Питане за лодка и двигател

Допълнителна екипировка, която ще направиви къмпингуването ви по-лесно и удобно.

Модератори: emo vasilev, Ачо ♣

Аватар
bokser
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Питане за лодка и двигател

Мнение от bokser »

И аз влизам обикновенно сам, но сега се чудя следващата ми лодка дали да е 3,60 или 3,80 м. 90 на 100 не съм съгласен с колегата. Наздраве. :drinkers:
da378ve
новобранец
новобранец

Мнение от da378ve »

krasi81 написа:Здравей колега няколко съвета от мен не съм разбирач :D говоря от личен опит.Относно лодката добре си решил надуваема но на 10 надуване и изпускане ще ти дойде до гуша и ще намериш място къде да я държиш повярваи ми :D голяма хамалогия 20 мин ама гърч дъна,гребла,помпи,седалки и т.н :lol: забравих да спомена и тъкъмите голямо мъкнене товарене в колата разтоварване надуване и после същата процедура че и на връщане тежи двойно :lol: но щеме разбереш като направиш една ,две прочедури.Дане говорим че от постояното разгъване и сгъване на лодката и се ебава мамата :wink: .С две думи давам ти гаранция че ще я държиш надута по-добре за лодката по-добре и за теб сваляш я от колата закачаш двигателя и си ти.Сега за големината ако си убеден че ще влизаш сам 2,50м ти е достатъчна още повече че няма да влизаш на море пък и на морето няма да имаш проблеми просто за сам е добре но за двама е тясно макар че съм виждал какво ли не който ти казва че ще можеш да обслужваш 3,20м лодка сам те заблуждава щесе изгърбиш и пак няма да можеш да я домъкнеш до водата освен ако не искаш да я суркаш по камъните.Единствение вариянт е с колела на транеца а неса никак евтини.Моята е 3,30м и тежи 62кг сам изобщо немога да си помисля да я обслужа.Така че за сам 2,50 си перфектен за компания1-2човека 3,3м. Малката лодка е по икономичен вариянта с 5к.с двигател ще летиш по евтин,лек и икономичен неща който неса изобщо за подценяване.А относно марките ако имаш парички вземиси нещо марково Зодиак,Куиксилвър,Ямаха,Хонда и т.н но ако бюджета ти е ограничен грабваи нещо Китайско като търси цена но все пак да не е някое гаражно изпълнение.На най-добра цена на пазара са лодките на фирма Плодекс заводски и с гаранция.А двигателя лично аз така и неможах да се реша на Китаец но гледам колегите ги карат иначе от марките Меркюри са най -достъпна цена Хонда и Ямаха също неса за пренебрегване но са по скъпички.Надявам се да съм ти помогнал и да несъм засегнал или обидил някой това са мойте виждания който съм изпитал на гърба си.Успех с покупката

Благодаря на колегата за мнението. Определено няма да е гаражна изработка защото ми е мил живота. Относно тежестта на лодката - все повече заглеждам лодките с надуваемо дъно. Видях че Плодекс имат два типа надуваемо дъно, ама ще питам колегата на лични каква е разликата. Единствено този тип лодки(с надуваемо дъно) са сравнително леки при дължина 3 м, а искам сам да я обслужвам. За двигателя се чудя дали 5 кс ще са достатъчни - нямам намерение да участвам в скоростни гонки, а да троля и да имам възможност все пак да се прибера.
Новак съм, ама така ме сърбят такъмите че....
da378ve
новобранец
новобранец

Мнение от da378ve »

bokser написа:И аз влизам обикновенно сам, но сега се чудя следващата ми лодка дали да е 3,60 или 3,80 м. 90 на 100 не съм съгласен с колегата. Наздраве. :drinkers:
Ще съм благодарен ако кажеш(напишеш) по подробно какво мислиш колега.
Аватар
bokser
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от bokser »

Нека да е утре, сега малко пийваме... Наздраве ! :drinkers: :wink:
da378ve
новобранец
новобранец

Мнение от da378ve »

bokser написа:Нека да е утре, сега малко пийваме... Наздраве ! :drinkers: :wink:
Наздраве колега !!!
Който пие зло не мисли...
Публикувай отговор

Обратно към “Екипировка”