Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

МАРИЦА-всичко за и по реката
Модератор: sapuna
- marshallBG
- новобранец
Re: МАРИЦА-всичко за и по реката
В неделя бях на марица,на вхв-пи сички тройки като ми направи впечатление РОМИТЕ С ТРОЙКИ АМА С ПЛУВКИ,А БЪЛГАРИТЕ БЕЗ ПЛУВКИ големи оливети и давай жъни,дърпаха малки алай и по едър карабалък, аз пробвах на плувка 2 гр с оливета на хляб и жълъдче два карабалъка и тва е ,нивото беше добро,беше малко мътно но зима е.
Успехи!!!!
Успехи!!!!

Само да те поправя, 2 дни ходя на разузнаване на Марица между вхвп и захарна фабрика, мангалите сложили по едно олово и средно голяма тройка и жънат, а българите с плувка манисто и малка тройка придърпвайки, както аз му казвам на "мамец", още първия ден докато ги гледах тез джангали се обадих на 112 и пуснах сигнал, чаках около 30мин никой не дойде и си тръгнах. На следващия ден отидох с въдичката да пробвам на бял червей не хванах нито една риба.Тъй като винаги съм ходил само по язовири, а от скоро съм зарибен по речния риболов, реших да попитам как по дяволите хващат рибите. Човека ми обясни това , което написах по-горе. Попитах го(тъй като не съм сигурен) дали този вид риболов е забранен (с плувка, мънисто и малка тройка), човека ми обясни, че това било риболов на изкуствена примамка и нямало проблеми, човек от ИАРА им правил проверка и не са правили проблем за този вид риболов. Не бях много обеден дали това е така, но все пак имах огромното желание да си направя първото "сефте" на река, дет се вика да хвана първата си речна риба. Направих такъма и на сутринта (11.01.12) за около 2 часа хванах това. Дори незнам как се казват тези риби, и дали не съм нарушил закона
Надявам се за малко информация за този вид риболов и самите риби които съм хванал. Само да подчертая че нарочно бях сложил жълто мънисто и всички риби бяха закачени за и около устата, което ме кара да мисля че рибата все пак е гонила това мое жълто мънисто.

- Прикачени файлове
-
- асдф6514512.jpg (117.52 KiB) Преглеждано 1769 пъти
-
- 22222.jpg (237.07 KiB) Преглеждано 1769 пъти
-
- 11111.jpg (164.95 KiB) Преглеждано 1769 пъти
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Кънчев ако те мерне,че ходиш през работно време за риба ще изядеш някоя Денинска глоба

Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
- marshallBG
- новобранец
Колега нали ги видях НА ВХВ-пи ЗА ЗАХАРНАТА НЕ ЗНАМ !!! аз бях на мястото където реката се стеснява трима от мангалите бяха с плувки и те предърпват,а имаше на широкото двама по-стари колеги те направо косяха и бяха направили по 1 чанта с алай по 10,15 см ,е имаше и роми които косяха ама не направиха нищо.За това което ти каза за мънистото има нещо вярно рибата го гони но много рядко го захапва по-скоро като го гони като мине тройката до джуката и се закача.Други смятат,че изобщо не се заинтерисува и само се използва като (оправдание) за този тип риболов с тройка.Но според мен рибата и обръща внимание защото също се използва и с единична кука със стръв.Рибата която си хванал е (карабалък) или морунаж,имаш и май един кефал.Браво за улова но гледай да не ти стане навик.Успех колега в речния риболов.

Благодаря колега. Последната информация , която имам, е че рибата е започнала да взима по-активно на бял червей. Скоро като се прибирам към Пловдив ще пробвам на бял/жълъдов да видим какъв ще е резултата. И другата информация която имам, незнам дали е хубава или по-скоро лоша , е че един от тези "косачи" извадил морунаж 3 пъти колкото моя, бил около 1.5-2кг... Лешил е някой колега от кефа да извади такава риба по "легален" начин.
- stoil kolev
- научил се да хвърля
може би е безмислено но да попитам за шаран някой да е пробвал.
Преди да се надсмееш над другия, помисли за себе си.
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Познал сиstoil kolev написа:може би е безмислено но да попитам за шаран някой да е пробвал.

Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
-
- ще става разбирач
След забраната колега!Шарко тогава се събужда.
-
- вече хвърля и на тежко
малко си в грешка маришкия шаран не ляга някъде около нова година един към 3,5кг около пловдив на хляб лапа кат пичАтанас Катцарски написа:След забраната колега!Шарко тогава се събужда.
САМО БОТЕВ
- enduro51
- ще става разбирач
sori za maimunicata ... kolegi kva she e havata tazi godina spored vas s teq navodneniq kak se otrazqva na ribite Ivanovskiq qzovir se ituri u marica i vsichkata mu riba dali she e blagopriqtno za spininga ili ne az imam teza ama iskam da 4uq i dr meniq mersi prevaritelno i oshte vednaj ogromno izvinenie za ezika!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Бих казал, че Марица се зариби със стабилна популация костур и хубави бели рибиenduro51 написа:sori za maimunicata ... kolegi kva she e havata tazi godina spored vas s teq navodneniq kak se otrazqva na ribite Ivanovskiq qzovir se ituri u marica i vsichkata mu riba dali she e blagopriqtno za spininga ili ne az imam teza ama iskam da 4uq i dr meniq mersi prevaritelno i oshte vednaj ogromno izvinenie za ezika!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

- GODFATHER
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Мойта теза е следната:
До Симеоновград бива, но надолу НЕ!!!
Защо, защото:
Голямата вода изнесе рибките в турция. След като започне снеготопененто и изпускането на язовирите, нещата ще се повторят. Ако след това се задържи висока вода някой рибки от турско ще се върнат, ако ли не до Симеоновград. Това е лично мое мнение и не ангажирам никого с него. Просто се връшам назад във времето, когато имаше преливане на река Марица и в Пловдив, та тогава годината за спинингиста бе изключително слаба!
Поздрави!!!
Защо, защото:
Голямата вода изнесе рибките в турция. След като започне снеготопененто и изпускането на язовирите, нещата ще се повторят. Ако след това се задържи висока вода някой рибки от турско ще се върнат, ако ли не до Симеоновград. Това е лично мое мнение и не ангажирам никого с него. Просто се връшам назад във времето, когато имаше преливане на река Марица и в Пловдив, та тогава годината за спинингиста бе изключително слаба!
Поздрави!!!
I'll make him an offer he cant refuse!!!!!!!!!!!!
http://vbox7.com/play:00f5ca22&al=1&vid=
http://vbox7.com/play:00f5ca22&al=1&vid=
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Кофти работа колега, надявам се да не си прав, но за съжаление аз също съм на подобно мнение 

- katri
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Аз пък сезона след наводненията бях най-доволен от към щука.Това ми е най-силния сезон засега по Марица около Пловдив.Тогава в разстояние на месец изкарах на блесна две трофейни щуки - една 4кг и една 5,2кг. като и двете от почти от едно и също място (в разстояние на 30м едно от друго).
Риболовец,а не рибар съм аз!!
- Vid
- кандидат преподавател
На обратното мнение съм. Мисля, че тази година риболова по реката ще е по-добър от изминалата, която беше, ама изключително слаба поради много ниското ниво на водата и то не само през най-горещите месеци, а като цяло през сезона.GODFATHER написа:Мойта теза е следната:
Защо, защото:
Поздрави!!!
Надявам се, че при това изобилие на вода и преливащи язовири, през новия сезон и реката ще бъде по-пълноводна, което ще позволи рибата се се придвижи нагоре по реката, а и да намира по добри условия за местообитание.
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека