Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Инфо за р. Струма!
Модератор: sapuna
-
- новобранец
Re: Инфо за р. Струма!
не е забранено кой е казал че е забранено..забранен е рибилова Драмска околия. а това е Серес 

-
- вече хвърля и на тежко
къде беше колега,в парка или под прага?fishingman написа:Вчера към 16ч. решихме с брат ми да навестим Невестино да погледнем как е хавата. Имаше 7-8 рибари като част от тях си тръгваха, някои даже бяха капо. Този път тройкаджии не видях. Носех само едно болонезе и крайче от френски хляб, и като за късмет слуката ни се усмихна 2 скобара извадихме и два се откачиха, може би сега от студа са се групирали и само малко да замъти реката ще кълват по добре.
щото под прага железарите бяха мнозинство

а и имаше две братчета(дано не сте вие) дето ми се видяха уж точни,(добри тояги,оборудване,хвалеше се как летото ги къртел със щеката!)но като се капотираха на стръв, извадиха тромбоните и надърпаха 4-5 скобарета и едвам ме изчакаха да събера и започнаха камънната захранката

Старите
рибари никога не умират.. те просто така... си миришат.
На 04.01 2012г. реших да открия на Пастух.Нивото на реката е доста ниско,а водата е бистра.Лових на бял червей и резултата е два скобара над килограм и три откачени риби.Имаше и други "рибари"- с голи тройки, но хванаха голи топки.
-
- научил се да хвърля
Тези дни имало ли е някакъв риболов по Струма? Мисля събота да отскоча да ги проверя скобите 

- jasonsmith
- разбира нещата
Никой ли няма инфо? че не ми се ходи в събота и да видя че водата е боза..
-
- вече хвърля и на тежко
де да беше боза,бистра та бистра,не става за риболов поне до Бобошево 

Старите
-
- научил се да хвърля
Някаква информация за района на Жабляно или до стената на язовира..
-
- научил се да хвърля
Дайте информация за Железница, че не остана време. Утре съм там.
дай инфо поне какво си направил
- prodigy666
- разбира нещата
реката си е нормална бистра нивото от последните 3-4 седмици не се е променило на железница имаш хора в водата т.е щом са влезли от средата на декември нее дигала нивото щото и аз като бях влизах иначе имаше кум 9 и 30 10 човека мах ... на монца имаше 4-5 на симитли 10на под и над моста ... не съм ловил просто минах от там на път за карнавала в симитли
- jasonsmith
- разбира нещата
минах през Железница. Симитли и после на още няколко вира. Това, което не мога да разбера (опитвам се, но не мога).., е:
Каква е тая риба, която кълве на тройка??Как са я научили местните, представа си нямам..
А ето и какво искам да кажа: на всичките места, през които минах, ловяха на тройки, и на две от тях пред мен извадиха около 8! над 500 гр. скобара, разбира се на тройка, и всичките бяха за устата...
Аз като човек, който не го разбирам този риболов, се опитах на стръв (шарен, бял, пинки, хирономус, троха- сръбска и БГ), се хванах за палците и успях да извадя два скромни кефала, а един срещу мен извади 7 риби на тройка, като всичките си кълвяха!
Айде някой да ми обясни ако може??
Каква е тая риба, която кълве на тройка??Как са я научили местните, представа си нямам..
А ето и какво искам да кажа: на всичките места, през които минах, ловяха на тройки, и на две от тях пред мен извадиха около 8! над 500 гр. скобара, разбира се на тройка, и всичките бяха за устата...
Аз като човек, който не го разбирам този риболов, се опитах на стръв (шарен, бял, пинки, хирономус, троха- сръбска и БГ), се хванах за палците и успях да извадя два скромни кефала, а един срещу мен извади 7 риби на тройка, като всичките си кълвяха!
Айде някой да ми обясни ако може??
- glarysa
- научил се да хвърля
Скобара не кълве на тройката той само я бута и проверява с това бутане идва леко потапяне и след адската сасечка тип селска скобара се закача се пак това е тройна кука. Той винаги бута и проверява обаче като си с единична кука неможеш да го зашиеш така както с тройката. поне това е мойно мнение. Ужасни са тия хора обаче май май никои не прави нищо по тоя въпрос. То цялата държава няма закони ние чакаме закони за риболов ......
бой му е майката

бой му е майката

><((((º> ><((((º> ><((((º> ><((((º> ><((((º>
Наблюдавал съм риболов на скобари с тройка с № 12-14 с мънисто, с тънак повод, закачени от вътрешната страна на устата след нормално кълване и нормално засичане
Не натрапвам мнение, но според мен си беше чист риболов, като не виждам голяма разлика от блесни и други примамки, които без тройките не работят..
Съвсем друга работа е косенето с тройки=ченгели и яки корди

Съвсем друга работа е косенето с тройки=ченгели и яки корди

Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
- jasonsmith
- разбира нещата
Бах това побутване на тапа с подвижно олово поне 10 грама?? Аз балъка с плуфка 1.5 грама, ми топи, засичам и ку%ец, а оня с тапата си му кълвеше нормално? Сложих 4 грама пливка, същата работа- единствено кефала си кълве нормално.. Другата седмица пак съм там, и ако пак е същото, никой няма да може да ме убеди че скобара не гони и не кълве на тройката!glarysa написа:Той винаги бута и проверява обаче като си с единична кука неможеш да го зашиеш така както с тройката. поне това е мойно мнение.
- glarysa
- научил се да хвърля
ми ето колега ти казваш че имаш празни кълванета с плувка 1.5 това са скобари
за това ти казвам че тройката ги засича а ти неможеш с единичната кука
поне така си мисля аз и аз съм гледал много месари как го правят даже един на Невестино на моста като хвърли въпросната въдица с 3 ка , тя се умота около щеката ми добре че нямаше поражения ....

за това ти казвам че тройката ги засича а ти неможеш с единичната кука
поне така си мисля аз и аз съм гледал много месари как го правят даже един на Невестино на моста като хвърли въпросната въдица с 3 ка , тя се умота около щеката ми добре че нямаше поражения ....
><((((º> ><((((º> ><((((º> ><((((º> ><((((º>