Пръчката си е пръчка! :)

Подфорум за начинаещите риболовци, които тепърва навлизат в необятните пространства на риболова.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
marvelous799
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Пръчката си е пръчка! :)

Мнение от marvelous799 »

"Сопата" да е 270см. Акциите не гледай, а гледай най-вече дръжката и да е по-тънка, защото ако е с дебела ръката ти ще е нефункционална дни наред след истински спининг риболов. Да споделя и още: имам две сопи: Едната е Мичел Привилег- акция 5-70г., а другата Шимано Форс Мастер 20-50. И двете са горе долу един клас. Впечатления: във всичко Шиманото е по-добро.Ако въртиш с дълбокогазещи волери,Мичела придава ужасна вибрация от воблера директно на ръката ти, а при Шиманото това нещо не го усещаш въобще.
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Re: Пръчката си е пръчка! :)

Мнение от INCUBUS »

Какво в крайна сметка се опитваш да кажеш? :wink:
Аватар
shtilio
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от shtilio »

Че от шиманото по-добро няма :shock:
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
suntsu
новобранец
новобранец

Мнение от suntsu »

То ясно, че няма, ама ако си отрежа една шопска топола на 2.70, само да е по-тънка, за да ми е функционална ръката, явно ще е по-добра и от шиманото. Оти е шопска затва че е по- убава, иначе оно сека толола, па нема да трепере ни от воблере, ни от ветеро. Па и за домате че мое да потребе и за ореьи.
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

suntsu написа:То ясно, че няма, ама ако си отрежа една шопска топола на 2.70, само да е по-тънка, за да ми е функционална ръката, явно ще е по-добра и от шиманото. Оти е шопска затва че е по- убава, иначе оно сека толола, па нема да трепере ни от воблере, ни от ветеро. Па и за домате че мое да потребе и за ореьи.
:lol: :lol: :lol: :smt041 :smt041 :smt038 :smt038 :drinkers:
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
Аватар
choko70
новобранец
новобранец

Мнение от choko70 »

marvelous799 написа:"Сопата" да е 270см. Акциите не гледай, а гледай най-вече дръжката и да е по-тънка, защото ако е с дебела ръката ти ще е нефункционална дни наред след истински спининг риболов. Да споделя и още: имам две сопи: Едната е Мичел Привилег- акция 5-70г., а другата Шимано Форс Мастер 20-50. И двете са горе долу един клас. Впечатления: във всичко Шиманото е по-добро.Ако въртиш с дълбокогазещи волери,Мичела придава ужасна вибрация от воблера директно на ръката ти, а при Шиманото това нещо не го усещаш въобще.
То тая сопа с амортисъор бре :lol:
"Рибата не е длъжна да кълве когато имаме свободно време"
prodos
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от prodos »

marvelous799 написа:"Сопата" да е 270см. Акциите не гледай, а гледай най-вече дръжката и да е по-тънка, защото ако е с дебела ръката ти ще е нефункционална дни наред след истински спининг риболов. Да споделя и още: имам две сопи: Едната е Мичел Привилег- акция 5-70г., а другата Шимано Форс Мастер 20-50. И двете са горе долу един клас. Впечатления: във всичко Шиманото е по-добро.Ако въртиш с дълбокогазещи волери,Мичела придава ужасна вибрация от воблера директно на ръката ти, а при Шиманото това нещо не го усещаш въобще.
аз пък си мислех че идеята е да се усеща играта на примамката :?
Аватар
marvelous799
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от marvelous799 »

Я! :drinkers:
Последно промяна от marvelous799 на Сря Юни 27, 2012 2:19 am, променено общо 1 път.
Аватар
marvelous799
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от marvelous799 »

Абе май съм се объркал тук, защото трябваше да е отговор, а аз тема съм съм лузнал. Видях, че има писано по темата за амортисьори на въдици и за идеята на въдиците как трябвало да усещат играта на примамките. А стига бе? Хвърлете една и съща примамка с две пръчки от различни марки в един и същи клас с еднаква акция и ще разберете за какво говоря. :wink: За сравнението между Мичела и Шиманото исках да кажа, че може Шиманото много по-добре усеща примамките и пръта си трепери като триперясал но това не го усещаш с ръката си. Да добавя, че и замятането му е по добро! :drinkers: И много риби на всички колеги! :drinkers:
Публикувай отговор

Обратно към “Въпроси и съвети при ловенето на риба”