Къде се намирам:
Риболов за начинаещи
Въпроси и съвети при ловенето на риба
naRiba.com

Форум

Пръчката си е пръчка! :)
Модератор: sapuna
- marvelous799
- научил се да хвърля
Пръчката си е пръчка! :)
"Сопата" да е 270см. Акциите не гледай, а гледай най-вече дръжката и да е по-тънка, защото ако е с дебела ръката ти ще е нефункционална дни наред след истински спининг риболов. Да споделя и още: имам две сопи: Едната е Мичел Привилег- акция 5-70г., а другата Шимано Форс Мастер 20-50. И двете са горе долу един клас. Впечатления: във всичко Шиманото е по-добро.Ако въртиш с дълбокогазещи волери,Мичела придава ужасна вибрация от воблера директно на ръката ти, а при Шиманото това нещо не го усещаш въобще.
-
- кандидат преподавател
Re: Пръчката си е пръчка! :)
Какво в крайна сметка се опитваш да кажеш? 

То ясно, че няма, ама ако си отрежа една шопска топола на 2.70, само да е по-тънка, за да ми е функционална ръката, явно ще е по-добра и от шиманото. Оти е шопска затва че е по- убава, иначе оно сека толола, па нема да трепере ни от воблере, ни от ветеро. Па и за домате че мое да потребе и за ореьи.
- antivik
- кандидат преподавател
suntsu написа:То ясно, че няма, ама ако си отрежа една шопска топола на 2.70, само да е по-тънка, за да ми е функционална ръката, явно ще е по-добра и от шиманото. Оти е шопска затва че е по- убава, иначе оно сека толола, па нема да трепере ни от воблере, ни от ветеро. Па и за домате че мое да потребе и за ореьи.

Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
То тая сопа с амортисъор бреmarvelous799 написа:"Сопата" да е 270см. Акциите не гледай, а гледай най-вече дръжката и да е по-тънка, защото ако е с дебела ръката ти ще е нефункционална дни наред след истински спининг риболов. Да споделя и още: имам две сопи: Едната е Мичел Привилег- акция 5-70г., а другата Шимано Форс Мастер 20-50. И двете са горе долу един клас. Впечатления: във всичко Шиманото е по-добро.Ако въртиш с дълбокогазещи волери,Мичела придава ужасна вибрация от воблера директно на ръката ти, а при Шиманото това нещо не го усещаш въобще.

"Рибата не е длъжна да кълве когато имаме свободно време"
аз пък си мислех че идеята е да се усеща играта на примамкатаmarvelous799 написа:"Сопата" да е 270см. Акциите не гледай, а гледай най-вече дръжката и да е по-тънка, защото ако е с дебела ръката ти ще е нефункционална дни наред след истински спининг риболов. Да споделя и още: имам две сопи: Едната е Мичел Привилег- акция 5-70г., а другата Шимано Форс Мастер 20-50. И двете са горе долу един клас. Впечатления: във всичко Шиманото е по-добро.Ако въртиш с дълбокогазещи волери,Мичела придава ужасна вибрация от воблера директно на ръката ти, а при Шиманото това нещо не го усещаш въобще.

- marvelous799
- научил се да хвърля
Я! 

Последно промяна от marvelous799 на Сря Юни 27, 2012 2:19 am, променено общо 1 път.
- marvelous799
- научил се да хвърля
Абе май съм се объркал тук, защото трябваше да е отговор, а аз тема съм съм лузнал. Видях, че има писано по темата за амортисьори на въдици и за идеята на въдиците как трябвало да усещат играта на примамките. А стига бе? Хвърлете една и съща примамка с две пръчки от различни марки в един и същи клас с еднаква акция и ще разберете за какво говоря.
За сравнението между Мичела и Шиманото исках да кажа, че може Шиманото много по-добре усеща примамките и пръта си трепери като триперясал но това не го усещаш с ръката си. Да добавя, че и замятането му е по добро!
И много риби на всички колеги!