Враждебна-777-пъстърва

Модератор: sapuna

pitcha
разбира нещата
разбира нещата

Re: Враждебна-777-пъстърва

Мнение от pitcha »

Хайверът , без значение какъв или продукти от него - са забранена стръв от закона, откакто се помня - повече от 40 години. Това важи за всички видове риби и всички водни обекти.

Изключения може да има само за платените водоеми - там правилата ги определят арендаторите. Специално за 777 мисля че не е забранено, но най-добре питайте.

Обаче не е добре човек да свиква с тая стръв по платените гьолове - щото после може да залитне и по реките. И докато в затворен водоем мисля, че не е кой знае каква далавера - за реките тая стръв е безмилостна и просто не е честно да се използва. Мисля си, че трябва да се забранят и всички продукти наподобяващи хайвера, но това да му е проблемът на закона.

От друга страна - кръвни продукти или дроб не съм чувал някога да са били забранени, както някой колега пише по-горе. За това обаче не съм сигурен. Поне в момента със сигурност не са забранени. А са доста добри към захранката. Поне за уклей пролетно време и за хищник. Но за пъстървата не знам.
За захранка може да се опита и с рибено брашно, добавено към бял хляб - от тоя за тостер, дето е на тънки филийки в плик.
Желая успех на всички, макар че малко се чудя - тоя гьол си е доста проклет. Там ако не си от първите трима - капото е почти сигурно. А много хора ходят и се оплакват от собственика. Обаче гьолът си е негов и правилата също. Пуска двайсет риби всеки ден и първите дето са най-близо ги хващат яко, а останалите - тук там по някоя случайна. Мен тия правила не ме кефят и не ходя. Като хване лед - ситуацията ще е по-добра, защото шансовете ще са по-равностойни.
Бат Стан
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Бат Стан »

За хайвера не знам разрешен ли е, забранен ли е, щото не ловя на хайвер по принцип. Специално на 777 е разрешен като стръв, тъй като арендаторът определя правилата. Друг е въпросът на кого този гьол му харесва и на кого не. За всеки влак си има пътници, дето се казва. Аз лично там ходя по 1-2 пъти годишно и толкова.
bramek_91
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от bramek_91 »

колеги това е резултатът от днес. 9 хванати, като имам 5 откачени риби 4 празни кълванета и едно късане на съомгова :D рибите са хванта ссамо на камола или камола с един бял ;) лових на 9.50 дължина понеже вятърът непозволяваше повече.
Прикачени файлове
34.jpg
34.jpg (226.8 KiB) Преглеждано 1193 пъти
redhottrend
новобранец
новобранец

Мнение от redhottrend »

bramek_91 написа:колеги това е резултатът от днес. 9 хванати,
А днес пускаха ли риба с лодката колега. Ако може да споделиш къде беше застанал.:))
bramek_91
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от bramek_91 »

риба не пуска и от 2,3 дни не е, бях в тръстиките сам всички колеги бяха от към реката на завет но бяха с 1,2 риби или капо
redhottrend
новобранец
новобранец

Мнение от redhottrend »

bramek_91 написа: бях в тръстиките сам всички колеги бяха от към реката на завет но бяха с 1,2 риби или капо
Да уточним, от входа на гьола гледано, вляво е реката, а вдясно към края са шаварите където казваш, че си бил ти. Значи вятърът беше северозападен през целия ден и логично почти всички се бяхме разположили на брега срещу входа( на завет), който не е откъм реката. Откъм реката имаше 3-4 човека , но и там духаше. Та на подветрения бряг мога да ти кажа кой колко риба извади и на каква стръв защото наистина риболовът беше труден. Откъм шаварите( последния) имаше един човек със сивобежова джипка, който след 5 часа висяне там се премести откъм реката, хвана си една риба към 16.30 ч. и си тръгна. Имаше и още двама души, но ти не казваш нищо за друг човек с теб. Логиката да се лови при шавар е да търсиш рибата в непосредствена близост до шавара и ако си на завет или те духа лек топъл вятър става чуден риболов. Ти обаче си казваш, "не ще ловя в шаварите срещу силния северозападен студен вятър". Взимаш и следващото новаторско решение- Шаварът е дълъг( от брега навътре) около 3 метра, но ти решаваш да влезеш на откритото още 6.5 метра навътре( общо 9.5метра) " защото вятърът не разрешава повече". :D Сигурен ли си , че тази снимка е от вчера? От мястото на което бяхме с приятели, да не видим толкова интензивен риболов, сигурно сме били заспали. :D Ама не сме! :D :D
bramek_91
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от bramek_91 »

значи бях като влезеш на гъола от дясно в началото на шавара всички колеги бяха точно с/у входа отдругата страна и от към реката, лових със щеката на 9.50 защото пробвах на 11м и не се издържаше от вятъра и около мен нямаше никой ;)
bramek_91
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от bramek_91 »

пичага нз кво си гледал аз бях със сив ситроен ц5 точно в началото на шавара плюс това вятърът беше страничен застанах там за да ми е завет на мен, явно риболова ви е бил доста слаб и може да сте дремнали ;)
redhottrend
новобранец
новобранец

Мнение от redhottrend »

bramek_91 написа: аз бях със сив ситроен ц5 точно в началото на шавара ;)
Ситроена го помня, но понеже си бил с къса щека, не съм забелязал как ги вадиш. :D Виж, ако беше с 11 метровата щях да те видя. :D Браво! :smt038
bramek_91
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от bramek_91 »

;) никога не бих излъгал за такова нещо, защото целта на форума е да си разменяме инфо (достоверно)
ogi_peugeot
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ogi_peugeot »

Колеги аз бях с едно зелено пежо 406 в началото от към реката и извадих една само,като две ги докарах до брега но се откачиха понеже се заплетоха в едни храси във водата.Навъртяха влакното и скъсаха.Това е резултатът от оня ден.И наистина там от входа на дясно като тръгнеш духаше страхотно силно и студено а от към реката беше доста по завет
redhottrend
новобранец
новобранец

Мнение от redhottrend »

bramek_91 написа:;) защото целта на форума е да си разменяме инфо (достоверно)
Би ли споделил какъв ти беше монтажа- основно, повод, кука, утежнениие.? :rolleyes:
bramek_91
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от bramek_91 »

основно 0.14 повод 0.10 кука 12 номер оунер модела е фуна, плувка 0.50 гр. групирани тежестите и едно дроперче над двойния микровирбел, рибите взимаха на една педя над дъното
dimidim
новобранец
новобранец

Мнение от dimidim »

сега се връщам от 777 с 11 пъстърви на камола аз 7 и кума ми 4 на тръстиките с общо около десетина откачени и късания.нямаше и десет души общо с нас двамата на гьола ,имаше вятър през цялото време и за тези които ще ходят утре -ДОКАРАХА ДВА БИДОНА ПЪСТЪРВА С БУСА И Я ПУСНАХА В САДКАТА - утре със сигурност ще пуснат малко ,защото от онзи ден нямаше какво да пускат . и така дерзайте колеги и на слука :D
bramek_91
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от bramek_91 »

колега браво за излета, а гъолът не е ли замръзнал вече?
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на хищници”