Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за активноста на рибата по морето.
naRiba.com

Форум

Зарган 2011
Модератори: emo vasilev, alekst
Re: Зарган 2011
и на мен ми казаха за 150-170 бройки от събота,но колко е вярно-не знам.няма да е чудно,времето тези дни си е баш зарганджийско
-
- новобранец
днес -бола-питах не са виждали,бях на ремька-нито удар,поле нагоре-тюленско,дето я скьсвали тука сьбота ,особено неделя,говорят за едни бройки кьм 1801,да де,днес 2 удара,следобяд -де ,а колега от сутринта без удар.така че нагоре си ходя често ,под носа -май не са я вижали сьвсем,най-горе -чат -пат,по мои наблюдения,повечето са ....
То и аз чух за170 ???в неделя, ама най рано в края на седмицата мога да проверя.Angel_d4 написа:Днес на Тюленово слаба работа за цял ден 14 броя + 2 откачени по пътя от морето към скалата. Размера среден но една си беше баш бая каиш. Утре мисля пак да пробвам там и ще пиша след това. Чух, че в събота са и скъсали шортите, но май никъде непрочетох
- cecodevil
- сериозен играч
Бройките нарастват лавинообразно
.
100-120 е напълно постижимо при добър ден и "кал" от риба ама 170
.

100-120 е напълно постижимо при добър ден и "кал" от риба ама 170

-
- ще става разбирач
Ти пък,до оня ден в Равда правеха по 200-250.Ако не друго поне финала на сезона е грандиозен 

-
- новобранец
zdraveite,pisha ot Daniq i nqmam kirilica ,samo za informaciq minaliq noemvri na silistar ot 10.00 do 16.30 =180 zargana .Takava kal ot riba ne bqh vijdal .Svideteli 3 varnenci .Taka che 250 ribi za edin den sa napalno postijimi za 1 chovek .Stiga da nabara takav marmalad ot riba.
Е, аз ги видях пълните кофиvenito80 написа:и на мен ми казаха за 150-170 бройки от събота,но колко е вярно-не знам.няма да е чудно,времето тези дни си е баш зарганджийско

Ще си цитирам поста от един друг форум .. "Днес (28.11.2011) закрих сезона на Тюленово. Един познат от Добрич по обяд звъни-търся червеи, че в Добрич няма. Негов работник вчера 200 бр., днес сутринта до 10 ч. 50 бр. и продължавал да ги дърпа... ."Ще потърся и ще ти ги пратя по автобуса" казвам, а той "Ами аз влизам във Варна в момента". И хайде с него на Тюленово. Обаче ... докато стигнем, рибата спряла. Приятеля със 70 бр. до 12 ч., другите и те с пълни кофи, прибират въдиците. Е, до 17ч. 26 бр. средна хубост, като за последно съм доволен. Слънце, морето приказка."
В допълнение да кажа, че от мойте ни една не глътна, човърка червея за опашката. Бях с две куки, и докато не почнах да слагам червей само на горната, празните удари бяха 1/1. После почти всеки удар риба, а след като скъсах долната кука при закачка, празните удари станаха 2/1.
Последно промяна от rap66 на Сря Ное 30, 2011 10:07 am, променено общо 1 път.
- bat stani68
- вече хвърля и на тежко
Мн ми е интересно при тагкава кал от риба във Варненско къв го дирят при нас варненци??Да вземем ние да гастролираме при тях 

по-добре да плачеш пред психолог,отколкото да се смееш пред психиатър!
така е бат Стани "гладна кокошка просо сънува"-казват старите хора
От един друг форум .. "Днес (28.11.2011) закрих сезона на Тюленово. Един познат от Добрич по обяд звъни-търся червеи, че в Добрич няма. Негов работник вчера 200 бр., днес сутринта до 10 ч. 50 бр. и продължавал да ги дърпа... ."Ще потърся и ще ти ги пратя по автобуса" казвам, а той "Ами аз влизам във Варна в момента". И хайде с него на Тюленово. Обаче колеги червей редовно има в Балчик в магазина на центъра при Марияна
За Тюленово... Пасажа са го набарали случайно при проби за калкан, скрит в един залив и е стоял там и е папал целодневно 2-3 дни, на 5-10 м. от брега (на "кладенец" бяха думите) докато морето не се е кротнало. Който иска да вярва, негова си работа.
Края на сепрември май беше, една събота обикалях до обяд около Варна и навсякъде греда. На прибиране се отбих до Тони (братята) и докато си говорим една кола с шуменска регистрация спира по средата на улицата, момчето влиза на бегом в магазина, "дай две дози че бързам". -"Къде си се разбързал бе...", "убих заргана на първа буна", и запали гумите. Аз като един Тома Неверни след него, да видя шуменлии познават ли кое е зарган, кое е попче. Оказа се че им разбира момъка. Пасажа стоя три дни от вътрешната страна на буната и папаше целодневно с малки паузи, докато морето се успокои и се пръсна. Е, по-вече от 50-60 бр. на ден не направих, но не защото нямаше риба, ами защото ми омръзва.
Края на сепрември май беше, една събота обикалях до обяд около Варна и навсякъде греда. На прибиране се отбих до Тони (братята) и докато си говорим една кола с шуменска регистрация спира по средата на улицата, момчето влиза на бегом в магазина, "дай две дози че бързам". -"Къде си се разбързал бе...", "убих заргана на първа буна", и запали гумите. Аз като един Тома Неверни след него, да видя шуменлии познават ли кое е зарган, кое е попче. Оказа се че им разбира момъка. Пасажа стоя три дни от вътрешната страна на буната и папаше целодневно с малки паузи, докато морето се успокои и се пръсна. Е, по-вече от 50-60 бр. на ден не направих, но не защото нямаше риба, ами защото ми омръзва.
При наличие на риба на близка дистанция и ако е на кеф да папа през целия ден,са абсолютно достижими 200 броя човкообразни,да не казвам повече.Зависи много и от задвъдичното устройство.
Не че аз съм правил такива постижения,ама....ми се иска.

Не че аз съм правил такива постижения,ама....ми се иска.

- Angel_d4
- вече хвърля и на тежко
днес пробите на Тюленово се оаказаха по слаби от вчера.От сутринта до към 4 следобед само 5 зарганки. учудващо според мен и една иларийка.
Извинявам се колегаrap66 написа:venito80 написа:и .................... . Бях с две куки, и докато не почнах да слагам червей само на горната, празните удари бяха 1/1. После почти всеки удар риба, а след като скъсах долната кука при закачка, празните удари станаха 2/1.

как с две куки ? .... не съм, ловил така ......(горна, долна ....) какъв е монтажа покажи нещо !!!

..................................

Мъка - това не беше риболов - или "заргана ми е сърдит"

"Човек трябва да е достатъчно голям за да признае грешките си, достатъчно умен за да спечели от тях и достатъчно силен, за да ги поправи" Джон Максуел. Човек трябва да е достатъчно смел, за да ги сподели."