Къде се намирам:
Внимание
Бракониери !
naRiba.com

Форум

Как се унищожава костура в Копринка
Модератор: bobopeli
- MITKO70
- кандидат преподавател
Как се унищожава костура в Копринка
Бях 10дни на Копринка и останах изумен от един метод за риболoв на местните.Според мен бракониерско-месарски.Всеки втори вади рачило и лови по един плик 3-4см.костурчета!?Като попитах от началото ми обясниха ,че били страшно мезе,чипс,и даже ги слагали във фризера за зимата.....!?!Действително има голяма популация ,но след години няма да я има.И сега се лови по-рядко голям костур,в сравнение с миналата година.Иначе малките шаранчета който пуснаха пролета се пазят от местните рибари,но има някой които се опитват да ги прибират,обаче се обръщат живарници а има и бой понякога.
- dedeff
- разбира нещата
От мои лични наблюдения,това е практика от години,лови се по-една кофа дребен костур а това е нечовешко,неетично.Никой за нищо не реагира освен преди година кога опънахме един здрав бой на двама циганина на р.Тунджа заради това,а после проблеми с полиция за това че циганина ебва мамата на пеизажа а ние се опитваме да опазим и малкото което е останало.
- MITKO70
- кандидат преподавател
За10дни никакво присъствие от ИАРА само една вечер след 24ч. мина някаква лодка покраи бреговете,та някой хора се скъсаха да прибират въдици.Моите този път бяха извадени ,защото оставаха далече от караваната.Иначе има все още риба/въпреки мрежаренето/там където бях на шапката ,около острова,Голяма Гюрля и в дунавския откъм гората.Но рибата се държи в средата 8-10м. придъно15-17м.и според местните ще тръгне като спре да пада водата и малко захлади.Сега се лови костур по педя и малките с рачила,няма средна популация това е лошо.
- CERRUTI
- сериозен играч
Абе колеги то че е браконерствоси е ..ама костура тая година навсякаде има свръх популация...онзи ден бях тука на един гйол кадето преди си излизаха и прилични каракуди и червеноперки а сега на 10риби една каракуда,една слънчевка,8 костура....и сврух популация не е хубаво,слънчака яде хайвера,костура малките рибета и после риба...?!?!?!?!?