Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за активноста на рибата по морето.
naRiba.com

Форум

Зарган 2011
Модератори: emo vasilev, alekst
Re: Зарган 2011
Привет на всички!Аз съм виждал монтаж с две куки за зарган,направен не както го знаем всички една след друга, а като за сафрид на плувка(като едната кука си е на основния бидем а другата е привързана към него с още 30см поводче)Аз лично си мислех, че това ще се оплита, имайки впредвид тънките поводи, но не забелязах такова нещо, Не съм виждал на него и по две заргани де ,но с пича който го ползва сме се засичали на доста места(тоест редовно си ходи за риба)Говорили сме си, но нито аз съм го питал, нито пък той се е хвалил да е хващал две риби наведнъж.Въпреки всичко, чисто теоретично дори ако премем, че такъв монтаж се движи в една линия ( 2те куки една след друга) според мен има шанс за две риби. А в моментите когато задържаме и придърпваме насечено или просто оставяме бомбардата да потъне би трябвало шанса да е по голям.Въпреки всичко не виждам смисъл да се хабя излишно след като с една кука монтажа си работи чудесно.
Ами аре наслука! Дано даде време събота и неделя да почешИм за последно
Ами аре наслука! Дано даде време събота и неделя да почешИм за последно
-
- научил се да хвърля
днес на маслен нос 78 бр
личен рекорд всичко много дребно
колегата 60бр
пс поздрави на колегите от варна с които се
запознахме
личен рекорд всичко много дребно
колегата 60бр
пс поздрави на колегите от варна с които се
запознахме
- Angel_d4
- вече хвърля и на тежко
точно такъв монтаж видях днес със две заргани, но от разтояние.И неможах да видя дали 2-рата кука е с бидем или е вързана към основното влакно. Незнам колко е ефикасно, защото както стана ясно днес нямаше много риба и неможах да разбера дали това беше някъква случайност (аномалия) или е възможно при по активен зарган да се случва по често.
Най вероятно все някои от форума го ползва този монтаж и се надявам да изкаже мнение от 1-ва ръка
Най вероятно все някои от форума го ползва този монтаж и се надявам да изкаже мнение от 1-ва ръка
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Той Добрия го каза,пък аз ще потвърдя.
Две риби на една кука е често явление.
Спорите,защото сте отскоро покрай морето.
Май.
Нещо и за чепарето се спомена там някъде.
На Агалина през 1991 май беше - на чепаре имах 3 ( три ) крокодила наведнъж.
После чепарето си отиде в пенсия.А и Тогава Агалина беше все още военн зона.
Миналата година изкарах на Траката на чепаре един зарган - дадох го на най-близкия колега до мен.Той на бомбардата още нямаше слука.
Та де де: я спрете със споровете,
че още нямате на идея какви случки ви предстоят.
Науката уж за морето е едно - какво Нептун ще ви пусне е друго.
Може и котви вместо калкан да вадите понякога.
Две риби на една кука е често явление.
Спорите,защото сте отскоро покрай морето.
Май.
Нещо и за чепарето се спомена там някъде.
На Агалина през 1991 май беше - на чепаре имах 3 ( три ) крокодила наведнъж.
После чепарето си отиде в пенсия.А и Тогава Агалина беше все още военн зона.
Миналата година изкарах на Траката на чепаре един зарган - дадох го на най-близкия колега до мен.Той на бомбардата още нямаше слука.
Та де де: я спрете със споровете,
че още нямате на идея какви случки ви предстоят.
Науката уж за морето е едно - какво Нептун ще ви пусне е друго.

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
-
- научил се да хвърля

СНИМКАТА ОТ ДНЕС
НЯМА ДАТА ЗАЩОТО Е ОТ ТЕЛЕФОНА
Браво, ами така е - който играй - пичелиВаньо написа:...

Аз не работя с 2 куки. Пробвал сам но не ми хареса много се хващам.dobria1 написа:колега направи така: махни 2-та кука и направи така че куката да е накрая на червея а не в началото и ще имаш много по големи успехи(аз поне така правя когато рибата е капризна)maximoff написа:но и рибата не ядеше а, работеше с пинсетите чопли те и не взема (имам 8/9 риби засечени ще каже, съм за кая така засечени кълве те в краката и не взема).
Вярно е че заминават много повече червей но нима това е най важното,но пък така можеш да вземеш 2-3 риби без да презареждаш![]()
замислете много как може да се получи гореописаното
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
И тиранти Кире се вадят понякога.....КИРО написа: Науката уж за морето е едно - какво Нептун ще ви пусне е друго.

Хората си дърпат риби,а ние тука разтягаме локуми и тиранти.
Вчера в Ахтопол наши момчета са с по 90 риби.Днес са на Силистар и дърпат доволно.Резултатите ще са ясни довечера.

Вчера в Ахтопол наши момчета са с по 90 риби.Днес са на Силистар и дърпат доволно.Резултатите ще са ясни довечера.
- даката
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
повече от две куки не е нужно.dach написа:Хех, никой не е писал още за постижение от 300 заргана за ден, ама е възможно когато почнат да слагат по 3 куки на бидема. Време за размисъл за колегите от Варна за другия сезон.
риба къща няма-риба време няма
Вчера по 50бр.на Тюленово много делфин
-
- ще става разбирач
pluv4o написа:Днес са на Силистар и дърпат доволно.
Абе не беше много доволно след като се изнесоха преди нас

-
- учете се от него
За вчера 40 риби са доволно
, ма за днес до момента имат по 15-на и все дребно 

Когато ловиш риба, е спорт. Когато разказваш за това, е изкуство.
Има все още риби, но освен зарган друго няма.И всички лодкари,мрежари,делфини и ние от скалите сме се концентрирали върху него. Вчера към четири след обед с няколко мрежи на 200-250 метра навътре заградиха целия бурун.После на мръкване се изредих три лодки да минават между мрежата и брега, светят да търсят заргана, заграждат го и гърмят с пиратки. По цяла нощ моларят пасажите със зарган.Трябва да се търсят хем удобни заргански места, хем да не са мрежарени и сутринта да е спокойна рибата. Или да чакаме да се разваля пак времето, че в лошото море да не влизат с мрежи. 

-
- ще става разбирач
Ако риби по педя ,педя и два пръста са доволно-даstrijok написа:За вчера 40 риби са доволно