Препоръчайте макара за ul спининг

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Re: Препоръчайте макара за ul спининг

Мнение от Vid »

Преди два месеца си заприходих едно такова, но успях да го повъртя малко преди да закрия сезона на лекия спининг. Останах с много добри впечатления от макаричката...
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
ToxicWater
новобранец
новобранец

Мнение от ToxicWater »

А за тази какво ви е мението? Бюджетно решение?
http://www.bent-fishing.com/ULSTER-product-889
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Тази изобщо не е за спининг :!:
suntsu
новобранец
новобранец

Мнение от suntsu »

А по какво се познава, че не става? Заради задния аванс ли? Аз днес имах няколко изпуснати риби заради предния аванс. Досега съм ловил само с Кардинали на Абу със заден аванс и монофил. Днес сложих плетено и в комбинация с предния аванс на Ryobi Ecusima нещо не ми се получаваше. Накрая го отпуснах толкова, че и оклей щеше да го задвижи. Задния според мен е много по-удобен за работа.

А някакво мнение за Оrra на Абу? Струва горе долу колкото Zauber, ама аз съм си фен...
Последно промяна от suntsu на Вто Дек 13, 2011 9:28 pm, променено общо 1 път.
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

suntsu написа:... Накрая го отпуснах толкова, че и оклей щеше да го задвижи. Задния според мен е много по-удобен за работа.

Това е така защото си свикнал да работиш само със заден аванс . Преимуществата на предният пред задният аванс , особено когато иде реч за спининг , особено когато иде реч за клас нискобюджетни макари , са неоспорими .
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
suntsu
новобранец
новобранец

Мнение от suntsu »

Явно има предимства, но аз още не мога да ги видя. Може да обясниш малко?

Cardinal-ите наистина са нискобюджетни, но аванса им работи перфекно. Имал съм Shakespeare и Shimano за 2 пъти повече пари от Абу-тата и са на боклука отдавна.
(Става дума за макари на 7-8 години, но още са без никакви забележки. Наистина, почти не са използвани за спининг)
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Ами коментирано е не веднъж във форума ама айде . Та тъй . При предният аванс имаме по-големи авансови шайби които предлагат по-голяма площ на сцепление и от там натам по-сигурен аванс . Много по-прост и съответно много по-надежден авансов механизъм . При макари от един и същи клас , един и същи размер , на една и съща марка , шпулата на макарата с преден аванс е по-широка от тази със заден такъв , което пък от своя страна предлага по-читав кастинг и по-малко проблеми с влакното когато макарата се ползва нон стоп . Не случайно най-високият клас макари са именно спининговите и съответно в най-скъпият такъв на най-високият , макари със заден аванс не се предлагат . В случаят сам си си отговорил :
...Наистина, почти не са използвани за спининг...
Ако търсим по-надеждна макара за постоянна употреба а не да седи на стойка , то избираме такава с по-прост но по-надежден и здрав механизъм . Когато една макара основно си "почива" то задният е много по-удобен , което от своя страна не го прави по-практичен от гледна точка надеждност и тъй .
Шекспир по принцип не предлагат особено висок клас макари докато също така не веднъж е коментирано че по-добре да се вземе по-нереномирана марка макара отколкото Шимано или Дайва в ниският им ценови сегмент .

Павел Иванов
Аватар
franky
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от franky »

А някакво мнение за Оrra на Абу? Струва горе долу колкото Zauber, ама аз съм си фен...
И аз съм се заглеждал по Orra, но според мен Абу-тата на тази цена са по-подходящи от Риоби само , ако се търси по-лайт решение.
Имам Soron STX 10, лекичък е, доволен съм от него, но бих избрал Заубер или Ексия, ако теглото не е от толкова голямо значение. Но все пак и то е важно, така че - според случая...
Щастието се гради от малки радости, а не от хазартни попадения.
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Тъй де , все пак темата е за УЛ макари :wink:

Павел Иванов
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”