Зарган 2011

Модератори: emo vasilev, alekst

Заключено
Аватар
Angel_d4
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Re: Зарган 2011

Мнение от Angel_d4 »

това за 2-те

Днес няколко човека до мен ловяха с по 2 куки дори 2-ма от тях изкараха по 2 заргани на един път!!!Ако не го бях видял с очите си и някой ми беше казал нямаше да повярвам.
Изображение
Аватар
ivalpetkov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ivalpetkov »

Колега..ако сложа 3 куки дали ще извадя на моменти 3 заргана?...Предлагам да сложа сафридското чепаре и с морски червей...дали ще имам шанс на десетина заргана наведнъж?
П.п..абе ти направо за канарчета ни взе бе приятел...кво ме направи ти мене....недей така..
Дайте да слезем на земята малко ..аааллооо.... господа риболовци...
Спирам и аз вече да пиша тука..то направо е смешно вече...
Един ловял 300 заргана..че и платерина..друг с трите пръчки едновременно...ааа нннеее....Бехлюл изчезва...
Аватар
Angel_d4
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Angel_d4 »

Колега успокой малко топката недей се пени.

Аз ти казах, че ако не го бях видял с очите си и аз нямаше да повярвам, но е факт.

предполагам от форума има колеги които хващат по тоя начин или поне редовните по северното черноморие (Тюленово ,Щабла и т.н.) са го виждали.
Изображение
dach
новобранец
новобранец

Мнение от dach »

Хех, никой не е писал още за постижение от 300 заргана за ден, ама е възможно когато почнат да слагат по 3 куки на бидема. Време за размисъл за колегите от Варна за другия сезон.
Мънцата

Мнение от Мънцата »

Angel_d4 написа:...предполагам от форума има колеги които хващат по тоя начин или поне редовните по северното черноморие (Тюленово ,Щабла и т.н.) са го виждали.
Този монтаж /с две куки/ за пръв път го видях тази година на Синеморец, един приятел /от южното черноморие/ ми го показа :D Честно казано и аз не разбирам защо е тази пушилка :roll: Ами някои ловят с чепарета по 15-20 куки, какъв е проблема - ако човека мисли че може да се справи с обслужването на такъма, ОК :wink: Айде да не се правим на
по-католици от папата, ъ? :wink:
mi4el
новобранец
новобранец

Мнение от mi4el »

Това е от днес пак на ОАЗИС.Рибата си дава6е още от сутринта но в 11.30 отряза.После взе да взима към 14.30 до 16.00.Рекапитулацията е 52 риби,от които пове4е от половината сносни.Има6е само няколко дребни,само 9 каи6а.
DSC00367.JPG
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Аватар
dobria1
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dobria1 »

Joro59 написа:Мъка - това не беше риболов - или "заргана ми е сърдит" :finga:

Не се заяждам,но явно наистина ти е сърдита тази риба,имам инфо за място което е между тези места които си ходил и имат по 80-90 риби и то на ЧОВЕК :wink: :wink:

добре де няма да крия става дума за Ахтопол,нали това е по важното около кой район са били,не че не знам точното място ама то кой ли не го знае,къде ходим ние пришълците все на извесните места.

Така че не се косете а пръчки пригответе,рибата си е още тук и ни чакаааааааааа :wink: :wink:
НАЙ МИ Е ДОБРЕ ЛЯТО КАТО Е!!!
Изображение
galin don4ev
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от galin don4ev »

Това е монтажа с двете куки Изображение , които го мързи да си ги прави такъмите ,а и си ги копува от магазинчето на пазар Левски във Варна.Е поне аз от там си ги взимам :drinkers:
Аватар
bat stani68
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от bat stani68 »

Абе хора ,бах мааму вии се надлъгвате ,обърнахте форума на майтапчииница,четете за пелагичните (пасажните)риби в черно море ,това ще ви даде отговор :mrgreen: на въпроса защо варналии слизат към юга а не обратно.Просто те са мн светнати и затова имат моето уважение,аз лично мн пинизи научих от варналии,но и на тях доста съм показал-аиде тази неделя живи и здрави пак скубане ще пада!!!!
по-добре да плачеш пред психолог,отколкото да се смееш пред психиатър!
Аватар
Тошето
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Тошето »

