Къде се намирам:
Внимание
Бракониери !
naRiba.com

Форум

Герими
Модератор: bobopeli
-
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Герими
Геримат нали се смята за бракониерски риболов? И ако е така имам инфо че понеделник моце да опанат два герима на язовир Бели Лом. И риболовните ако си варшат работата за която им се плаща да отидат да проверят!
-
- кандидат преподавател
По северна България така му викат на комбайна,абсолютно бракониерски способ за риболов,на яз.Стамболийски това е основния поминак на местните,пресен случай-ние си влачиме воблери и опаа закачихме герим,а от брега ни викат-кво напрайх ти бря ний мислехме че фанаути смадока а вий ни закачихти герима.
коментара оставам на вас

Да добавя към коментара на Поборников- ако местните разчитаха само на герима на Стамболията щеха да умрат от глад. Минималните размери на мрежите там са от 100м "усмичкъ" щото "шистичкътя" им е малка, и секи си цапа щото контрол никакъв. А освен мрежите и влизат с харпуни под преливника ... ето там долу у ляво:

1 сом=10 бири в бакалия "при баджанаците"

1 сом=10 бири в бакалия "при баджанаците"

За да не останем повече рибари отколкото риби в България: Kiss 'n Release!
http://www.youtube.com/watch?v=66sGSTZD ... _1UPUjx2SI
- AL KAPONE
- кандидат преподавател
Поборников написа:По северна България така му викат на комбайна,абсолютно бракониерски способ за риболов,на яз.Стамболийски това е основния поминак на местните,пресен случай-ние си влачиме воблери и опаа закачихме герим,а от брега ни викат-кво напрайх ти бря ний мислехме че фанаути смадока а вий ни закачихти герима.коментара оставам на вас
![]()
![]()

Когато се издигаш, приятелите ти разбират кой си.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
- barutchiata ©
- Администратор
Аз знам,че герим казват на въже с навързани много куки на него и се закача различна стръв.Комбайн е навързани 5-6 куки на основното влакно с клюб или ластик с помоща на който се пртискат две плочки кюспе , между които се слагат куките забодени в качамак или хляб.А мрежата с обрачите и единия вхот го наричат винтер. Поне аз така ги знам и всичките са много бракониерски.
НАСЛУКА!!!!!!
- Тедо
- сериозен играч
- Обратна връзка:
това пък е КАПАН - преди 20-ина години беше основен такъм за шаран... после го поизмести пружината /или хранилка/HANI написа:.Комбайн е навързани 5-6 куки на основното влакно с клюб или ластик с помоща на който се пртискат две плочки кюспе , между които се слагат куките забодени в качамак или хляб..
- Bai Xristo
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Геримът е въже или дебела корда дълга околостотина метра, на която са навързани много куки и се вкарват със лодка, амрежата с обръчите е винтер, който и до днес се използва най-вече в Дунав край островите,но те са неспасяеми защото не севиждат.Трябва да се дебнат отзасада и тогава

БЪДИ ДОБЪР ДО СМЪРТ
- Димо Генчев
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
С риск да се повтарям пак ще кажа какво мисля.
Всички тези методи и приспособления са измислени и усъвършенствани от векове, защото се е разчитало да се прехранват с И с риба...Даже в по-стари книги, филми и т.н. по никакъв начин не става въпрос за нещо незаконно - приема се съвсем нормално, важното е да се наЕдеш! Дядо ми например(лека му пръст), с гордост ми е обяснявал колко рибки е хващал с кош някакъв...Пък той много стриктно спазваше законите - питам се дали въобще е знаел какво нарушава? То верно, че и законите тогава бяха едно добро пожелание.
Хрумна ми нещо интересно - да предположим, че средностатистическият жител Х на село У реши да се запознае със съответните закони(то и това е химера, ама нейсе)...Е, какво очаквате да направи - да си купи държавен вестникм - смешно. Да рови в интернет - пак смешно, те дори телефоните на село са аналогови
Какво остава - да дръпне две мастички в хоремага и по ладовинка да ходи да Фърли мрежите в реката...
Та, според мен в тоя ред на мисли, причините за бракониерството са следните:
Непознаване и/или неподозиране харакера на престъплението;
Чувството за собственост върху водоемите от страна на местното население и бабаитлък;
Глад...
И най-важното - безнаказаността;
Освен по точка 1 по останалите че требе да се изчека смяната на 1-2 поколения, та белким се промени нещо...
[/quote]
Всички тези методи и приспособления са измислени и усъвършенствани от векове, защото се е разчитало да се прехранват с И с риба...Даже в по-стари книги, филми и т.н. по никакъв начин не става въпрос за нещо незаконно - приема се съвсем нормално, важното е да се наЕдеш! Дядо ми например(лека му пръст), с гордост ми е обяснявал колко рибки е хващал с кош някакъв...Пък той много стриктно спазваше законите - питам се дали въобще е знаел какво нарушава? То верно, че и законите тогава бяха едно добро пожелание.
Хрумна ми нещо интересно - да предположим, че средностатистическият жител Х на село У реши да се запознае със съответните закони(то и това е химера, ама нейсе)...Е, какво очаквате да направи - да си купи държавен вестникм - смешно. Да рови в интернет - пак смешно, те дори телефоните на село са аналогови

Та, според мен в тоя ред на мисли, причините за бракониерството са следните:
Непознаване и/или неподозиране харакера на престъплението;
Чувството за собственост върху водоемите от страна на местното население и бабаитлък;
Глад...
И най-важното - безнаказаността;
Освен по точка 1 по останалите че требе да се изчека смяната на 1-2 поколения, та белким се промени нещо...
[/quote]
Не слушай какво ти казват повечето хора, защото точно повечето хора са обикновено по-глупави...
- ribarq
- сериозен играч
----------------//---------------ANGEL 123 написа:Поборников написа:По северна България така му викат на комбайна,абсолютно бракониерски способ за риболов,на яз.Стамболийски това е основния поминак на местните,пресен случай-ние си влачиме воблери и опаа закачихме герим,а от брега ни викат-кво напрайх ти бря ний мислехме че фанаути смадока а вий ни закачихти герима.коментара оставам на вас
![]()
![]()
Извинявам се предварителна за поправката на Поборников на Комбайна е друго! Това е млежа която прилича на живарник само, че е впъти по голамо, има дупка по средата и вътре се пълни с кюспета и други вкусотии за рибите, когато рибата влезе да се нахрани не може да излезе защото влиза през чорап, ръкав или там нещоси
Голямо е точно колкото това дето жъне комбайната отпред и прилича на него
Вадил съм такъв на струма от един подмул и щах да ям зрав бой от месните селяндури
ма се разминах само с изгонване
не че ако бяха закъсняли нямаше да го нарежа ..........
Това с многото куки не се ли вика САРА ?
Ачка това дето казваш за тая мрежа пък се вика ДАУЛ ! така го знам ! рибите влизат и после немогат да излизат !
П.С. погледнете тук

- AL KAPONE
- кандидат преподавател

Когато се издигаш, приятелите ти разбират кой си.