Инфо за р. Струма!

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
vasko ribara
новобранец
новобранец

Re: Инфо за р. Струма!

Мнение от vasko ribara »

не е забранено кой е казал че е забранено..забранен е рибилова Драмска околия. а това е Серес :D
humfy
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от humfy »

fishingman написа:Вчера към 16ч. решихме с брат ми да навестим Невестино да погледнем как е хавата. Имаше 7-8 рибари като част от тях си тръгваха, някои даже бяха капо. Този път тройкаджии не видях :D . Носех само едно болонезе и крайче от френски хляб, и като за късмет слуката ни се усмихна 2 скобара извадихме и два се откачиха, може би сега от студа са се групирали и само малко да замъти реката ще кълват по добре.
къде беше колега,в парка или под прага?
щото под прага железарите бяха мнозинство :oops:
а и имаше две братчета(дано не сте вие) дето ми се видяха уж точни,(добри тояги,оборудване,хвалеше се как летото ги къртел със щеката!)но като се капотираха на стръв, извадиха тромбоните и надърпаха 4-5 скобарета и едвам ме изчакаха да събера и започнаха камънната захранката :roll: :lol:
Старите
рибари никога не умират.. те просто така... си миришат.
Аватар
levski
новобранец
новобранец

Мнение от levski »

На 04.01 2012г. реших да открия на Пастух.Нивото на реката е доста ниско,а водата е бистра.Лових на бял червей и резултата е два скобара над килограм и три откачени риби.Имаше и други "рибари"- с голи тройки, но хванаха голи топки.
tegov86
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от tegov86 »

Тези дни имало ли е някакъв риболов по Струма? Мисля събота да отскоча да ги проверя скобите :)
Аватар
jasonsmith
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от jasonsmith »

Никой ли няма инфо? че не ми се ходи в събота и да видя че водата е боза..
humfy
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от humfy »

де да беше боза,бистра та бистра,не става за риболов поне до Бобошево :wink:
Старите
рибари никога не умират.. те просто така... си миришат.
Zagrey
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Zagrey »

Някаква информация за района на Жабляно или до стената на язовира..
tegov86
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от tegov86 »

Дайте информация за Железница, че не остана време. Утре съм там.
vwsport89
фен клуб-скобар

Мнение от vwsport89 »

дай инфо поне какво си направил
Аватар
prodigy666
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от prodigy666 »

реката си е нормална бистра нивото от последните 3-4 седмици не се е променило на железница имаш хора в водата т.е щом са влезли от средата на декември нее дигала нивото щото и аз като бях влизах иначе имаше кум 9 и 30 10 човека мах ... на монца имаше 4-5 на симитли 10на под и над моста ... не съм ловил просто минах от там на път за карнавала в симитли
Аватар
jasonsmith
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от jasonsmith »

минах през Железница. Симитли и после на още няколко вира. Това, което не мога да разбера (опитвам се, но не мога).., е:
Каква е тая риба, която кълве на тройка??Как са я научили местните, представа си нямам..
А ето и какво искам да кажа: на всичките места, през които минах, ловяха на тройки, и на две от тях пред мен извадиха около 8! над 500 гр. скобара, разбира се на тройка, и всичките бяха за устата...
Аз като човек, който не го разбирам този риболов, се опитах на стръв (шарен, бял, пинки, хирономус, троха- сръбска и БГ), се хванах за палците и успях да извадя два скромни кефала, а един срещу мен извади 7 риби на тройка, като всичките си кълвяха!
Айде някой да ми обясни ако може??
Аватар
glarysa
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от glarysa »

Скобара не кълве на тройката той само я бута и проверява с това бутане идва леко потапяне и след адската сасечка тип селска скобара се закача се пак това е тройна кука. Той винаги бута и проверява обаче като си с единична кука неможеш да го зашиеш така както с тройката. поне това е мойно мнение. Ужасни са тия хора обаче май май никои не прави нищо по тоя въпрос. То цялата държава няма закони ние чакаме закони за риболов ......
бой му е майката
:axe:
><((((º> ><((((º> ><((((º> ><((((º> ><((((º>
Аватар
naskobo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от naskobo »

Наблюдавал съм риболов на скобари с тройка с № 12-14 с мънисто, с тънак повод, закачени от вътрешната страна на устата след нормално кълване и нормално засичане :idea: :?: Не натрапвам мнение, но според мен си беше чист риболов, като не виждам голяма разлика от блесни и други примамки, които без тройките не работят..
Съвсем друга работа е косенето с тройки=ченгели и яки корди :axe:
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
Аватар
jasonsmith
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от jasonsmith »

glarysa написа:Той винаги бута и проверява обаче като си с единична кука неможеш да го зашиеш така както с тройката. поне това е мойно мнение.
Бах това побутване на тапа с подвижно олово поне 10 грама?? Аз балъка с плуфка 1.5 грама, ми топи, засичам и ку%ец, а оня с тапата си му кълвеше нормално? Сложих 4 грама пливка, същата работа- единствено кефала си кълве нормално.. Другата седмица пак съм там, и ако пак е същото, никой няма да може да ме убеди че скобара не гони и не кълве на тройката!
Аватар
glarysa
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от glarysa »

ми ето колега ти казваш че имаш празни кълванета с плувка 1.5 това са скобари :)
за това ти казвам че тройката ги засича а ти неможеш с единичната кука
поне така си мисля аз и аз съм гледал много месари как го правят даже един на Невестино на моста като хвърли въпросната въдица с 3 ка , тя се умота около щеката ми добре че нямаше поражения ....
><((((º> ><((((º> ><((((º> ><((((º> ><((((º>
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”