19.06.2004 Събота+Неделя на яз. Искър

Всичко за сладководния риболов.

Модератор: bobopeli

Аватар
fixxer
Администратор
Администратор
Обратна връзка:

19.06.2004 Събота+Неделя на яз. Искър

Мнение от fixxer »

Здраво на всички. В събота взехме че си вдигнахме такъмите и отидохме на яз. Искър. Попринцип се бях оговорил с bigfisherman. Предната вечер имахме фирмено парти. Понеже знам че е куцо да ходиш с махмурлук за риба и да не спиш се поограничих и към 0:30 - 1:00 си тръгнах. Всички с които тръгнах на следващата сутрин разбира се бяха с мен на партито. С Пафката(bigfisherman) се бяхме разбрали в 4:30 да се чакаме на караулката. Както можете да се сетите станах почти на време, но нямаше закъснение защото компенсирах с бързина. Отидох до нашите за да им взема колата, тръгвам да паля и ..... няма бенз. За щастие обаче в багажника винаги седи една туба :) Сипах, повъртях и по едно време взе че запали (ЖИГУЛА..). Взех Милчо и отидохме да си вземем и шофьора Бобара :wink: Той се позабави ... Чухме се с Пафката и му казах че тръгваме. Стигнахме до OMV-то на Цариградско, помотахме се да си вземем кафета и разни други боклуци и на излизане от магазина се присещам че 400 грама червеи си почиват в хладилника... на риба БЕЗ ЧЕРВЕИ Пак се чуваме с Пафката и се разбираме да ни чака направо на язовира. Върнахме се да вземем червеите и междувременно дори си взех и яке защото бях тръгнал само по фанелка... Най-накрая тръгнахме :roll: Стигнахме до Ихтиман и .... объркахме един завой и цялата тази мизерия ни струваше скъпо :lol: минахме по най-заобиколния път който може да съществува през някакви села до които рядко ходят хора, пътят между които беше ужасен. След хилядите нерви по пътя имаше един трабант който беше изпаднал в дерето. Човека ни помоли да го дръпнем, но ние слезнахме и директно вдигнахме трабанта на ръце и го изкарахме на пътя. След още поне 20 мин. моткане и търсене на пътя една бабка ни упъти и най-накрая излезнахме на познатия път. Стигнахме до Пафката, но при него вече нямаше места и се качихме около 100-150 метра нагоре. Опънахме пръчките и зачакахме. За плувка не беше много удачно. Първите 15-20 метра е сравнително плитко (не казвам че нямаше риба в тях), но на плувка излизаха мини костурчета. Всичките по-големи риби на дъно. Захранката ни беше Рекорд за шаран, галета и течно Van Den Eynde за шаран. Половината стръв и захранки както можете да се досетите ги забравих в нас... Живарника също :evil: В крайна сметка към 11-12 часа излезнаха 2 добри платики на торен червей. белия го тачеха само костурите чат-пат. По едно време прекроих и феедера ми за дънен риболов, но повече платики не се появиха. Съседите също хванаха 2 платики, едната от които беше мнооого добра около 1,2 кг. Привечер към 19-19:30 си тръгнахме и минахме през Пафката да си кажем чао и да видим какво са направили. Те имаха една каракуда 1 кг и една добра платика. Останалото все костурчета. Общо взето неактивно кълване.

На цялото си неспане едни приятели ми казаха че в неделя ще ходят на Искъра, но откъм Щъркелово гнездо. Викам си - я да видя там пък как ще бъде. Станах отново в 3:30 и в 4 се изстреляхме. Този път без да пропускам да взема нещо. Въртяхме се из Искъра като идиоти докато намерим подходящо място където придошлата вода е оставила място да хвърлиш. Накрая се сгъчкахме на самич Щъркел отляво на моста. Беше пълна скръб... Седяхме до 13 часа. За това време кълвяха само малки костурчета и чат пат някой по-голям. Отсреща хванаха една платика и до там. Хванахме поне 80-ина малки златисти каракудки. Бях се ентузиазирал после да мръдна за щука, но впоследствие се отказах. Пуснахме всичката риба обратно в язовира както обикновенно и отпрашихме. Това беше за събота и неделя.

Специални извинения към Пафката за събота, както и за това че не го снимах !!!!

Ето снимки от Събота, а от Неделя нямам защото ми беше много кисело и ме мързеше да снимам :wink: Ето и адреса: http://marsh.nariba.com/marshdetail/19062004iskyr.html
Dobrev
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Dobrev »

Хехе, понякога има и такива дни! :wink: :wink:
Интересен репортаж, еваларка! Между другото се убеждавам все повече, че откъм Ихтиман платиката не е много.
Fishing Forever
Аватар
bbb66
новобранец
новобранец

HIIIIIIIIIIIIIIIII

Мнение от bbb66 »

8) ПЛАТИКИТЕ ЯКО СМЕ ГИ ЛОВИЛИ ТОЧНО В УСТИЕТО ОТ ЛОДКА, НАБАРАМЕ ЛИ ГИ СТАВА ГОТ.
ТАЗИ ГОДИНА , ОБАЧЕ НЕЩО СЕ БАВЯТ НЕ СА АКТИВНИ КАКТО МИ СЕ ИСКА. ВРЕМЕТО ВСЕ ОЩЕ НИКАК НЕ Е ПОСТОЯННО , А МОЖЕ БИ И ТОВА ОКАЗВА ВЛИЯНИЕ. ЧУВАТЕ ЛИ НЯКЪДЕ ОКОЛО СОФИЯ КОЛЕГИТЕ ДА ИМАТ УСПЕХИ..............РАЗКАЖЕТЕ ......... :shock:
Аватар
fixxer
Администратор
Администратор
Обратна връзка:

