Герими

Внимание - Бракониери !

Модератор: bobopeli

Marto-picha
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Герими

Мнение от Marto-picha »

Геримат нали се смята за бракониерски риболов? И ако е така имам инфо че понеделник моце да опанат два герима на язовир Бели Лом. И риболовните ако си варшат работата за която им се плаща да отидат да проверят!
Аватар
баничката
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от баничката »

Я поясни какво е па това Геримат- сефте го чувам. :P
Краси_поборника
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Краси_поборника »

По северна България така му викат на комбайна,абсолютно бракониерски способ за риболов,на яз.Стамболийски това е основния поминак на местните,пресен случай-ние си влачиме воблери и опаа закачихме герим,а от брега ни викат-кво напрайх ти бря ний мислехме че фанаути смадока а вий ни закачихти герима. :roll: коментара оставам на вас :!: :!: :?:
Katana
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Katana »

Герим е дълго влакно или въже на което се закачат много куки с най-различна стръв и се опъва навътре.
Аватар
Smokey
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Smokey »

Да добавя към коментара на Поборников- ако местните разчитаха само на герима на Стамболията щеха да умрат от глад. Минималните размери на мрежите там са от 100м "усмичкъ" щото "шистичкътя" им е малка, и секи си цапа щото контрол никакъв. А освен мрежите и влизат с харпуни под преливника ... ето там долу у ляво:

Изображение

1 сом=10 бири в бакалия "при баджанаците" :)
Изображение
За да не останем повече рибари отколкото риби в България: Kiss 'n Release!
http://www.youtube.com/watch?v=66sGSTZD ... _1UPUjx2SI
Аватар
AL KAPONE
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от AL KAPONE »

Поборников написа:По северна България така му викат на комбайна,абсолютно бракониерски способ за риболов,на яз.Стамболийски това е основния поминак на местните,пресен случай-ние си влачиме воблери и опаа закачихме герим,а от брега ни викат-кво напрайх ти бря ний мислехме че фанаути смадока а вий ни закачихти герима. :roll: коментара оставам на вас :!: :!: :?:
:roll: Извинявам се предварителна за поправката на Поборников на Комбайна е друго! Това е млежа която прилича на живарник само, че е впъти по голамо, има дупка по средата и вътре се пълни с кюспета и други вкусотии за рибите, когато рибата влезе да се нахрани не може да излезе защото влиза през чорап, ръкав или там нещоси :roll: Голямо е точно колкото това дето жъне комбайната отпред и прилича на него :idea: Вадил съм такъв на струма от един подмул и щах да ям зрав бой от месните селяндури 8) ма се разминах само с изгонване :oops: не че ако бяха закъсняли нямаше да го нарежа .......... :lol:
Когато се издигаш, приятелите ти разбират кой си.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
Аватар
Тедо
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Тедо »

при вас може и да е така, в София комбайнът си е с куки... най-често се ползва за бяла риба и шаран... по-хеви вариантите /с въже/ са за сом...
Аватар
barutchiata ©
Администратор
Администратор

Мнение от barutchiata © »

То по цяла българия комбайна си е с куки :lol: ,а това другото аз го знам като сляп кош или винтер
Аватар
AL KAPONE
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от AL KAPONE »

:lol: може и така да е...... учим се постоянно :idea:
HANI
новобранец
новобранец

Мнение от HANI »

Аз знам,че герим казват на въже с навързани много куки на него и се закача различна стръв.Комбайн е навързани 5-6 куки на основното влакно с клюб или ластик с помоща на който се пртискат две плочки кюспе , между които се слагат куките забодени в качамак или хляб.А мрежата с обрачите и единия вхот го наричат винтер. Поне аз така ги знам и всичките са много бракониерски.
НАСЛУКА!!!!!!
Аватар
Тедо
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Тедо »

HANI написа:.Комбайн е навързани 5-6 куки на основното влакно с клюб или ластик с помоща на който се пртискат две плочки кюспе , между които се слагат куките забодени в качамак или хляб..
това пък е КАПАН - преди 20-ина години беше основен такъм за шаран... после го поизмести пружината /или хранилка/
Аватар
Bai Xristo
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от Bai Xristo »

