Зарган 2011

Модератори: emo vasilev, alekst

Заключено
Аватар
bat stani68
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Re: Зарган 2011

Мнение от bat stani68 »

Абе драги колеги,какво ще правим -вече е 2 декември,ще се занимаваме ли все още с оредели човкообразни или ще почваме прасетата-вече имам покана за свинска смърт тази неделя?? :axe:
по-добре да плачеш пред психолог,отколкото да се смееш пред психиатър!
Аватар
rumci
учете се от него
учете се от него

Мнение от rumci »

Аз приключих! На мястото на зарганите, закачих луканките да съхнат!!! :wink:
kalin_76
новобранец
новобранец

Мнение от kalin_76 »

bat stani68 написа:Абе драги колеги,какво ще правим -вече е 2 декември,ще се занимаваме ли все още с оредели човкообразни или ще почваме прасетата-вече имам покана за свинска смърт тази неделя?? :axe:
Хаха Станиславе я земете да колнете прасето. Човките вече си заминават а и тез дето ги боричкат долу на Силистар и Резово са по педя май, поне туй разправят очевидците. За другата седмица организирам екскурзия долу на първия плаж след границата, така че си стягайте международните паспорти. И като колнете прасето да се обадите с Къдравия да пийнем по некоя бира че сега докато дойде новия сезон ще е тегава история- има няма 8 месеца.
Аватар
bat stani68
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от bat stani68 »

За другата седмица организирам екскурзия долу на първия плаж след границата, така че си стягайте междунаородните паспорти. И като колнете прасето да се обадите с Къдравия да пийнем по некоя бира че сега докато дойде новия сезон ще е тегава история- има няма 8 месеца.[/quote]

Калинко бате няма проблем за почерпката но сафарито ти зад граница е кауза пер дута ,давай вече да си пием винцето и да си хапваме рибка замразена и маринована в последните 2 месеца.ПЪК И МЕЖДУНАРОДЕН НЯМАМ!!НЕ МИ И ТРЕБЕ!!Обадете се ще се видим тук .
Аватар
недялко радков
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от недялко радков »

Абе Бургазлии кво ревете,че сезона свършил,как така ще замразявате такъмите,той сезона на хищниците сега почва на Мандрата!Де да имахме и тука нещо такова,ама не би...
Ако за 2 седмици спрете алкохола и сте на диета ще разберете,че сте загубили 14 дни!
srr.рибар
новобранец
новобранец

Мнение от srr.рибар »

вчера отново доволно на Тюленово :rolleyes:
Аватар
julia_sb
новобранец
новобранец

Мнение от julia_sb »

И ние ловихме по южното Черноморие. Изключително красиви места посетихме и разбира се много удобни за риболов.
Риба имаше много. В сряда аз имам 18 риби, всичките едри. Хванах поне два пати по толкова дребни (под 30см), които се върнаха обратно в морето. В четвъртък за един час по обяд 8 риби от същия размер като по горните.
На фона обаче на цялата красота, станахме свидетели на изключително грозни сцени. Масово всички, без значение дали са варненци, бургазлии или местни, взимаха с голяма охота дребните рибки. Сега вече разбирам какви са тези бройки риби, които се подмятат из форумите. Имам чувството, че това което видях беше състезание на бройкаджии, а не риболов за удоволствие и отдих.
И по снимките, които публикуват "колегите" се вижда за каква тайфа "рибари" става въпрос, на които останалите само казват браво, а би трябвало да ни е гнус от такива отново балканско-ориенталски прояви.
Продължавайте така и след години на децата и внуците си ще показвате рибите само на тези снимки, защото други риби няма да са останали в морето.
vankata88
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от vankata88 »

Колеги кажете ми къде по точно ходите на тюленово за риба,че смятам утре да си направя излет, а не съм ходил друг път там. Ще ви бъда благодарен :drinkers:
Аватар
hgtod
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от hgtod »

julia_sb написа:...
Продължавайте така и след години на децата и внуците си ще показвате рибите само на тези снимки, защото други риби няма да са останали в морето...
:smt023 :smt038 :smt023
kalin_76
новобранец
новобранец

Мнение от kalin_76 »

