Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на хищници
naRiba.com

Форум

Враждебна-777-пъстърва
Модератор: sapuna
-
- разбира нещата
Re: Враждебна-777-пъстърва
до вчера нямаше но тази нощ може и да е замръзнал пак защото температурите бяха доста ниски както миналия четвъртък....но мисля че след утре ще разпусне.Аз смятам да ходя в неделя и се надявам да е разпуснало....ще им звънна да ги питам.По късно ще побликувам телефона на гьола за да можете да проверявате има ли лед или не....
- pi4a94
- ще става разбирач
Това ли е телефона?
0887406962
0887406962
-
- новобранец
някои ако звънка да каже реално инфо за леда 

Току шо звънях, човека каза че днес е нямало лед, за утре божа работа. Някои пробвал ли е на дъно с фидер хранилка и 3 куки нагоре по основното? Миналата събота бях на СУХОДОЛ и само така излизаха риби и то на 40 метра на вътре? По миналата пак на суходол ги здрах на директния на 7-8 метра от брега.
Утре мисля да ги пробвам да видя какво ще излезне. Специални адмирации на Бат Стан за инфото
Да ми препоръчате някое дащно място или няма значение......

Рибата винаги е на другия бряг
- G.Petkov
- и господ не е толокова добър
Ще има!ogi_peugeot написа:...Незнам само дали да си взема флуорокарбоново влакно за поводи,дали ще има по голям ефект,споделете моля.....
Но трябва да научиш възела за флуорокарбон!
Аз хубаво утре ще ходя, ама някой да каже къде е точно водоема, че трябва да се лутам из Враждебна 

Момчета, искам да ви задам един въпрос за тая зелена паста. Как се лови с това чудо????
Ще съм много благодарен ако някой ми обясни като на негър
Ще съм много благодарен ако някой ми обясни като на негър

-
- разбира нещата
Колега,без да претендирам,че съм специалист ще ти кажа как видях да ловят на паста.Понеже пастата е много лека и ако я сложиш на куката и хвърлиш на плувка,тя изплува на повърхноста и седи до плувката.Аз видях следното:Повода го пускаш 30 - 35 см от основното влакно.Плувката я застопоряваш така,че да ти паднат тежестите които си сложил преди повода на дъното за да може те да се закотвят на дъното а куката с пастата да плува на 30 - 35 сантима по нагоре от дъното.То зависи колко дълъг ти е повода.Ако го пуснеш 50 см ще ти плува на 50 см от дъното.Това видях аз,така ловиха до мен едни хора и имаха огромен успех....
Meрси колега, днеска я видях системата как става
То хубаво се лови на зелана паста остава и повече риба да имаше на 7-ците супер щеше да е
По 1-2 риби макс на човек за цял ден киснене в студа, ебал съм ти и водоема 

-
- новобранец
Благодарение на Оги вече всички на седмиците ловят на паста( не само зелена).
)) Защото всички четат форумите, но само някои пишат. Резултатът- една, две, три риби на човек. Преди ставаше приличен риболов и на камола и на бял и на рибе и на пинки и т.н..
)) Благодарение на Оги някои риболовни магазини си продадоха пастите залежали от миналата година.Да, вършат работа, но не и когато всички ловят на тях.
))
GAD 975, днес времето си беше супер, даже се поразхвърлих на обяд, но само три рибока- на паста естествено.
)))

GAD 975, днес времето си беше супер, даже се поразхвърлих на обяд, но само три рибока- на паста естествено.

-
- разбира нещата
Абе не е така колега,аз също 2 пъти пре последните 2 седмици ходя и хващам по 1 риба но съм видял с очите си как вадят по 8 - 9 парчета на човек,особено на първи декември като бях аз не хванах нищо а един на паста хвана най малко 15 - 16 пар1ета.От него видях системата как слага пастата.....наслука на всичкиGad975 написа:Meрси колега, днеска я видях системата как ставаТо хубаво се лови на зелана паста остава и повече риба да имаше на 7-ците супер щеше да е
По 1-2 риби макс на човек за цял ден киснене в студа, ебал съм ти и водоема
-
- разбира нещата
Колеги аз не рекламирам пастата,да не остане някой с грешно впечатление.Нито имам рибарски магазин,нито продавам паста така,че не ме разбирайте погрешно.Аз си ловя на камола защото пастата ми идва малко скъпа.Казвам това което съм видял и не претендирам че съм специалист или голям риболовец.Факта е,че на този гьол независимо на какво ловиш много риба не можеш да хванеш защото няма.Единични са случаите когато някой хване много(виждал съм го с очите си) но това е просто късмет или в момента я е набарал на точното място.Аз веднъж пробвах с пастата и това беше на 1ви декември когато го гледах този до мен как вади през 5 мин а аз не,та тогава отидох и купих и резултата беше отново нулев за мен.Прибрах се без една риба.Така,че въпрос на късмет е според мене.Най много казват,че си дава на камола .Това че напоследък не се вадят повече от 2-3 риби на човек е поради факта,че тия тъпанари там хвърлят по много малко риба.Не може при 100 човека на гьола да хвърлиш само 2 кепа с по 5-6 рибета вътре.Това е от мен и наслука на всички.
Aбе и аз чух, че преди Никулден е било мазало, зарибили са здраво и са се хващали по над 10, ама това трябва да се избива сега
С постното хвърляне по 10 кепа риба на тоя голям водоем направо си е подигравка с хората. В 8 часа вече има 50 коли
, рибарите са повече от рибите
Като хвърлят пъстървата от лодката тя явно раздвижва другите или пък хвърлената е много гладна и тогава започва да дава, дава е силно казано, но да речем че имаш някакъв шанс. Ти колега къде беше застанал, защото чувам че да застанат на стената (до входа) се редили още в 4 часа
До шаварите също "давало" 

-
- разбира нещата
Аз съм заставал къде ли не колега и всеки път имам един и същи успех : от 0 до 2 риби.
А относно хвърлянето на риба,само събота и неделя хвърлят с лодката по около 10 кепа което прави 70 - 80 риби и наистина като хвърлят веднага удря почти на всички по веднъж и това е.А в делнични дни хвърлят по 2 кепа от брега и това е за целия ден като също не са малко посетителите и през седмицата.Аз ходя предимно през седмицата за да няма много хора но то пак си има а риба няма.Един мой колега беше в четвъртък на стената и е хванал само 4, на големия шавар също е добре и най много гледам се бутат в началото