Геримът е въже или дебела корда дълга околостотина метра, на която са навързани много куки и се вкарват със лодка, амрежата с обръчите е винтер, който и до днес се използва най-вече в Дунав край островите,но те са неспасяеми защото не севиждат.Трябва да се дебнат отзасада и тогава :smt021 :smt021 :smt070
БЪДИ ДОБЪР ДО СМЪРТ
Аватар
Димо Генчев
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от Димо Генчев »

С риск да се повтарям пак ще кажа какво мисля.

Всички тези методи и приспособления са измислени и усъвършенствани от векове, защото се е разчитало да се прехранват с И с риба...Даже в по-стари книги, филми и т.н. по никакъв начин не става въпрос за нещо незаконно - приема се съвсем нормално, важното е да се наЕдеш! Дядо ми например(лека му пръст), с гордост ми е обяснявал колко рибки е хващал с кош някакъв...Пък той много стриктно спазваше законите - питам се дали въобще е знаел какво нарушава? То верно, че и законите тогава бяха едно добро пожелание.

Хрумна ми нещо интересно - да предположим, че средностатистическият жител Х на село У реши да се запознае със съответните закони(то и това е химера, ама нейсе)...Е, какво очаквате да направи - да си купи държавен вестникм - смешно. Да рови в интернет - пак смешно, те дори телефоните на село са аналогови :idea: Какво остава - да дръпне две мастички в хоремага и по ладовинка да ходи да Фърли мрежите в реката...

Та, според мен в тоя ред на мисли, причините за бракониерството са следните:

Непознаване и/или неподозиране харакера на престъплението;

Чувството за собственост върху водоемите от страна на местното население и бабаитлък;

Глад...

И най-важното - безнаказаността;

Освен по точка 1 по останалите че требе да се изчека смяната на 1-2 поколения, та белким се промени нещо...

[/quote]
Не слушай какво ти казват повечето хора, защото точно повечето хора са обикновено по-глупави...
Аватар
ribarq
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от ribarq »

ANGEL 123 написа:
Поборников написа:По северна България така му викат на комбайна,абсолютно бракониерски способ за риболов,на яз.Стамболийски това е основния поминак на местните,пресен случай-ние си влачиме воблери и опаа закачихме герим,а от брега ни викат-кво напрайх ти бря ний мислехме че фанаути смадока а вий ни закачихти герима. :roll: коментара оставам на вас :!: :!: :?:
:roll: Извинявам се предварителна за поправката на Поборников на Комбайна е друго! Това е млежа която прилича на живарник само, че е впъти по голамо, има дупка по средата и вътре се пълни с кюспета и други вкусотии за рибите, когато рибата влезе да се нахрани не може да излезе защото влиза през чорап, ръкав или там нещоси :roll: Голямо е точно колкото това дето жъне комбайната отпред и прилича на него :idea: Вадил съм такъв на струма от един подмул и щах да ям зрав бой от месните селяндури 8) ма се разминах само с изгонване :oops: не че ако бяха закъсняли нямаше да го нарежа .......... :lol:
----------------//---------------

Това с многото куки не се ли вика САРА ?

Ачка това дето казваш за тая мрежа пък се вика ДАУЛ ! така го знам ! рибите влизат и после немогат да излизат !

П.С. погледнете тук :arrow: http://forum.nariba.com/viewtopic3469.html
Аватар
AL KAPONE
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от AL KAPONE »

:lol: :lol: :lol: Сара му викаме в южна България ......гледай сега таз тема зе да ми става интересна!!! Разни хора, разни термини, разни методи ...... :roll: :roll: :roll: Ще видиш още имена ще излязат :roll: Даже съм сигурен, че с капацитета на 5килограмовия като се включи, ще илезе цяла енциклопедия :roll: :roll: :roll:
Публикувай отговор

Обратно към “Бракониери !”