"Не" на гуменярките!

Всико за лодките сонарите и атрибути към тях.

Модератори: emo vasilev, Кърцата

Публикувай отговор
Аватар
Mitak
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Mitak »

ей голям спор се води и до никаде не стига :lol: не е важно кой каква лодка използва а какви предпазни мерки взима много е важна за мен лично всеки да осъзнае че каквато и да е лодката (надуваема или твърда) винаги може да потъне да се обърне и ако в такива моменти не сте си сложили спасителна жилетка щото е неудобна заминавате на дъното.... особено като става въпрос за риболов на сом нещата загрубяват два пъти само съм ловил на кльнкане на яз. Студен кладенец а излизат добри добичета яко дърпат и тръпката е голяма особено лодката като се поразклати :lol:
Troli

Мнение от Troli »

Браво,Митак!Радвам се,че има хора включващи се съвсем на място и доста културно,което е дефицитно в момента.Има хора,които смятат,че са изкачили върха и от там могат да ни напътстват или да ни подиграват колко сме неуки.Да,ама не!Митака доказва,че има и други по-земни хора сред сомаджиите! :wink: :D :D
marrio
новобранец
новобранец

Мнение от marrio »

Твърда лодка под 5 метра не е лодка а много опасна черупка,за съжаление се използват най вече такива(черупки)
Наистина с надуваемата лодка трябва да се внимава (канджи,куки)
всъщност единственото лошо нещо в хубава надуваема лодка е неината цена :) RIB е истината-няма нищо по стабилно
marrio
новобранец
новобранец

Мнение от marrio »

http://www.actionboat.dk/videoklip.htm :wink: с тия лодчета дали може да се влачи а :D па и малко висок е борда за биене за сом
Emo-83
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Emo-83 »

За лодките шега не бива.Винаги носете жилетка.Независимо дали е твърда или гумена.Давили са се от всякакви.
Троли не мога да видя в коя тема да ти отговоря за мултито,но това,което ти се е получило при ваденето на твоя сом се очакваше.Аз искам да ти помогна да избегнеш грешките си .За това,ако те интересува нещо по конкретно в такъмите попитай.Аз дали от високо или с дефицит на достатъчно интелект ще ти отговоря така,че да нямаш проблеми.Ами,ако сома ти беше по-голям какво щеше да правиш.Ясно е едно-може и на ръце да се извади.Пиша ти това сериозно и без заяждане.Нали все пак трябва да се стига до някаква истина.
Troli

Мнение от Troli »

Телето,много поздрави от бай Динко и тайфата му!Ученици ли са ти,не знам,но името ти ги респектира! :roll: Според Динко влакното е било много и аз го послушах и изхвърлих 30-тина метра.Събота се изнервих и не успях да извадя добър звук,така се капотирах.Неделя през деня кльонках много качествено,но тоже-ничево! :roll: Тряаа да понауча още доста! :D Ти всеки път ли ловиш?Имаш ли скоро капо-та? :roll:
Emo-83
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Emo-83 »

Е сега бях класическо капо.Вдигнах доста сомове.Даже май толкова не съм вдигал и само едно ударче.Е тва немога да си го обясня.Обикаля стръвта,а не взима.Това с кльонкането не е чак такъв проблем,но да знаеш редача на макарата при по-голям пречи.Да не си се шашнал да отвориш шпулата.Аз веднъж забравих накъде се стяга аванса.Това е защото го видях,че е голям.Свали ми три пласта епидермис от ръката.И когато всичко стана О.К. се откачи.Бяхме с Калин и Зеления.Беше на зеленото на пръчката,но не взимаше.Пуснах и мойта там и дойде право на стръвта,но пак не иска.Тогава му направих един фифел за изнервяне и лапна.Обаче сори.Не е бил мой.Иначе пак си бях генерал.А сега фифели и какво ли още не.Като не иска-не иска.Изнервих се и опекохме едно агне за вървеж.
Изображение
Troli

Мнение от Troli »

Понеже всичко ми е,като на сън и се сетих,че по едно време реших да отпусна аванса за да не скъса!Натискаше много яко и от там ми е грешката-аванса!За първи път вадя риба с мулти и аванса няма нищо общо с спинингарката.Не е толкова прецизен.Пак се оказа прав.Не знам,какво може да те изненада в кльонкането,но ще се постарая! :wink: :roll: :D
Emo-83
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Emo-83 »

Ми аз винаги съм искал да ти помогна и не само на тебе.Но ти приемаше забележките като заяждане.Виж,че като се говори нормално се научава по нещо.Твойта риба няма кой да я хване-мойта също.Спорове е хубаво да има,но градивни.Не да се взимаме на абордаж.
Troli

Мнение от Troli »

Действително,че благодарение на този форум научих доста и разбрах защо до сега не можех да ударя сом на кльонк!Въпросът с помоща е спорен.Не трябва да се помага на сляпо и на всеки.Всеки може да хване твойта риба,ако има късмет /Краси/или опит/Милко/!Анализирах много внимателно случая с улова на Тича-112кг.Ти извади ли си поука? :wink: :shock: :shock: :shock: Ние сме в конкуренция и състезание,кой ще го извади по-голем! :D :D :D Наградата не е месо или слава,а вътрешното удовлетворение да пребориш Големия! :roll:
Краси_поборника
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Краси_поборника »

Понеже темата беше за лодките,случай на 02.05.2004г.давяам си лодката на мои подпийнали приятели да се повозят,лодката е Зефир стъклотекстолиит с двойно дъно,при рязък завой със 30кс. двигател се обърнаха по корем,голям късмет извадиха че витлото не разцепи на някой главата,лодката не потъна но аз направо изтръпнах,та ето я старата истина че алкохола не прощава.
Troli

Мнение от Troli »

Аз,без бадеми и коняк не влизам в лодката! :wink: А след случая с Краси-112 от Тича,вече припалвам и пура за къдем! :wink: Не се бъзикам,но съм малко смахнат! :D :D :D
Краси_поборника
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Краси_поборника »

Ами то за такива като теб ще назначат и водни катаджии,ето говори се че на яз.Искър еколозите искали да збранят и бензиновите двигатели,нищо чудно на ли сме в България. :roll:
Troli

Мнение от Troli »

Да,нека си забраняват!Още по-добре!И понеже сме във България,колкото повече са забраните,толкова повече не се спазват.Твърдата лодка е 1000 пъти по-добра от гуменяка!Пробвайте с твърда лодка и ще забравите всякакви минуси. :wink: :roll:
AAAAAA
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от AAAAAA »

Прабвах вече ма много ми се клати бе,трябва да е поне 4 метра да стане играта,че се мандахерца много. :lol:
Не дърпай ...... за ......
Публикувай отговор

Обратно към “Лодки и сонари”