Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Препоръчайте макара за ul спининг
Модератори: Павел Иванов, sestrata
- Vid
- кандидат преподавател
Re: Препоръчайте макара за ul спининг
Преди два месеца си заприходих едно такова, но успях да го повъртя малко преди да закрия сезона на лекия спининг. Останах с много добри впечатления от макаричката...
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
-
- новобранец
А за тази какво ви е мението? Бюджетно решение?
http://www.bent-fishing.com/ULSTER-product-889
http://www.bent-fishing.com/ULSTER-product-889
-
- кандидат преподавател
Тази изобщо не е за спининг 

А по какво се познава, че не става? Заради задния аванс ли? Аз днес имах няколко изпуснати риби заради предния аванс. Досега съм ловил само с Кардинали на Абу със заден аванс и монофил. Днес сложих плетено и в комбинация с предния аванс на Ryobi Ecusima нещо не ми се получаваше. Накрая го отпуснах толкова, че и оклей щеше да го задвижи. Задния според мен е много по-удобен за работа.
А някакво мнение за Оrra на Абу? Струва горе долу колкото Zauber, ама аз съм си фен...
А някакво мнение за Оrra на Абу? Струва горе долу колкото Zauber, ама аз съм си фен...
Последно промяна от suntsu на Вто Дек 13, 2011 9:28 pm, променено общо 1 път.
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
suntsu написа:... Накрая го отпуснах толкова, че и оклей щеше да го задвижи. Задния според мен е много по-удобен за работа.
Това е така защото си свикнал да работиш само със заден аванс . Преимуществата на предният пред задният аванс , особено когато иде реч за спининг , особено когато иде реч за клас нискобюджетни макари , са неоспорими .
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Павел Иванов
Явно има предимства, но аз още не мога да ги видя. Може да обясниш малко?
Cardinal-ите наистина са нискобюджетни, но аванса им работи перфекно. Имал съм Shakespeare и Shimano за 2 пъти повече пари от Абу-тата и са на боклука отдавна.
(Става дума за макари на 7-8 години, но още са без никакви забележки. Наистина, почти не са използвани за спининг)
Cardinal-ите наистина са нискобюджетни, но аванса им работи перфекно. Имал съм Shakespeare и Shimano за 2 пъти повече пари от Абу-тата и са на боклука отдавна.
(Става дума за макари на 7-8 години, но още са без никакви забележки. Наистина, почти не са използвани за спининг)
- Павел Иванов
Ами коментирано е не веднъж във форума ама айде . Та тъй . При предният аванс имаме по-големи авансови шайби които предлагат по-голяма площ на сцепление и от там натам по-сигурен аванс . Много по-прост и съответно много по-надежден авансов механизъм . При макари от един и същи клас , един и същи размер , на една и съща марка , шпулата на макарата с преден аванс е по-широка от тази със заден такъв , което пък от своя страна предлага по-читав кастинг и по-малко проблеми с влакното когато макарата се ползва нон стоп . Не случайно най-високият клас макари са именно спининговите и съответно в най-скъпият такъв на най-високият , макари със заден аванс не се предлагат . В случаят сам си си отговорил :
Шекспир по принцип не предлагат особено висок клас макари докато също така не веднъж е коментирано че по-добре да се вземе по-нереномирана марка макара отколкото Шимано или Дайва в ниският им ценови сегмент .
Ако търсим по-надеждна макара за постоянна употреба а не да седи на стойка , то избираме такава с по-прост но по-надежден и здрав механизъм . Когато една макара основно си "почива" то задният е много по-удобен , което от своя страна не го прави по-практичен от гледна точка надеждност и тъй ....Наистина, почти не са използвани за спининг...
Шекспир по принцип не предлагат особено висок клас макари докато също така не веднъж е коментирано че по-добре да се вземе по-нереномирана марка макара отколкото Шимано или Дайва в ниският им ценови сегмент .
Павел Иванов
Павел Иванов
- franky
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
И аз съм се заглеждал по Orra, но според мен Абу-тата на тази цена са по-подходящи от Риоби само , ако се търси по-лайт решение.А някакво мнение за Оrra на Абу? Струва горе долу колкото Zauber, ама аз съм си фен...
Имам Soron STX 10, лекичък е, доволен съм от него, но бих избрал Заубер или Ексия, ако теглото не е от толкова голямо значение. Но все пак и то е важно, така че - според случая...
Щастието се гради от малки радости, а не от хазартни попадения.
- Павел Иванов
Тъй де , все пак темата е за УЛ макари 

Павел Иванов
Павел Иванов