МАРИЦА-всичко за и по реката

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
marshallBG
новобранец
новобранец

Re: МАРИЦА-всичко за и по реката

Мнение от marshallBG »

В неделя бях на марица,на вхв-пи сички тройки като ми направи впечатление РОМИТЕ С ТРОЙКИ АМА С ПЛУВКИ,А БЪЛГАРИТЕ БЕЗ ПЛУВКИ големи оливети и давай жъни,дърпаха малки алай и по едър карабалък, аз пробвах на плувка 2 гр с оливета на хляб и жълъдче два карабалъка и тва е ,нивото беше добро,беше малко мътно но зима е.
Успехи!!!! :drinkers:
COLMIC FAN
ivanf
новобранец
новобранец

Мнение от ivanf »

Само да те поправя, 2 дни ходя на разузнаване на Марица между вхвп и захарна фабрика, мангалите сложили по едно олово и средно голяма тройка и жънат, а българите с плувка манисто и малка тройка придърпвайки, както аз му казвам на "мамец", още първия ден докато ги гледах тез джангали се обадих на 112 и пуснах сигнал, чаках около 30мин никой не дойде и си тръгнах. На следващия ден отидох с въдичката да пробвам на бял червей не хванах нито една риба.Тъй като винаги съм ходил само по язовири, а от скоро съм зарибен по речния риболов, реших да попитам как по дяволите хващат рибите. Човека ми обясни това , което написах по-горе. Попитах го(тъй като не съм сигурен) дали този вид риболов е забранен (с плувка, мънисто и малка тройка), човека ми обясни, че това било риболов на изкуствена примамка и нямало проблеми, човек от ИАРА им правил проверка и не са правили проблем за този вид риболов. Не бях много обеден дали това е така, но все пак имах огромното желание да си направя първото "сефте" на река, дет се вика да хвана първата си речна риба. Направих такъма и на сутринта (11.01.12) за около 2 часа хванах това. Дори незнам как се казват тези риби, и дали не съм нарушил закона :oops: Надявам се за малко информация за този вид риболов и самите риби които съм хванал. Само да подчертая че нарочно бях сложил жълто мънисто и всички риби бяха закачени за и около устата, което ме кара да мисля че рибата все пак е гонила това мое жълто мънисто.
Прикачени файлове
асдф6514512.jpg
асдф6514512.jpg (117.52 KiB) Преглеждано 1766 пъти
22222.jpg
22222.jpg (237.07 KiB) Преглеждано 1766 пъти
11111.jpg
11111.jpg (164.95 KiB) Преглеждано 1766 пъти
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Кънчев ако те мерне,че ходиш през работно време за риба ще изядеш някоя Денинска глоба :lol: :lol:
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Аватар
marshallBG
новобранец
новобранец

Мнение от marshallBG »

Колега нали ги видях НА ВХВ-пи ЗА ЗАХАРНАТА НЕ ЗНАМ !!! аз бях на мястото където реката се стеснява трима от мангалите бяха с плувки и те предърпват,а имаше на широкото двама по-стари колеги те направо косяха и бяха направили по 1 чанта с алай по 10,15 см ,е имаше и роми които косяха ама не направиха нищо.За това което ти каза за мънистото има нещо вярно рибата го гони но много рядко го захапва по-скоро като го гони като мине тройката до джуката и се закача.Други смятат,че изобщо не се заинтерисува и само се използва като (оправдание) за този тип риболов с тройка.Но според мен рибата и обръща внимание защото също се използва и с единична кука със стръв.Рибата която си хванал е (карабалък) или морунаж,имаш и май един кефал.Браво за улова но гледай да не ти стане навик.Успех колега в речния риболов. :finga: :drinkers:
COLMIC FAN
ivanf
новобранец
новобранец

Мнение от ivanf »

Благодаря колега. Последната информация , която имам, е че рибата е започнала да взима по-активно на бял червей. Скоро като се прибирам към Пловдив ще пробвам на бял/жълъдов да видим какъв ще е резултата. И другата информация която имам, незнам дали е хубава или по-скоро лоша , е че един от тези "косачи" извадил морунаж 3 пъти колкото моя, бил около 1.5-2кг... Лешил е някой колега от кефа да извади такава риба по "легален" начин.
Аватар
stoil kolev
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от stoil kolev »

