чакам да видя "майсторите" на кулинарията(не на риболова)какви определения ще почнат да ми лепват.....
Аватар
ribarq
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от ribarq »

CERRUTI написа:Абе не мога да ги разбера тея колеги с тайните рецепти за топчета-"аз си ги правя ама няма да кажа","аз знам рецептата на гошо,на пешо ама няма да кажа"...е закакво въобще се обаждате тогава...по риболовния канал на седмица дават поне по 2-3 рецепти за топчета,и какво вашите топчета са вълшебни....и не са като на французите....българска работа ..."Да ама аз съм се мъчил 3месеца за да открия тая рецепта..."е какво???някои колеги за да стигнат до водоеми си трошат колите и после пак дават тука инфо...ако е по ваща логика защо да дава инфо за водоема знаеш ли колко му излезна ремонта на колата???Дръжте си там топчетат(ТОПКИТЕ) на Пешо краба,Жоро амура,Киро сома и т.п.
Вие подигравате ли се какво??Аз(майстора)знам вълшебната рецепра ама не казвам,еми тогава за какво въобще се обаждаш,по добре излажи че ловиш с купешки отколкото да дразниш колегите....Така доказвате че майсорлъка ви е само в топчетата,и ви е страх че ако някой лови на същата стръв може да излезе по голям майстор.......
п.с.-Сега само чакам да видя "майсторите" на кулинарията(не на риболова)какви определения ще почнат да ми лепват.....
колега да си питал някой за някаква рецепта , та така си се набрал ?
аз който и да съм питал за рецепти на пр. топчета го правя на лични и съответно получавам каквото искам ! смятам че един рибар сам може да си направи сполучливи топчета ,като експериментира собствени рецепти , , Просто трябва акъл,търпеливост,и много свободно време за експерименти .....ще ти дам пример преди 2 седмици си натаркалях 4-5 кг топчета за 3 дни ! направих си сам рецептата намерих си съставките , сложих ароматизатор шокобан и подсладител, но ..... когато месех микса си бях с едни приятели и си дънкахме водка и кола , както си приказвахме и изтървах чашата с водка с микса....викам си езък за парите дето съм дал , изсипах си и колата вътре .... и си викам квото стане :D :D :D след 4 дни съхнене , реших да ги пробвам на платен гиол , с приятели . те хващаха на червей и царевица шаранчета от 100 гр до 1,800гр... аз метнах само една въдица на мойте топчета като използвах повдигач на Prowess удара ми бе на 40 тата минута от хварлянето на стръвта във водата ...... 4 кг шаран ! ГОЛ

Така че направи си сметка за какво става въпрос ! някои ако иска да му кажа рецептата да ми пише и няма проблем , не си мисли че сме стиснати :wink:
и това за водката с колата е самата истина , някои да не си мисли че преовеличавам .... имам свидетели :wink:
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на мирни риби”