Калинко бате няма проблем за почерпката но сафарито ти зад граница е кауза пер дута ,давай вече да си пием винцето и да си хапваме рибка замразена и маринована в последните 2 месеца.ПЪК И МЕЖДУНАРОДЕН НЯМАМ!!НЕ МИ И ТРЕБЕ!!Обадете се ще се видим тук .[/quote]
Ама тва за международните паспорти си беше чиста шега. Оня ден разправях на един колега че се каним да слизаме надолу и той каза да си вземем и международните щото рибата се преместила от Селистар и Резово в турско. За бирата ще го уредим в най-скоро време. Жоро има телефона на Къдравия така ще ви се обадим в най-скоро време да направим една предколедна сбирка поне така мисля а и ще се радвам да не губим връзка до новия сезон. Колкото до размера на рибата колегата има донякъде право - не искам да се изказвам чак толкова крайно като него но принципно на всички ни е ясно, че маломерните заргани не стават за ядене. Като размисли човек ако всичката тази риба се върне в морето и догодина като порасне си пусне хайвера като цяло ще е по-добре, но проблема в крайна сметка не са бомбардаджиите а по скоро мрежарите те унищожават популациите много повече от нас, които спорим за 30, 50 или 100 бройки. Представете си касите със зарган и спираме да говорим. И въпреки всичко маломерната риба е добре да се пази. В това отношение евала на Живака той не прави компромиси.
dach
новобранец
новобранец

Мнение от dach »

julia_sb написа:И ние ловихме по южното Черноморие. Изключително красиви места посетихме и разбира се много удобни за риболов.
Риба имаше много. В сряда аз имам 18 риби, всичките едри. Хванах поне два пати по толкова дребни (под 30см), които се върнаха обратно в морето. В четвъртък за един час по обяд 8 риби от същия размер като по горните.
На фона обаче на цялата красота, станахме свидетели на изключително грозни сцени. Масово всички, без значение дали са варненци, бургазлии или местни, взимаха с голяма охота дребните рибки. Сега вече разбирам какви са тези бройки риби, които се подмятат из форумите. Имам чувството, че това което видях беше състезание на бройкаджии, а не риболов за удоволствие и отдих.
И по снимките, които публикуват "колегите" се вижда за каква тайфа "рибари" става въпрос, на които останалите само казват браво, а би трябвало да ни е гнус от такива отново балканско-ориенталски прояви.
Продължавайте така и след години на децата и внуците си ще показвате рибите само на тези снимки, защото други риби няма да са останали в морето.
Колега нещо не мога да се съглася с теб. Най-малкия проблем на морето сме ние дето мятаме от брега и хващаме по 50 -60 заргана без значение от размера. Къде са държавните органи да започнат да санкционират онези бандите дето имат стотици км мрежи в морето. По магазините масово продават писалки и калканчета по кило , а ние сме били с балканско-ориенталски прояви. Аз по реки и езера връщам винаги маломерната риба, но заргана си го взимам всичкия , малкия ми е по вкусен , а и чируз си правя от него . Съвестта ми е чиста като момина сълза .
Аватар
bat stani68
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от bat stani68 »

Абсолютно съгласен с Dach и Калин 76-най - малкия проблем сме ние спинингистите- колегата от варна да насочи атаките към мрежарите и може да съжалява че се е родил далече от нашите красиви заргански места :rolleyes:
Аватар
julia_sb
новобранец
новобранец

Мнение от julia_sb »

Колега нещо не мога да се съглася с теб. Най-малкия проблем на морето сме ние дето мятаме от брега и хващаме по 50 -60 заргана без значение от размера. Къде са държавните органи да започнат да санкционират онези бандите дето имат стотици км мрежи в морето. По магазините масово продават писалки и калканчета по кило , а ние сме били с балканско-ориенталски прояви. Аз по реки и езера връщам винаги маломерната риба, но заргана си го взимам всичкия , малкия ми е по вкусен , а и чируз си правя от него . Съвестта ми е чиста като момина сълза .[/quote]

Здравей колега.
За бандите които имат стотици километри мрежи държавата трябва да вземе мерки. Но това което ние можем да направим е да пускаме обратно малките риби. През почивните дни предполагам че поне 1000 души ще ловят всеки ден по Черноморието. Ако всеки един пусне по 5 риби обратно това са цял пасаж риба, която догодина ще си е хвърлила хайвера и ще се завърне наедряла.
За разлика от сладководната риба, морската или поне заргана няма как да се развъжда по изкуствен начин.
Като ти е по-вкусен малкия си го купувай по-добре от магазина и така съвестта ти ще е по-чиста. Поне няма да си го взел ти.
Както и да е в спорове няма да влизам. Наздраве и да ти е сладък чироза!
Аватар
julia_sb
новобранец
новобранец

Мнение от julia_sb »

............ и може да съжалява че се е родил далече от нашите красиви заргански места :rolleyes:[/quote]

Колега ти за какво говориш не мога да разбера...... Но както и да е нещо имаш пред вид.
burgazliq
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от burgazliq »

днес между ахтопол и синеморец нищо имаше и 3ма колеги и те нищо,после се преместихме на резово...едни колеги в далечината викаха наздраве като няма риба:)м/у 14-16 чеса 12 броя,явно утре ще закрием сезона :roll: а времето беше идеално
Заключено

Обратно към “Информация за активноста на рибата по морето.”