може би е безмислено но да попитам за шаран някой да е пробвал.
Преди да се надсмееш над другия, помисли за себе си.
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

stoil kolev написа:може би е безмислено но да попитам за шаран някой да е пробвал.
Познал си :D
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Атанас Катцарски
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Атанас Катцарски »

След забраната колега!Шарко тогава се събужда.
s.s..
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от s.s.. »

Атанас Катцарски написа:След забраната колега!Шарко тогава се събужда.
малко си в грешка маришкия шаран не ляга някъде около нова година един към 3,5кг около пловдив на хляб лапа кат пич
САМО БОТЕВ
Аватар
enduro51
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от enduro51 »

sori za maimunicata ... kolegi kva she e havata tazi godina spored vas s teq navodneniq kak se otrazqva na ribite Ivanovskiq qzovir se ituri u marica i vsichkata mu riba dali she e blagopriqtno za spininga ili ne az imam teza ama iskam da 4uq i dr meniq mersi prevaritelno i oshte vednaj ogromno izvinenie za ezika!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Аватар
JettroniX
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от JettroniX »

enduro51 написа:sori za maimunicata ... kolegi kva she e havata tazi godina spored vas s teq navodneniq kak se otrazqva na ribite Ivanovskiq qzovir se ituri u marica i vsichkata mu riba dali she e blagopriqtno za spininga ili ne az imam teza ama iskam da 4uq i dr meniq mersi prevaritelno i oshte vednaj ogromno izvinenie za ezika!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Бих казал, че Марица се зариби със стабилна популация костур и хубави бели риби :D и слънчевки ;)
Изображение
Аватар
GODFATHER
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от GODFATHER »

Мойта теза е следната:
До Симеоновград бива, но надолу НЕ!!!
Защо, защото:
Голямата вода изнесе рибките в турция. След като започне снеготопененто и изпускането на язовирите, нещата ще се повторят. Ако след това се задържи висока вода някой рибки от турско ще се върнат, ако ли не до Симеоновград. Това е лично мое мнение и не ангажирам никого с него. Просто се връшам назад във времето, когато имаше преливане на река Марица и в Пловдив, та тогава годината за спинингиста бе изключително слаба!
Поздрави!!!
I'll make him an offer he cant refuse!!!!!!!!!!!!
http://vbox7.com/play:00f5ca22&al=1&vid=
starlight
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от starlight »

Кофти работа колега, надявам се да не си прав, но за съжаление аз също съм на подобно мнение :(
Аватар
katri
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от katri »

Аз пък сезона след наводненията бях най-доволен от към щука.Това ми е най-силния сезон засега по Марица около Пловдив.Тогава в разстояние на месец изкарах на блесна две трофейни щуки - една 4кг и една 5,2кг. като и двете от почти от едно и също място (в разстояние на 30м едно от друго).
Риболовец,а не рибар съм аз!!
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

GODFATHER написа:Мойта теза е следната:
До Симеоновград бива, но надолу НЕ!!!
Защо, защото:
Голямата вода изнесе рибките в турция. След като започне снеготопененто и изпускането на язовирите, нещата ще се повторят. Ако след това се задържи висока вода някой рибки от турско ще се върнат, ако ли не до Симеоновград. Това е лично мое мнение и не ангажирам никого с него. Просто се връшам назад във времето, когато имаше преливане на река Марица и в Пловдив, та тогава годината за спинингиста бе изключително слаба!
Поздрави!!!
На обратното мнение съм. Мисля, че тази година риболова по реката ще е по-добър от изминалата, която беше, ама изключително слаба поради много ниското ниво на водата и то не само през най-горещите месеци, а като цяло през сезона.
Надявам се, че при това изобилие на вода и преливащи язовири, през новия сезон и реката ще бъде по-пълноводна, което ще позволи рибата се се придвижи нагоре по реката, а и да намира по добри условия за местообитание.
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”