Такъм с две куки се ползва отдавна,рядко, но го ползвам и аз,за какво се използва е писано и повтаряно десетки пъти в темите,с така направения такъм два заргана според мен е невъзможно да се уловят,за мен или някой е измислил нов начин на вързване на такъм или заргана вече не гони от зад, а е започнал да атакува от страни бидема с примамката :wink: :wink: :wink: колкото до забележката на колегата от Бургас към Варненци...............Поздрави
Последно промяна от Тошето на Сря Ное 30, 2011 8:59 pm, променено общо 1 път.
За да поискаш, трябва да дадеш
maximoff
новобранец
новобранец

Мнение от maximoff »

Да ви кажа за неделя 27. 11. 2011 Тюленово.
Бяхме на Мартина около 10ч. с колегата и с нас 2та станахме 4ма. Говорих с колегите в събота са биле там 38 бр. единия другия не помня и той там. Рибата тръгна към 11 аз имам 48бр. колегата 61бр. но и рибата не ядеше а, работеше с пинсетите чопли те и не взема (имам 8/9 риби засечени ще каже, съм за кая така засечени кълве те в краката и не взема). Тръгнахме си последни от там 17иии. Да ви кажа само, че за 150, 200 бр. да може, през рибната борса. Колегата е Мундю много хора който разбират го знаят.
Аватар
dobria1
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dobria1 »

Тошето написа:,с така направения такъм два заргана според мен е невъзможно да се уловят,за мен или някой е измислил нов начин на вързване на такъм или заргана вече не гони от зад, а е започнал да атакува от страни бидема с примамката :wink: :wink: :wink: колкото до забележката на колегата от Бургас към Варненци...............Поздрави
Тошето веднага влизам в спор за двете куки:и то защото става дума за хищник

нима не си вадил 2 сафрида на една кука?аз съм имал 2 чернокопа на една кука(2 но монтажа е такъв ти знаеш) и защо пък като е настървена да няма и такъв резултат ма това е за една друга тема за тук става дума http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=162&t=44306

а относно 2-те куки който не е ходил за зарган той не го знае това(повече коментари не са нужни)

Тошето приготвяй се за петък заранта
Изображение
Аватар
dobria1
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dobria1 »

maximoff написа:но и рибата не ядеше а, работеше с пинсетите чопли те и не взема (имам 8/9 риби засечени ще каже, съм за кая така засечени кълве те в краката и не взема).
колега направи така: махни 2-та кука и направи така че куката да е накрая на червея а не в началото и ще имаш много по големи успехи(аз поне така правя когато рибата е капризна)
Вярно е че заминават много повече червей но нима това е най важното,но пък така можеш да вземеш 2-3 риби без да презареждаш :wink:

замислете много как може да се получи гореописаното :wink:
Изображение
Аватар
Joro59
новобранец
новобранец

Мнение от Joro59 »

:[/quote]
Не се заяждам,но явно наистина ти е сърдита тази риба,имам инфо за място което е между тези места които си ходил и имат по 80-90 риби и то на ЧОВЕК :wink: :wink:

добре де няма да крия става дума за Ахтопол,нали това е по важното около кой район са били,не че не знам точното място ама то кой ли не го знае,къде ходим ние пришълците все на извесните места.

Така че не се косете а пръчки пригответе,рибата си е още тук и ни чакаааааааааа :wink: :wink:[/
quote]

:axe: Aбе минахме през Ахтопол ..... но авера го нямаше да влезем за сафрид ...? - ама не видяхме по скалите хора-зарганжии , а от северната страна не слязохме !!!
На и на Оазис се спряхме .... ама.... :ANAL: - днеска не е било писано

Благодаря за снимката с монтажа с двете хуки ще го пробвам

п.п. Ама го изпържих и :drinkers: изпи някоя бира
"Човек трябва да е достатъчно голям за да признае грешките си, достатъчно умен за да спечели от тях и достатъчно силен, за да ги поправи" Джон Максуел. Човек трябва да е достатъчно смел, за да ги сподели."
Аватар
bg
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от bg »

колега Жоро59, като гледам - Синеморец, Варвара, Агалина, Созопол...и т.н. абе вия слязохте ли да хвърлите въобще от колата?! или само гледахте?! :lol: вие май повече време сте прекарали в пътуване?! заргана иска хвърляне и чакане, а не само търсене! :drinkers:
Заключено

Обратно към “Информация за активноста на рибата по морето.”