Как се унищожава костура в Копринка

Внимание - Бракониери !

Модератор: bobopeli

Публикувай отговор
Аватар
MITKO70
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Как се унищожава костура в Копринка

Мнение от MITKO70 »

Бях 10дни на Копринка и останах изумен от един метод за риболoв на местните.Според мен бракониерско-месарски.Всеки втори вади рачило и лови по един плик 3-4см.костурчета!?Като попитах от началото ми обясниха ,че били страшно мезе,чипс,и даже ги слагали във фризера за зимата.....!?!Действително има голяма популация ,но след години няма да я има.И сега се лови по-рядко голям костур,в сравнение с миналата година.Иначе малките шаранчета който пуснаха пролета се пазят от местните рибари,но има някой които се опитват да ги прибират,обаче се обръщат живарници а има и бой понякога.
Аватар
dedeff
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от dedeff »

От мои лични наблюдения,това е практика от години,лови се по-една кофа дребен костур а това е нечовешко,неетично.Никой за нищо не реагира освен преди година кога опънахме един здрав бой на двама циганина на р.Тунджа заради това,а после проблеми с полиция за това че циганина ебва мамата на пеизажа а ние се опитваме да опазим и малкото което е останало.
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

предлагам да се казва сахаринка,то си е една пустиня,а такава риба имаше,и докога ще казваме ИМАШЕ.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Аватар
Тедо
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Тедо »

не е точно така - костура прави свръх популация и му остава само да се самоизяжда /не остава друга храна в язовира/...
ако не се лови едрия костур с мрежи няма страшно...
Аватар
MITKO70
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от MITKO70 »

За10дни никакво присъствие от ИАРА само една вечер след 24ч. мина някаква лодка покраи бреговете,та някой хора се скъсаха да прибират въдици.Моите този път бяха извадени ,защото оставаха далече от караваната.Иначе има все още риба/въпреки мрежаренето/там където бях на шапката ,около острова,Голяма Гюрля и в дунавския откъм гората.Но рибата се държи в средата 8-10м. придъно15-17м.и според местните ще тръгне като спре да пада водата и малко захлади.Сега се лови костур по педя и малките с рачила,няма средна популация това е лошо.
Аватар
CERRUTI
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от CERRUTI »

Абе колеги то че е браконерствоси е ..ама костура тая година навсякаде има свръх популация...онзи ден бях тука на един гйол кадето преди си излизаха и прилични каракуди и червеноперки а сега на 10риби една каракуда,една слънчевка,8 костура....и сврух популация не е хубаво,слънчака яде хайвера,костура малките рибета и после риба...?!?!?!?!?
Публикувай отговор

Обратно към “Бракониери !”