Мнение от fixxer »

аз имам едни такива наблюдения че откъм Ихтиман има повечко хишници
Аватар
bigfisherman
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Re: 19.06.2004 Събота+Неделя на яз. Искър

Мнение от bigfisherman »

Споко Саше, има време цялото лято е пред нас, ще има здрави излети ... пази памет за там ;-)
Аз съм почти доволен от риболова ... само дето iashor (Явор) го тресеше здрав карък от четири риби му остана една и ми я даде на мен, защото в последния момент преди да си тръгнем му давах каракудата, за да се снима с нея и тя ИЗБЯГА ... голям карък :D
Но ще се научи момчето ... има желание!
Колегите до нас бяха от петък на това място и вадеха на тежките регулярно по някоя платика и едра каракуда. Ловяха на хранилка с две куки, една от долу и една над хранилката. И двете на торен червей. Аз хванах каракудата на земен(дъждовен) червей, на плувка. На торен и на бял излизаха костурчета ... на жито и царевица не клавна през цялия ден. Аз бях единствения, който хвана на плувка толкова голяма каракуда - 1кг. Много добре ми дойде ... удоволствието е страхотно !!!
Последно промяна от bigfisherman на Пон Юни 21, 2004 11:41 pm, променено общо 2 пъти.
Аватар
bigfisherman
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от bigfisherman »

fixxer написа:аз имам едни такива наблюдения че откъм Ихтиман има повечко хишници
Да, повечето от лодкаджиите теглят там ... дава най големи резултати бялата и сом.
За костурите е относително ... навсякъде ги има, номера е да набараш голямите да дават, е тогава е супер. Миналата година на яз.Пясъчник - септември месец излизаха костури от половинка нагоре! Само на воблер и то от лодка. Докато подаваш воблера и вече имаш удар. Голямо дране падна !!!
Аватар
fixxer
Администратор
Администратор
Обратна връзка:

Мнение от fixxer »

викам да събота и неделя пак да уважим откъм Ихтиман на палатка, но да вземем и лодка за да вкараме навътре за бяла рибка :wink:
Аватар
Berder
новобранец
новобранец

Мнение от Berder »

Абе аз бях там на палатка за 2 вечери по миналата седмица, обаче нищо не дава, има много трева по дъното и ми се струва че като се хвърля на дъно, примамката потъва в тревата и рибата неможе да я намери! А ако се вкарат на вътре, трябва да слагате корда поне 0.32 защото при вадене задължително се вади и голям куп трева и по тънката корда се къса ! Всичко това е за района около филмовата къща (незнам дали точно това имате в предвид "от към Ехтиман")
Аватар
Luba
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от Luba »

Привет на всички!
Аз също се прецаках, като отидох за събота и неделя на Искъра от към Ихтиман. Пътуването до там си е екстремен спорт, ако нямаш GPS-навигация. Резултатите от "риболова" - почти плачевни. Една сулка около килце на дъно. На влачене и на плувка - безброй костурченца за аквариум. Нервни и враждебни съседи шаранджии, насекоми, които хапят със спортна злоба - въобще "отживях си"!
Аватар
Luba
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от Luba »

:roll:
kuneca
новобранец
новобранец

:))))

Мнение от kuneca »

brao kolegi slu6am za va6te podvizi na iskura!!!az sum xodil nai mnogo 5 puti i ni6to ne sum xva6tal za sujalenie!!!!pojelavam vi se takak uspe6ni izleti!!!:)))))
valio
новобранец
новобранец

Искър

Мнение от valio »

kuneca и аз много много не ходя на Искър. Харесвам местата след Щъркела но там за колата е опасно. по миналата година самоковските бандити ни източиха там бензина та едвам се оправихме до София. А и събота и неделя се изсипва цяла София. Затова предпочитам Лобош, Огняново Струма Въча и много др. Иначе този уикенд на Лобош беше добре 5-6 кг каракуда и едра червеноперка.
Аватар
fixxer
Администратор
Администратор
Обратна връзка:

Мнение от fixxer »

valio, то хубаво че колата ти е била там ... ходят нощно време с камион и засипват черните пътища да язовира, съответно хората си оставят колите горе на пътя и слизат пеша до язовира, при което когато се върнат са я без джанти, я без нещо друго, я без кола. Изобщо - Българска работа...
Аватар
fixxer
Администратор
Администратор
Обратна връзка:

Мнение от fixxer »

Ето го и резултата от Петък/Събота с малко закъснение.

ето малко от багажа ни:

Изображение

Изображение

а ето и уловът ни:

Изображение

а тук се правим на състезатели, аз съм вляво на кануто:

Изображение
kuneca
новобранец
новобранец

:))

Мнение от kuneca »

bravo sa6o mnogo dobre ste izkarali!!:)))
Публикувай отговор

Обратно към “Сладководен Риболов”