Къде се намирам:  
  Риболов
 Риболов

Сладководен раздел
 Сладководен раздел

Специализиран риболов
 Специализиран риболов

Спинингов риболов
 Спинингов риболов

naRiba.com

Форум
 Риболов
 Риболов

Сладководен раздел
 Сладководен раздел

Специализиран риболов
 Специализиран риболов

Спинингов риболов
 Спинингов риболов

Salmo DIAMOND DROP SHOT Spin
Модератори: Павел Иванов, sestrata
Salmo DIAMOND DROP SHOT Spin
Здравеите колеги.Запалих се по спининговиа риболов и за сега сам се спрял на тази вадица.  Моля за вашето мнение и савети. Тряабва ми за риболов на пастърва,кефал,костур и бяала риба.   Благодаря предварително.
 Благодаря предварително.

Благодаря предварително.
 Благодаря предварително.- maranzika
- сериозен играч 
Re: Salmo DIAMOND DROP SHOT Spin
И това всичкото искаш да го ловиш с една единствена пръчка?Venkooo написа:за риболов на пастърва,кефал,костур и бяла риба.

- 
				silurus glanis
- вече хвърля и на тежко 
Моето лично мнение е , че с една въдица неможеш
да ловиш тези няколко вида риба .
Наслука.

да ловиш тези няколко вида риба .
Наслука.
Ще я ползвам предимно за бяла.

Препоръчвам ти Фор макс, 2.7 м, не ми вади да в момента за точния модел. Акцията е 10-30 гр.Около 55 лв., има я в повечето магазини, няма смисъл да се набутваш за скъпи модели

Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн

- Rex Hunt_1
- новобранец 
Споделям мнението на колегата Naskobo. Фирмата е Formax, а модела е Striker, дължините са от 2,1-2,4-2,7-3,0m. Няма да съжаляваш! Успех!  

Yours,
Rex Hunt

Rex Hunt
Мерси колеги.Ще я пробвам,наслука на всички 

- Vid
- кандидат преподавател 
За въдицата за която питаш нямам впечатления, но ако искаш да ловиш бяла риба на джиг, мисля, че предложената от колегите по-горе не е удачен вариант. За дроб шот и работа със силиконови примамки ти е нужна много чувствителна въдица т.е. бърза пръчка с плътен връх-жило. Акцията трябва да е около 5-40.
Ако пък си търсиш нещо "универсално и всесезонно" и този Formax може да ти свърши работа.

Ако пък си търсиш нещо "универсално и всесезонно" и този Formax може да ти свърши работа.
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека

Сенека
- 
				nabeden ribar
- вече хвърля и на тежко 
Пич, сигурен ли си че знаеш какво пишеш?Vid написа:За дроб шот и работа със силиконови примамки ти е нужна много чувствителна въдица т.е. бърза пръчка с плътен връх-жило. Акцията трябва да е около 5-40.
- Vid
- кандидат преподавател 
Абсолютно.. Ако ще практикуваш лек дроб шот с олово на края на линията 5-10 гр. ти е нужна точно пръчка с жило - ако не усетиш кълването на дребните бодливци, поне ще го видиш на върха на пръчката. В допълнение, стандартните джиг глави за риболов от брега в БГ водоемите са 5-20 гр., в зависимост от силикона и дълбочината на която ловим. Аз лично използвам приблизително - до 2-3 м. дълбочина - 6 гр., до 5-8 м. - 10 гр., над това 15-20 гр. глави.nabeden ribar написа:Пич, сигурен ли си че знаеш какво пишеш?Vid написа:За дроб шот и работа със силиконови примамки ти е нужна много чувствителна въдица т.е. бърза пръчка с плътен връх-жило. Акцията трябва да е около 5-40.
Сенека

Сенека
- 
				nabeden ribar
- вече хвърля и на тежко 
Друго имах впредвид- акция 5-40 определеля строго параболичен строй, такова животно може да има при мачовите пръчки и то при най-качествените. Т.е. няма бърза пръчка с акция 5-40! Това е парадокс.

- 
				Petur60
- вече хвърля и на тежко 
Колеги, няма единен и общовалиден измерител за "строй" и затова всеки происводител сам градира продукцията си.
Ние можем само и единствено да се доверим на градирането на доказали се производители, което пък е правопропорционално на цената на продукцията им - колкото са по-утвърдени, толкова градирането е по-точно и толкова цената на продукцията им е по-висока.
А понеже в случая се говори за различни от доказали се производители, по-меродавно ще е личното усещане, а не написаното. (то не че иначе не е меродавно де - все пак хората имат различни предпочитания и изисквания, но не пиша за това ).
Друга е темата с какъв връх е въдицата.
За мен всякакви други приложения на плътен връх, освен при ул спининг въдици, са неуместни.
А и ако целта е "да се виждат" кълванетата, а не да се усещат, без лоши чувства, но... монтирайте си един кивок на някоя непретенциозна въдица и приятно гледане.
По темата:

Ние можем само и единствено да се доверим на градирането на доказали се производители, което пък е правопропорционално на цената на продукцията им - колкото са по-утвърдени, толкова градирането е по-точно и толкова цената на продукцията им е по-висока.
А понеже в случая се говори за различни от доказали се производители, по-меродавно ще е личното усещане, а не написаното. (то не че иначе не е меродавно де - все пак хората имат различни предпочитания и изисквания, но не пиша за това ).
Друга е темата с какъв връх е въдицата.
За мен всякакви други приложения на плътен връх, освен при ул спининг въдици, са неуместни.
А и ако целта е "да се виждат" кълванетата, а не да се усещат, без лоши чувства, но... монтирайте си един кивок на някоя непретенциозна въдица и приятно гледане.

По темата:
Колега, ако намериш такава, вземи една и за мен....за риболов на пастърва,кефал,костур и бяла риба.
- Vid
- кандидат преподавател 
Никакъв парадокс не е. Аз съм точно на обратното мнение, защото бързите пръчки притежават твърда и здрава бланка и по гъвкав връх, което позволява замятане на примамки в по-широк диапазон, като при по-леките изхвърлянето става само с върха, а с по-тежките се натоварва и останалата бланка, докато параболика играе само с една част - цялата бланка и това стеснява акцията му.nabeden ribar написа:Друго имах впредвид- акция 5-40 определеля строго параболичен строй, такова животно може да има при мачовите пръчки и то при най-качествените. Т.е. няма бърза пръчка с акция 5-40! Това е парадокс.
Слагам две снимки на една въдица за DROP SHOT Spin, виж акцията (според мен е 3-30, не съм я натоварвал на максимум, но 15гр. глави летят на 70м., добре работи и с 5гр.) и прецени строя на пръчката.

Личното ми мнение: много здрава, чувствителен връх отчитащ и най-дребното кълване, но и липсва нужната чувствителност "в ръката".
Сенека

Сенека
Salmo supreme Jigger medium 2.70 . Това е отличен избор, от скоро я имам и съм много доволен. Цената е около 50 лв.